Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
U nás v obci se právě dělá kanalizace, čili jsou tu dost rozkopané cesty, bydlím ve slepé ulici, kde se právě tento týden bagruje, čili se tu autem nedá projet. Ovšem projít pěšky se dá. celý týden jsem tu neviděla poštu - letáky nám rozvážeči vozili (to vozí brigádnící na kolech nebo pěšky), mám zrovna objednané nějaké zboží, v pondělí mi psali, že je balík odeslán, tak čekám, a furt nic. No a včera jsem viděla souseda, že nám něco hodil do schránky, byl to štos pošty za celý týden, včetně 4 oznámení o uložení balíku
Já jsem byla doma celý týden, je pravda, že se nedá projet autem přímo k našemu domu, ovšem dá se odstavit auto dole v ulici a dojít cca 20metrů!!! pěšky k nám, ale to se pošťačka neobtěžovala. prostě asi hodila v pátek všechno najednou do nejbližší schránky a neřešila.
Určitě si budu stěžovat - na ooznámenkách je jen prupiskou připsané „neprůjezdný terén“. Ale to asi neznamená, že je mlže hodit do cizí schránky… kdyby zvedla zadnici z auta a přišla zazvonit, tak bych si pro to zašla s ní k autu!
Podotýkám, že PPL mi balík přinesl pěšky s úsměvem… ti by si něco podobného asi nedovolili.
Na stránkách pošty se mi nepodařilo nalézt, jestli tam mají nějakou kličku, že nemusí rozvážet poštu když…, ovšem určitě ji nesmí házet do cizí schránky a spoléhat na to, že soused mi to pak někdy dodá, že?
Bohužel česká pošta si dovolí cokoliv, je to bordel!!! Určitě si stěžovat, a nechte si balík znovu poslat ať ho dovezou ![]()
Napsat stiznost na vedeni v praze - ne jen na vedeni nekde u vas…
ja si stěžovala a od te doby si postacka pamatuje i moje prijmeni za svobodna, i když uz ho na schránce nemam uvedene…
pokud nejake výjimky, kdy nemusi dorucovat mají, oznami ti to v odpovedi na tvoji stiznost
Pokud se k vám dá dojít pěšky, tak není duvod proč by nedoručili balík, PPL si to nedovolí, jednou na mě zapomněli a pak mi ten chlap volal, že se omlouvá, že přijede večer, jinak by dostal pokutu ![]()
@Terapeutka jediné co na ně platí trvat na znovu doručení to je přestane bavit. Proč by to doručili když ví že lidi si dojdou na poštu. nám to udělali párkrát, když viděli že to musí doručit znova tak už doručují normálně ![]()
Mě balíky nedoručují a to terén máme přístupný
Vždycky se stěžuju, tak pak jim to chvilku vydrží a pak zas znova ![]()
Teď zrovna řeším, že jsem včera podala jedné paní zásilku, co si ode mne koupila a nemám odvahu ji zaslat číslo zásilky, protože podle čísla byla zásilka dodána již 27.4.2014. Byla dodána cca měsíc před tím, než jsem ji podala! Mají ji dodat do Mělníka a oni ji již dodali v Plzni. Jako fakt bordel ![]()
Taky jsme to tu měli jednou rozkopané, takže auto s balíkem sem prostě nejelo a pěšky několik metrů se mu to nést asi taky nechtělo, ale alespoň nám druhý den pošťačka hodila do NAŠÍ schránky oznámení, že to máme uložené na poště.
Tak aspon… ze hazi listek o ulozeni baliku na poste do cizi schranky;0)…ja resila vcera to same…cekam balik..postacka nezvonila..ve schrance nic…diky podacimu cislu listku jsem na netu zjistila…ze balik je davno ulozen na poste…budu si stezovat tez…nemit cislo…zbozi by se vratilo zpet..kdyz se pockacka ani neraci zanechat listek o ulozeni;0))) Tak pevne nervy…u me je to uz ponekolikate a to mame cesty prujezdne;0)
Ano, klicka na to je. Je to prekazka v dorucovani. Stejne by to bylo i v pripade, kdy by se postak nemohl dostat pres agresivniho psa treba. Ale ve stiznosti ti urco nic nebrani. Stejne tak, kdyz je schranka spatne pristupna, treba povesena 2m vysoko tak to je taky duvod k nedoruceni, proste prekazka.
Jdi si stěžovat, dle mě na to právo nemají. Měli jsme tu rozkopanou ulici před dvěma lety a pošťačka i pošťák s balíky normálně doručovali. S pošťákem jsem se teda domluvila, že může zvonit na druhý vchod (je z jiné ulice a mohl dojet autem), aby byla to moje iniciativa, on by to klidně nosil tam kam měl.
@Bugaboo píše:
Tak aspon… ze hazi listek o ulozeni baliku na poste do cizi schranky;0)…ja resila vcera to same…cekam balik..postacka nezvonila..ve schrance nic…diky podacimu cislu listku jsem na netu zjistila…ze balik je davno ulozen na poste…budu si stezovat tez…nemit cislo…zbozi by se vratilo zpet..kdyz se pockacka ani neraci zanechat listek o ulozeni;0))) Tak pevne nervy…u me je to uz ponekolikate a to mame cesty prujezdne;0)
V tomhle je problem jinde. Postacka dorucuje listovni zasilky, baliky dorucuji balikari a pokud on balik nedoruci, dorucovatelka od nej druhy den dostane oznameni o ulozeni na poste k doruceni do schranky.
Kontrolu nad poštami zajišťuje Český telekomunikační úřad. Možná nějaké info najdeš na www.ctu.cz. Tam by se pak asi dalo také stěžovat.
@Denis11 píše:
V tomhle je problem jinde. Postacka dorucuje listovni zasilky, baliky dorucuji balikari a pokud on balik nedoruci, dorucovatelka od nej druhy den dostane oznameni o ulozeni na poste k doruceni do schranky.
jak kde
u nás rozváží doručovatelky všechno, dopisy i balíky, jedno jak velké
@princeznaII to je pravda. Takhle je to ve vetsich mestech vetsinou.. To jsem zapomela dodat. A taky to, ze samozrejme zalezi na ochote postaku a jak se k tomu stavi vedeni.