Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ano, podařil se mi totální restart. Před pár lety jsem začala pracovat v Německu, dojížděla jsem. Žila jsem s přítelem, byl to egoista a tyran, který mě neustále psychicky deptal. Pořád jsem se snažila ho omlouvat. Kdyz mě jednoho dne vydeptal po telefonu tak, že jsem se v práci rozbrečela, můj kolega se mě snažil utěšit objetím. Pak mě objal ještě několikrát a dál mi sílu toho debila opustit…po dvou měsících jsem otěhotněla, odstěhovala se za ním do Německa, jsme manželé a máme půlroční miminko. A ještě ani na chvilinku jsem toho nezalitovala. Svou roli ovšem hráli i to, že jsem manžela znala už delší dobu. A dneska přiznám, že jsem po něm tajně pokukoval už od začátku… ![]()
Je spousta takových lidí.
Já jsem to osobně nebrala jako restart, ale tenkrát ještě přítel dostal nabídku venku, tak jsme šli, dali v práci výpověď, sbalili oblečení a kočky a šli jsme. Neřekla, že se máme líp nebo hůř, prostě jsme si zvolili jinou než tu jistou cestu. Už je to 7 let.
Ještě dodávám, konečně jsem se díky manželovi naučila být ženou. Měla jsem předtím dva vážně vztahy a v obou jsem fungovala tak nějak za oba. A najednou jsem potkala muže, se kterým je to daleko jednodušší. Je úžasný jako manžel i jako táta. Má své chyby, jako každý z nás. Ale nic radikálního.
Já se na to teď chystám, resp. prave začínám. Snad se zadari, ale je to určitě běh na dlouhou trať. Týká se to práce na sobě same. Ráda si také přečtu zkušenosti jiných ????
@felbloud píše:
Já se na to teď chystám, resp. prave začínám. Snad se zadari, ale je to určitě běh na dlouhou trať. Týká se to práce na sobě same. Ráda si také přečtu zkušenosti jiných ????
A v jakém směru práce na sobě? Fyzická změna, či psychická?
@Anonymní píše:
Zdravím, najdou se tu mezi Vámi takové, kterým se podařila nějaká totální životní změna? Pokud možno k lepšímu samozřejmě.
Změnily jste se od základů, přehodnotily dosavadní život a vztahy, nebo se třeba přestěhovaly do jiné země, začaly znovu a jinak, začaly se mít rády, překopaly zájmy, případně si jen našly úplně nové přátele, koníčky, práci v jiném oboru atd. Nebo třeba jen změnily úplně přístup k sobě samé, či výchovu dětí / vztahy v rodině?
Zajímá mě, jestli se někomu reálně podařil nějaký takový velký životní restart, nebo se toho spíš jen vždy hodně nakecá.
Ahoj,
ano. Ono někdy je to změna, kterou člověk chce sám od sebe a někdy ho životní pád donutí ji provést. Vždy by měla ycházet z toho, co je pro tebe pro spokojený život to podstatné. A na těch věcech si život nastavit tak, aby ti vyhovoval. Pak ten zbytek už jde sám. Když jsi spokojená a vyrovnaná sama se sebou, obrovsky se to projeví na tom, jak tě vnímá okolí.
U mě to ještě bylo o tom smířit se s vlastní nedokonalostí, že v některých ohledech lepší nebudu a věci co se staly se už prostě staly a neměl bych si jimi zatěžovat zbytek života. I to se pak projevuje větší sebeúctou,,,neřešením" některých věcí a dá to člověku určitou svobodu v přemýšlení…
@Premek_Orac píše:
Ahoj,
ano. Ono někdy je to změna, kterou člověk chce sám od sebe a někdy ho životní pád donutí ji provést. Vždy by měla ycházet z toho, co je pro tebe pro spokojený život to podstatné. A na těch věcech si život nastavit tak, aby ti vyhovoval. Pak ten zbytek už jde sám. Když jsi spokojená a vyrovnaná sama se sebou, obrovsky se to projeví na tom, jak tě vnímá okolí.
U mě to ještě bylo o tom smířit se s vlastní nedokonalostí, že v některých ohledech lepší nebudu a věci co se staly se už prostě staly a neměl bych si jimi zatěžovat zbytek života. I to se pak projevuje větší sebeúctou,,,neřešením" některých věcí a dá to člověku určitou svobodu v přemýšlení…
Teď mám zkouškové, ještě 2 týdny do poslední zkoušky (snad). Potom se na to vrhnu s vervou
Ten zárodek ve mně je, jen ho teď trošku zadupávám - potřebuju tohle zkouškové zvládnout skvěle. Chci změnit fyzickou a psychickou rovinu. Začínám se stravovat líp, potřebuju srovnat psychiku i zdraví. Začnu sportovat, mám x plánů na léto. Chci se cítit víc ženou. Mám pár (víc párů
) kil navíc, přesto jsem odhodila kalhoty a ke zkouškám zásadně v šatech. A co, že mám lýtka jak stehna
Prostě se chci vymanit z těch starých zažitých vzorců. Ostatní mě nezajímají. Jde o mě. A já to zvládnu ![]()
@Anonymní píše:
Ano, podařil se mi totální restart. Před pár lety jsem začala pracovat v Německu, dojížděla jsem. Žila jsem s přítelem, byl to egoista a tyran, který mě neustále psychicky deptal. Pořád jsem se snažila ho omlouvat. Kdyz mě jednoho dne vydeptal po telefonu tak, že jsem se v práci rozbrečela, můj kolega se mě snažil utěšit objetím. Pak mě objal ještě několikrát a dál mi sílu toho debila opustit…po dvou měsících jsem otěhotněla, odstěhovala se za ním do Německa, jsme manželé a máme půlroční miminko. A ještě ani na chvilinku jsem toho nezalitovala. Svou roli ovšem hráli i to, že jsem manžela znala už delší dobu. A dneska přiznám, že jsem po něm tajně pokukoval už od začátku…
A přesně tyhle příběhy mi dodávají sílu
Vidím totiž, co dokázali se svým životem ostatní, protože tohle je hodně silný příběh. Tak proč bych to nedokázala i já
I když samozřejmě - z nuly se vstává mnohdy líp než z vyšší úrovně, kde je už nějaké pohodlí a komfortní zóna. Ale i tak ![]()
Anonymní T.
Když má člověk správnou motivaci, tak dokáže skoro všechno na světě
.
@Anonymní píše:
A v jakém směru práce na sobě? Fyzická změna, či psychická?
Hlavně psychická, vnimani sama sebe, okolí, zapracovat na sebevědomí, vystupovani
@Anonymní píše:
Zdravím, najdou se tu mezi Vámi takové, kterým se podařila nějaká totální životní změna? Pokud možno k lepšímu samozřejmě.
Změnily jste se od základů, přehodnotily dosavadní život a vztahy, nebo se třeba přestěhovaly do jiné země, začaly znovu a jinak, začaly se mít rády, překopaly zájmy, případně si jen našly úplně nové přátele, koníčky, práci v jiném oboru atd. Nebo třeba jen změnily úplně přístup k sobě samé, či výchovu dětí / vztahy v rodině?
Zajímá mě, jestli se někomu reálně podařil nějaký takový velký životní restart, nebo se toho spíš jen vždy hodně nakecá.
Vse vyse jmenovane
jen jsem to nevnimala nijak dramaticky, proste kdyz se opravdu chce, zvladne clovek vsechno na svete… ![]()
@Anonymní píše:
Ono je taky zásadní, kdy ta změna proběhne. V mládí a za bezdětna se změny páchají velice snadno a klidně o 18 st. Ale např. ve čtyřiceti s dvěmi dětmi se nějaké velké změny praktikují už hůře. Ona ale změna může být třeba změnit úplně obor zaměstnání, to jsou takové nejčastější, se kterými se setkávám.
@Lenka_Hal píše:
Vse vyse jmenovanejen jsem to nevnimala nijak dramaticky, proste kdyz se opravdu chce, zvladne clovek vsechno na svete…
A jak reagovalo tvé okolí na všechny ty změny? Byla podpora, nebo závist?
Nebo to prošlo bez povšimnutí?
Když mi bylo 22 tak jsem před koncem Bc našim slavně oznámila že končím a jedu pracovat do Egypta na neurčito. Nebyli šťastní
Žila jsem pak v různých zemích skoro 4 roky a pak se vrátila. Bylo to super, nasbírala jsem spoustu pracovních a životních zkušeností a nikdy jsem nelitovala. Snad jen toho, že jsem se vrátila tak brzy
Ale to jsem byla mladá a svobodná, tak to bylo vše jednodušší..