Změny vítání občánků

4328
26.5.14 10:50

Změny vítání občánků

Ahoj maminky, tak by mě zajímalo jak to teda chodí: Z důvodu zákona 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů však není možné zvát nově narozené děti a jejich rodiče na vítání občánků automaticky.

Musíte se tedy hlásit někam na úřad aby jste mohli na vítaní občánků??? Už neposílaj pozvánky??? Konkrétně my jsme z Prahy 21 (Újezd…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31382
26.5.14 10:52

No to je trapárna :roll:…ale asi je to fakt, manžela se při přebírání RL ptali na matrice (ČB), jestli o to máme zájem, takže se to dá takto elegantně obejít. Řekl, že ano, paní si to zapsala a pak už nám pozvánku poslala a ještě týden před vítáním volala, zda to platí a upřesnila čas atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.5.14 10:55

Ostrava funguje stejně - při převzetí RL chlap podepsal, že chceme na vítání a uvedl kontaktní adresu - a pak už přišla papírová pozvánka (OT - tak ošklivá, že jsem si ji ani nemohla schovat - ještě teď mě to mrzí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4328
26.5.14 10:56

@elanaa No to teda je, jako sama se upozorňovat, že nás mají pozvat :zed: Ale jak si psala jde to i hezky elegantně při přebírání RL pokud si ho ovšem nenecháš poslat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
26.5.14 10:57
@marguaret píše:
Ahoj maminky, tak by mě zajímalo jak to teda chodí: Z důvodu zákona 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů však není možné zvát nově narozené děti a jejich rodiče na vítání občánků automaticky.Musíte se tedy hlásit někam na úřad aby jste mohli na vítaní občánků??? Už neposílaj pozvánky??? Konkrétně my jsme z Prahy 21 (Újezd…)

Zavolej na úřad a oni ti tam poradí. Obvykle v radničních novinách bývá výzva, aby se maminky hlásily, protože oni už nesmí posílat pozvánky.

V téhle republice nefunguje milion věcí, ale jako největší problém se řeší, že paní na matrice si zapíše do sešítku, že se Nováčkovým narodilo dítě a že jim má úřad poslat pozvánku :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
26.5.14 10:57
@marguaret píše:
@elanaa No to teda je, jako sama se upozorňovat, že nás mají pozvat :zed: Ale jak si psala jde to i hezky elegantně při přebírání RL pokud si ho ovšem nenecháš poslat.

Ono je to taky mrzí. Debilní zákon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
26.5.14 10:58

Jj, je to tak, jak píšeš už pár let. Kvůli ochraně osobních údajů tě oni nesmí zvát, protože to jako o tobě neví, že máš mimino, ale složenka na poměrnou část na odpady ti přijde do 14dnů po návratu z porodnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
26.5.14 10:59

@marguaret Na strankach nasi mestske casti pisi, ze mame poslat udaje o miminku na urad a az bude dostatek deti, tak se bude konat vitani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
26.5.14 10:59

@marguaret No ale RL vydává obec podle místa narození, vítá se podle TP, jinak záleží na výkladu té které obce, většina zve normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
26.5.14 11:04
@mag píše:
@marguaret No ale RL vydává obec podle místa narození, vítá se podle TP, jinak záleží na výkladu té které obce, většina zve normálně.

To mi řekni, kdo pozvánky posílá. Podle mě si nikdo netroufne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
26.5.14 11:05
@ynax píše:
Jj, je to tak, jak píšeš už pár let. Kvůli ochraně osobních údajů tě oni nesmí zvát, protože to jako o tobě neví, že máš mimino, ale složenka na poměrnou část na odpady ti přijde do 14dnů po návratu z porodnice

No přesně. Paní papáčková, která dělá popelnice, to ví, ale nesmí to říct paní dvořáčkové, která dělá vítání :mrgreen: Děsné tajemství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
26.5.14 11:13

Byli jsme na vítání v roce 2009 a už tehdy to pár let fungovalo tak, že se maminky musí hlásit na matrice, pokud chtějí na vítání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
26.5.14 11:19

Byli jsme na vítání loni a předloni a pokaždé to nám všem došlo normálně poštou. Stejně nějak nechápu, v čem je problém. Místní matrika přece ví, kdo se kdy narodil, ví, kde bydlí. Už ze své podstaty to ví. Když se pozvánka na vítání pošle v zavřené obálce, tak v čem je problém, když se k tomu nikdo jiný nedostane? Nebo ve větších městech to odesílá někdo jiný než matrika a jde právě o to, aby si ty informace nepředávali mezi sebou na úřadě?

• Citovat
  • Upravit
Any11
26.5.14 11:23

@Krakatice88 Tak my treba ani v MČ porodnici nemame, takze ve velkych mestech urcite k predani dat dojit musi.

Na P4 nas automaticky zvali, na P15 se musime pozvat, coz jsem teda neudelala :-)

• Citovat
  • Upravit
4328
26.5.14 11:30

@mag cauky, to ja vim jen driv si to mezi sebou urady sdeloval. Ted uz ne, ale asi uz delsi dobu ne jen jsem na to prisla az ted :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová