Změna života

Anonymní
30.5.18 09:49

Změna života

Zdravím, najdou se tu mezi Vámi takové, kterým se podařila nějaká totální životní změna? Pokud možno k lepšímu samozřejmě.
Změnily jste se od základů, přehodnotily dosavadní život a vztahy, nebo se třeba přestěhovaly do jiné země, začaly znovu a jinak, začaly se mít rády, překopaly zájmy, případně si jen našly úplně nové přátele, koníčky, práci v jiném oboru atd. Nebo třeba jen změnily úplně přístup k sobě samé, či výchovu dětí / vztahy v rodině?
Zajímá mě, jestli se někomu reálně podařil nějaký takový velký životní restart, nebo se toho spíš jen vždy hodně nakecá. ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
30.5.18 09:55

Ano, podařil se mi totální restart. Před pár lety jsem začala pracovat v Německu, dojížděla jsem. Žila jsem s přítelem, byl to egoista a tyran, který mě neustále psychicky deptal. Pořád jsem se snažila ho omlouvat. Kdyz mě jednoho dne vydeptal po telefonu tak, že jsem se v práci rozbrečela, můj kolega se mě snažil utěšit objetím. Pak mě objal ještě několikrát a dál mi sílu toho debila opustit…po dvou měsících jsem otěhotněla, odstěhovala se za ním do Německa, jsme manželé a máme půlroční miminko. A ještě ani na chvilinku jsem toho nezalitovala. Svou roli ovšem hráli i to, že jsem manžela znala už delší dobu. A dneska přiznám, že jsem po něm tajně pokukoval už od začátku… :kytka:

• Citovat
  • Upravit
35764
30.5.18 09:56

Je spousta takových lidí.
Já jsem to osobně nebrala jako restart, ale tenkrát ještě přítel dostal nabídku venku, tak jsme šli, dali v práci výpověď, sbalili oblečení a kočky a šli jsme. Neřekla, že se máme líp nebo hůř, prostě jsme si zvolili jinou než tu jistou cestu. Už je to 7 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.18 09:58

Ještě dodávám, konečně jsem se díky manželovi naučila být ženou. Měla jsem předtím dva vážně vztahy a v obou jsem fungovala tak nějak za oba. A najednou jsem potkala muže, se kterým je to daleko jednodušší. Je úžasný jako manžel i jako táta. Má své chyby, jako každý z nás. Ale nic radikálního.

• Citovat
  • Upravit
187
30.5.18 09:58

Já se na to teď chystám, resp. prave začínám. Snad se zadari, ale je to určitě běh na dlouhou trať. Týká se to práce na sobě same. Ráda si také přečtu zkušenosti jiných ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.18 10:24
@felbloud píše:
Já se na to teď chystám, resp. prave začínám. Snad se zadari, ale je to určitě běh na dlouhou trať. Týká se to práce na sobě same. Ráda si také přečtu zkušenosti jiných ????

A v jakém směru práce na sobě? Fyzická změna, či psychická?

• Citovat
  • Upravit
10244
30.5.18 10:38
@Anonymní píše:
Zdravím, najdou se tu mezi Vámi takové, kterým se podařila nějaká totální životní změna? Pokud možno k lepšímu samozřejmě.
Změnily jste se od základů, přehodnotily dosavadní život a vztahy, nebo se třeba přestěhovaly do jiné země, začaly znovu a jinak, začaly se mít rády, překopaly zájmy, případně si jen našly úplně nové přátele, koníčky, práci v jiném oboru atd. Nebo třeba jen změnily úplně přístup k sobě samé, či výchovu dětí / vztahy v rodině?
Zajímá mě, jestli se někomu reálně podařil nějaký takový velký životní restart, nebo se toho spíš jen vždy hodně nakecá. ;)

Ahoj,
ano. Ono někdy je to změna, kterou člověk chce sám od sebe a někdy ho životní pád donutí ji provést. Vždy by měla ycházet z toho, co je pro tebe pro spokojený život to podstatné. A na těch věcech si život nastavit tak, aby ti vyhovoval. Pak ten zbytek už jde sám. Když jsi spokojená a vyrovnaná sama se sebou, obrovsky se to projeví na tom, jak tě vnímá okolí.
U mě to ještě bylo o tom smířit se s vlastní nedokonalostí, že v některých ohledech lepší nebudu a věci co se staly se už prostě staly a neměl bych si jimi zatěžovat zbytek života. I to se pak projevuje větší sebeúctou,,,neřešením" některých věcí a dá to člověku určitou svobodu v přemýšlení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
30.5.18 10:43
@Premek_Orac píše:
Ahoj,
ano. Ono někdy je to změna, kterou člověk chce sám od sebe a někdy ho životní pád donutí ji provést. Vždy by měla ycházet z toho, co je pro tebe pro spokojený život to podstatné. A na těch věcech si život nastavit tak, aby ti vyhovoval. Pak ten zbytek už jde sám. Když jsi spokojená a vyrovnaná sama se sebou, obrovsky se to projeví na tom, jak tě vnímá okolí.
U mě to ještě bylo o tom smířit se s vlastní nedokonalostí, že v některých ohledech lepší nebudu a věci co se staly se už prostě staly a neměl bych si jimi zatěžovat zbytek života. I to se pak projevuje větší sebeúctou,,,neřešením" některých věcí a dá to člověku určitou svobodu v přemýšlení…
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.18 10:44

Teď mám zkouškové, ještě 2 týdny do poslední zkoušky (snad). Potom se na to vrhnu s vervou :) Ten zárodek ve mně je, jen ho teď trošku zadupávám - potřebuju tohle zkouškové zvládnout skvěle. Chci změnit fyzickou a psychickou rovinu. Začínám se stravovat líp, potřebuju srovnat psychiku i zdraví. Začnu sportovat, mám x plánů na léto. Chci se cítit víc ženou. Mám pár (víc párů :mrgreen: ) kil navíc, přesto jsem odhodila kalhoty a ke zkouškám zásadně v šatech. A co, že mám lýtka jak stehna :D Prostě se chci vymanit z těch starých zažitých vzorců. Ostatní mě nezajímají. Jde o mě. A já to zvládnu :srdce:

@Anonymní píše:
Ano, podařil se mi totální restart. Před pár lety jsem začala pracovat v Německu, dojížděla jsem. Žila jsem s přítelem, byl to egoista a tyran, který mě neustále psychicky deptal. Pořád jsem se snažila ho omlouvat. Kdyz mě jednoho dne vydeptal po telefonu tak, že jsem se v práci rozbrečela, můj kolega se mě snažil utěšit objetím. Pak mě objal ještě několikrát a dál mi sílu toho debila opustit…po dvou měsících jsem otěhotněla, odstěhovala se za ním do Německa, jsme manželé a máme půlroční miminko. A ještě ani na chvilinku jsem toho nezalitovala. Svou roli ovšem hráli i to, že jsem manžela znala už delší dobu. A dneska přiznám, že jsem po něm tajně pokukoval už od začátku… :kytka:

A přesně tyhle příběhy mi dodávají sílu :kytka: Vidím totiž, co dokázali se svým životem ostatní, protože tohle je hodně silný příběh. Tak proč bych to nedokázala i já :) I když samozřejmě - z nuly se vstává mnohdy líp než z vyšší úrovně, kde je už nějaké pohodlí a komfortní zóna. Ale i tak :kytka:

Anonymní T.

• Citovat
  • Upravit
26270
30.5.18 10:51

Když má člověk správnou motivaci, tak dokáže skoro všechno na světě ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
30.5.18 11:13
@Anonymní píše:
A v jakém směru práce na sobě? Fyzická změna, či psychická?

Hlavně psychická, vnimani sama sebe, okolí, zapracovat na sebevědomí, vystupovani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
30.5.18 11:22
@Anonymní píše:
Zajímá mě, jestli se někomu reálně podařil nějaký takový velký životní restart, nebo se toho spíš jen vždy hodně nakecá. ;)

Vse vyse jmenovane :D jen jsem to nevnimala nijak dramaticky, proste kdyz se opravdu chce, zvladne clovek vsechno na svete… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14885
30.5.18 12:50
@Anonymní píše:

Ono je taky zásadní, kdy ta změna proběhne. V mládí a za bezdětna se změny páchají velice snadno a klidně o 18 st. Ale např. ve čtyřiceti s dvěmi dětmi se nějaké velké změny praktikují už hůře. Ona ale změna může být třeba změnit úplně obor zaměstnání, to jsou takové nejčastější, se kterými se setkávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.18 13:06
@Lenka_Hal píše:
Vse vyse jmenovane :D jen jsem to nevnimala nijak dramaticky, proste kdyz se opravdu chce, zvladne clovek vsechno na svete… :mavam:

A jak reagovalo tvé okolí na všechny ty změny? Byla podpora, nebo závist? :) Nebo to prošlo bez povšimnutí?

• Citovat
  • Upravit
1805
30.5.18 13:09

Když mi bylo 22 tak jsem před koncem Bc našim slavně oznámila že končím a jedu pracovat do Egypta na neurčito. Nebyli šťastní :mrgreen: Žila jsem pak v různých zemích skoro 4 roky a pak se vrátila. Bylo to super, nasbírala jsem spoustu pracovních a životních zkušeností a nikdy jsem nelitovala. Snad jen toho, že jsem se vrátila tak brzy :mrgreen: Ale to jsem byla mladá a svobodná, tak to bylo vše jednodušší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová