Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ne. Pokud s tím nebudeš souhlasit, tak to udělat nemůže. Jedině přes ten soud. Beztak pokud by je jakkoliv zfalšoval (ve snaze neplatit), musel by tě dát k soudu a tam by si udělali zase svoje testy (protože ty by jsi samozřejmě podala námitku) a byl by tam, kde je teď, jen o pár zbytečných tisíc lehčí ![]()
Přes soud. Budeš mít jistotu, že to není nijak zmanipulovaný.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, potřebuji poradit. Můj ex a otec dvouletého syna, našel si novou přítelkyni, celou dobu se snaží, aby platil, co nejmín. Ted se snaží at neplatí vůbec. Pořád mi vyhrožuje, že chce test otcovství, tak jsem mu řekla, že klidně když na to má. Já jsi jsem dosti jistá, koho má kluk za tátu. Jen at to jde přez soud, at se strapní veřejně jsem mu řekla, on mi začal, že jeho přítelkyně mu sehnala jakési štětečky na testy a do dvou týdnu budou výsledky a že malému sám vezme stěry z úst, ale upřímně nemá peníze ani na to, co jsem se dočetla stojí to kolem 5 000-10 000kč. Jde mi o to, může si to udělat sám bez mého souhlasu a bez soudu? Nechci at z malého dělá pokusného králíka… děkuji
může si udělat anonymní testy sám - bez Tvého souhlasu. Ovšem pokud by to chtěl ošulit a přišel s tim, že dítě není jeho, tak návhr na soud, zacvaká za ten test min 15 tis plus veškeré soudní výdaje. Ať má chlapec veselo, když je tak blbej.
No i když si je udělá jsou mu k ničemu, jen na základě testu nemůže přestat platit, musí každopádně pře s soud.. Jinak bych to nedramatizovala - pokusný králík apod. Testy bych ho nechala udělat, zaplatí je min. 1×, když to dá k soudu tak 2× ![]()
Vídá ho, ale hrozně málo. Veme si ho třeba ven na 15 minut a hned mi ho zase dá. Jinak o něj totální nezájem, ani na dvouleté narozeniny si na prcka nevzpoměl. A platí mi právě 2500kč výživné, ale pro něj je to pořád moc a nechce platit nic, proto vymýšlí ty testy, předtím navrhoval mýmu novýmu příteli, at si ho na sebe přepíše. S tím jsme ani jeden nesouhlasili,
Podle mě si testy sám udělat může, pokud syna má někdy u sebe, nikdo mu asi nezabrání, aby ty stěry udělal. Ale nebude to mít vůbec žádnou vypovídací hodnotu pro nikoho jiného než pro něj. Pokud to zmanipuluje proti tobě, dáš to k soudu, nechají se udělat ověřené testy.
Rozhodně tím ale ukáže, na co tatínek peníze má a na co ne…
Příspěvek upraven 23.05.14 v 11:59
@veri3110 Spíš mi je proti srsti, že dělá vše, aby se malého zbavil a povinností. Pak zjistí i na papíře, že je jeho a bude dělat zase dobrého tátu jen na oko nebo já už nevím…
@Anonymní píše:
Vídá ho, ale hrozně málo. Veme si ho třeba ven na 15 minut a hned mi ho zase dá. Jinak o něj totální nezájem, ani na dvouleté narozeniny si na prcka nevzpoměl. A platí mi právě 2500kč výživné, ale pro něj je to pořád moc a nechce platit nic, proto vymýšlí ty testy, předtím navrhoval mýmu novýmu příteli, at si ho na sebe přepíše. S tím jsme ani jeden nesouhlasili,
jako jo, on si testy udělat může. Ovšem aby mohl přestat platit alimenty, museli by to být atestované testy přes soud. Základní cena je 15 tis. A chlap - když prohraje, tak platí veškeré výlohy. Obvykle kolem 30ti tis
mu řekni že jo, ale přes soud. Chlapec fakt ostrouhá
Jestli si myslí, že jako zfalšuje testy a na základě nějakých anonymních může přestat platit, tak je na velikém omylu.
@Anonymní píše:
@veri3110 Spíš mi je proti srsti, že dělá vše, aby se malého zbavil a povinností. Pak zjistí i na papíře, že je jeho a bude dělat zase dobrého tátu jen na oko nebo já už nevím…
já Ti rozumím a chápu to. Jen bych mu ty dveře otevřela, ať nemá do čeho kopat. odebrání stěrů nebolí, není to vyšetření, zákrok apod. takže tvůj souhlas ani nepotřebuje.
Ja bych ho klidne ty testy nechat udelala. Znamyho to stalo 15tis. Pokud to neni soudne narizene, tak s tim stejne nic neudela.
No hele může si je udělat. ale soud k tomu stejně přihlížet nebude
Testy si sám udělat může, ale jak už tu bylo řečeno, budou mu naprosto k ničemu. Alimenty mu může snížit pouze soud a pokud chce rozporovat otcovství, tak taky přes soud a ten si dělá svoje testy. Je to od chlapa hnusné, ale nijak bych mu nebránila, ať si to zaplatí. Stěr je naprosto neškodný, bezbolestný, nic se synovi nestane.
Ahoj holky, potřebuji poradit. Můj ex a otec dvouletého syna, našel si novou přítelkyni, celou dobu se snaží, aby platil, co nejmín. Ted se snaží at neplatí vůbec. Pořád mi vyhrožuje, že chce test otcovství, tak jsem mu řekla, že klidně když na to má. Já jsi jsem dosti jistá, koho má kluk za tátu. Jen at to jde přez soud, at se strapní veřejně jsem mu řekla, on mi začal, že jeho přítelkyně mu sehnala jakési štětečky na testy a do dvou týdnu budou výsledky a že malému sám vezme stěry z úst, ale upřímně nemá peníze ani na to, co jsem se dočetla stojí to kolem 5 000-10 000kč. Jde mi o to, může si to udělat sám bez mého souhlasu a bez soudu? Nechci at z malého dělá pokusného králíka… děkuji