Dokrmování při kojení - kolik UM?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
226
7.11.21 09:05

@Svistice nenapsala jsem divnou.. občas se i bez dokrmu stane že má tužší stolici, a někdy i takovou “pěnovou” řídkou. Nevím zda to může být z dokrmu proto jsem se zde na to ptala, má předepsaný od dr antialergenní mlíčko od nutrilonu, dokrm jsme mu dali cca 4× za celou dobu, když jsem třeba jela nakoupit a on měl hlad dřív než jsem se vrátila 🤷🏼‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4138
7.11.21 09:43
@Karol1994 píše:
@Svistice jsme dva rodiče, a dva se staráme, takže prostě občas ho mám já sama když je přítel v práci, a když není tak hlídá občas on abych si odfrkla, nebím co je na tom divného :zed:
Náš malej vždycky vydržel 3-4 dodiny, v noci i 7 🤷🏼‍♀️
Po hodině jsem ho krmila první měsíc 🤷🏼‍♀️

Já taky dávám malou na hlídání, abych si odpocala, ale na dvě max tři hodiny. To ten rok, max dva, co budu kojit, vydržím. Také jsem přemýšlela, že budu odstrikavat apod., ale nakonec jsem nechtěla riskovat a navíc nemusím řešit zbytečně který mlíko malé sedí a jestli ji po něm neboli břicho… Jako kvůli nákupu bych ji fakt UM necpala, já o tom přemýšlela jen skrz školu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
7.11.21 09:49

@Nicole 1234 ano jak říkáte.. hlídání dvě max tři hodiny, a jak už jsem psala malej je hladovec, někdy vydrží hodinu někdy 4 hodiny.. proto máme v zásobě mlíčko kdyby náhodou. A bohužel se stalo že jsem odjela a malej měl hlad, proto se informuji jak je to s dávkováním i do budoucna kdyby se nedejbože stalo že bych přestala kojit plně. Lepší spokojené najezené dítě než nespokojené a uplakané. Děkuji za poučení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
7.11.21 09:56
@Nicole 1234 píše:
Já taky dávám malou na hlídání, abych si odpocala, ale na dvě max tři hodiny. To ten rok, max dva, co budu kojit, vydržím. Také jsem přemýšlela, že budu odstrikavat apod., ale nakonec jsem nechtěla riskovat a navíc nemusím řešit zbytečně který mlíko malé sedí a jestli ji po něm neboli břicho… Jako kvůli nákupu bych ji fakt UM necpala, já o tom přemýšlela jen skrz školu.

Mám to stejně, malého vyšlu s někým na procházku buď i se starší nebo samotného. Potom máme se starší aspoň chvilku jen pro sebe (malý přes den moc nespí) nebo když jsou pryč oba tak si odpočinu nebo něco poklidím. Ale abych mu dávala umělé jen abych jela nakoupit mi přijde jako blbost. Jezdí nakupovat jenom přítel.
Jinak si nemyslím že to bude trvat rok dva. Už cca od 9 měsíců měla naše malá mléko spíš jen ráno a večer, někdy ještě jednou přes den ale ne vždy. Potom už měla normální jídelníček, přesnídávku (ovoce), oběd, mléčnou kaši a tak. To už jsem pak taky vypadla z domu na dyl. Ale teď u druhého mě to stejně ani neláká. Asi když vím že 3 nebude, tak si to miminkovský a batolecí období chci co nejvíc užít :D :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
7.11.21 10:01
@Karol1994 píše:
@Nicole 1234 ano jak říkáte.. hlídání dvě max tři hodiny, a jak už jsem psala malej je hladovec, někdy vydrží hodinu někdy 4 hodiny.. proto máme v zásobě mlíčko kdyby náhodou. A bohužel se stalo že jsem odjela a malej měl hlad, proto se informuji jak je to s dávkováním i do budoucna kdyby se nedejbože stalo že bych přestala kojit plně. Lepší spokojené najezené dítě než nespokojené a uplakané. Děkuji za poučení.

Ale on přece není ani hladovej ani uplakanej. Tak si odpusť nákup no, přece může jet nakoupit přítel. Holt to tak je, že když kojíš, tak seš k tomu dítěti,,připoutaná''. Spíš se rozmysli jestli chceš kojit (buď ráda že máš mléko, ne každá má takové štěstí) a nebo mu chceš dávat umělé. Kdyby si měla opravdu nějaký důvod, například nedostatky peněz a musela by si na brigádu tak dobře ale kvůli nákupu? Odpočinout si můžeš přece i někde v blízkosti malého. Bude ho hlídat přítel ale když bude potřeba tak ho nakojíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
7.11.21 11:31

Ježiš ženský, já tady nikde netvrdím že ho chci dát jen na umělé, a i kdyby ano tak je to naše věc a naše rozhodnutí. Já se ptala informativně, například kvůli výletům když mi nejde odsávat atd. I děti na UM vyrostly a jsou zdravé 🙏🏼
Každá to máme jinak, já abych si odpočinula tak zajdu občas na kafe s kamarádkou a přítel hlídá ano svoje dítě které když je hladové tak mu dá UM. A právě kvůli aby jsme něco nepokazili tak se tady ptám na ty otázky v hlavním příspěvku. Laktaci si nenaruším to se nebojte, mlíčka je dost a také chci kojit.
Ale mít uplakané mimčo jako máme my které trpí na koliku tak si potřebuji prostě oddechnout mimo prostředí domova, a ne neznamená to, že jsem špatná máma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
7.11.21 12:26
@Karol1994 píše:
Ježiš ženský, já tady nikde netvrdím že ho chci dát jen na umělé, a i kdyby ano tak je to naše věc a naše rozhodnutí. Já se ptala informativně, například kvůli výletům když mi nejde odsávat atd. I děti na UM vyrostly a jsou zdravé 🙏🏼
Každá to máme jinak, já abych si odpočinula tak zajdu občas na kafe s kamarádkou a přítel hlídá ano svoje dítě které když je hladové tak mu dá UM. A právě kvůli aby jsme něco nepokazili tak se tady ptám na ty otázky v hlavním příspěvku. Laktaci si nenaruším to se nebojte, mlíčka je dost a také chci kojit.
Ale mít uplakané mimčo jako máme my které trpí na koliku tak si potřebuji prostě oddechnout mimo prostředí domova, a ne neznamená to, že jsem špatná máma.

Nikdo ti neřekl že si špatná máma ale je nesmysl plně kojit a do toho dávat semtam umělé, možná kvůli tomu má koliky. Když máš mléka dost jak píšeš, tak jak to že ti nejde teda odsát? Každopádně si to dělej jak chceš, já mám jiné priority než kafe s kámoškou. Ano nás malý byl taky pěknej uřvánek, zlepšilo se to až po druhém měsíci a do toho mám doma ještě 3 letou dceru. Přítel se stará taky ale ne tak, že bych od malého odešla a radši mu dala umělé. Za chvilku se tady do mě některé pustěj, že jsem kojící fanatička a že ženská není otrok dítěte a blabla. To nejsem ale když už kojím tak zbytečně nedávám umělé. Každopádně mi přijde že vlastně ani nevíš jestli chceš kojit nebo dávat umělé. Tvoje věc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.11.21 23:18
@Karol1994 píše:
Ale mít uplakané mimčo jako máme my které trpí na koliku tak si potřebuji prostě oddechnout mimo prostředí domova, a ne neznamená to, že jsem špatná máma.

Takove miminko potrebuje hlavne mamu a kojeni.
Rodice jste sice dva, ale pritel nenakoji, ze. Tak to ber jako svoji urcitou zodpovednost a roli, holt je to vic na tobe. Nakupy bych si odpustila a na kafe sla nekde u baraku, popr. pritele s kocarem v dosahu.
UM opravdu neni to same, co MM, a pokud kojis, je skoda to osekavat. Ver, ze se to do budoucna fakt vyplati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23018
9.11.21 09:26
@Svistice píše:
@Karol1994 Takhle malé dítě jsem proste hlídat nenechávala. :nevim:
A kojila jsem děti po hodině a půl až dvou. Dyl přes den nevydržely. Chtěly menší porce častěji.Tvemu dítěti evidentně to míchání nesedí, když má divnou stolici.

Naprosto souhlasím! Nemíchala bych.

Já jsem třeba musela chodit hned po šestinedělí 1× za 14dni do školy na 9h, hlídala babička a tak jsem ji odstikala mléko a krmila ji lahvičkou, která by kojení kazit neměla.
Taky jsem nikdy nic neodstrikala, ale na tu školu jsem makala celých 14dni, aby byla zásoba v mrazáku. Nejlíp hned ráno, jedno prso dítěti, druhé na odsávačku a pak když jsem přišla ze školy, po 9h nekojeni jsem odstikala hned láhev, jedno prso dítě, druhé na odsátí. Než jsem odjela nakojila jsem a pak měla 2 láhve.
Normálně jsem taky kojila co hodinu/dvě pořád a nikam jsem jinak nechodila bez holek. Venku jsem je kojila když bylo potřeba i v zimě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová