Změna územního plánu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.2.22 17:23

Změna územního plánu

Ahoj, vlastním pozemek v obci. Pozemek není zahrnut v územním plánu obce pro výstavbu (obec má ÚP vystavený na webovkách). Ale tento pozemek je hned vedle mé nemovitosti (která je samozřejmě dle územního plánu v zastavěném území) a je hned vedle zástavby.

Máte někdo blízkou zkušenost s žádostí o změnu územního plánu? Mám psát na obec? Nebo kde začít? V zastupitelstvu jsou známí, tak nechci před nimi vypadat jak tydýt, fakt tomu nerozumím.

Jinak - situace mě nepálí, bydlím v RD v jiné obci, asi nemáme v plánu se stěhovat. Ale ráda bych pozemek nějak zhodnotila. Třeba tam někdy něco postavit chtít budu, ač pro sebe nebo někdy pro mé dítě. Nebo ho prodám (spíš ne, ale nikdy nevíme, co nám život přinese). Tak to už chci pomalu řešit teď, protože jsem se dočetla, že to trvá.

Díky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21475
12.2.22 17:59

Musíš podat na obec žádost o změnu územního plánu. Žádost musí být písemná a splňovat náležitosti popsané ve stavebním zákoně. Obec to projedná na zastupitelstvu a buď si řeknou, že to je v zájmu obce a začnou to řešit a nebo to smetou ze stolu. Změna územního plánu je záležitost na pár let a náklady v řádu desítek tisíc. Můžeš obci navrhnout, že to plně zafinancuješ. Koukni se, kdy se změna na obci dělala naposled. Je šance, že už tam mají takových žádostí více. Na podzim budou komunální volby, tipla bych si, že stávající zastupitelstvo do toho už nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
12.2.22 18:00

Ahoj, jdi na obec na stavební odbor a tam ti řekne co je potřeba udělat, doložit. Moje zkušenost je špatná.. posouzení na Kraji nedopadlo a moje žádost byla zamítnuta, držím palce a kdyby tě něco dalšího zajímalo, tak se ozvi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35460
12.2.22 18:06

Pokud na to nespechas tak počkej až se bude dělat nový a tam si pozadej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
12.2.22 18:52

Pokud bys z toho chtěl jenom udělat stavební parcelu a MOŽNÁ NĚKDY stavět, tak to nedoporučuji. Protože když se na parcele nestaví, tak ti ji katastr může zařadit zpět na louku, pole… A ty vlastně přijdeš o peníze, které jste vynaložili za předělání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21475
12.2.22 18:58
@novaa píše:
Pokud bys z toho chtěl jenom udělat stavební parcelu a MOŽNÁ NĚKDY stavět, tak to nedoporučuji. Protože když se na parcele nestaví, tak ti ji katastr může zařadit zpět na louku, pole… A ty vlastně přijdeš o peníze, které jste vynaložili za předělání.

ale identifikace v katastru nemomvitostí je něco jiného než určení způsobu využití v územím plánu. V územním plánu klidně může mít pozemek určený k zástavbě pro bytovou výstavbu a v katastru nemovitostí to může být zemědělská půda. A katastr se vyřeší až v okamžiku, kdy se bude skutečně stavět. Ale bez toho určení v územín plánu s tím nikdo nehne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
12.2.22 19:41

@nozu
Omlouvám se za mylnou informaci. Tak tedy při dalším územním plánování to obec může předělat zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.22 20:00
@nozu píše:
Musíš podat na obec žádost o změnu územního plánu. Žádost musí být písemná a splňovat náležitosti popsané ve stavebním zákoně. Obec to projedná na zastupitelstvu a buď si řeknou, že to je v zájmu obce a začnou to řešit a nebo to smetou ze stolu. Změna územního plánu je záležitost na pár let a náklady v řádu desítek tisíc. Můžeš obci navrhnout, že to plně zafinancuješ. Koukni se, kdy se změna na obci dělala naposled. Je šance, že už tam mají takových žádostí více. Na podzim budou komunální volby, tipla bych si, že stávající zastupitelstvo do toho už nepůjde.

Dekuji za info. V řádu desetitisíc - tzn. třeba 50? 100? Je to malá vesnice.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.2.22 20:01
@novaa píše:
@nozu
Omlouvám se za mylnou informaci. Tak tedy při dalším územním plánování to obec může předělat zpět.

Nevidím důvod, proč by to obec dělala. V mém případě. Takže to by mělo být v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.2.22 20:04
@Amber03 píše:
Ahoj, jdi na obec na stavební odbor a tam ti řekne co je potřeba udělat, doložit. Moje zkušenost je špatná.. posouzení na Kraji nedopadlo a moje žádost byla zamítnuta, držím palce a kdyby tě něco dalšího zajímalo, tak se ozvi ;)

Stavebni odbor :mrgreen: To je taková řiť, že starostka tam dělá všechny funkce, od uklízečky po ten stavební odbor. :mrgreen:

Je mi docela nepříjemné, že to budu muset řešit s někým, koho znám a kdo zná mě.

A proč byla tvoje žádost zamítnuta?

Jinak děkuji za info.

• Citovat
  • Upravit
125
13.2.22 21:26

Moji žádost zamítli na kraji z důvodu že kraj neřeší majetkové vztahy a poměry, tzn v obci je dost ještě nezastavěných parcel, takže se nemusí přidávat další… my jsme obec pod kterou spadá snad 8 místních částí a tím vznikl tenhle problem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí