Bílení vápnem

3347
21.5.14 20:23

bílení vápnem

Ahoj,
Před 14dny jsme předsíň vymalovali vápnem. Je tam dost vlhko tak aby to dýchalo.
Stále se to ale zprašuje a kdo se otře je bílý!! Dost mě to štve.
Přestane to? Něco čím to přetřít aby to nedělalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8569
21.5.14 20:33

@Vrtul a použili jste klasické vápno nebo „malířské vápno“? My totiž líčili malířským a nebělí to… bohužel to také není tak dokonalé jako primalex… ale manžel chtěl aby to dýchalo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
21.5.14 20:40

@Vrtul přetřít penetraci :nevim:. Zkus se zeptat v malovně, tam by ti mohli poradit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.14 20:42

Vápno je jako remal, běžně se otírá… zase pěkně desinfikuje a brání plísni. pokud je tam vlhko, chtělo by to řešit spíš větrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3347
21.5.14 20:59

@mlsalkaM penetrace to zas zavře
@nahodnykolemjdouci já vím ale ono se to sprašuje fakt hodně. Není to naše takže nechci investovat, navíc to zádveří není izolované a jakoby vystrčené ven takže to tam pere ze všech stran ( počasí )
Jaké to bylo vápno vážně netuším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
21.5.14 21:05

@Vrtul my jsme dávali do koupelny protiplisňový remal. Ale tam je vlhkost z jiného důvodu. Zkus se zeptat v té malovně, třeba ti fakt poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.14 21:09

@Vrtul z vlastní zkušenosti - to zprašování dělá ta vlhkost. Možná zkusit ten remal, otírá se míň. S malířským vápnem nemám zkušenosti. Co se týká penetrace, chce to být opatrný, může to uzavřít a pak se to bude loupat po plátech. Tak se chová remal u mě v koupelně. Vřele doporučuji si zajít k odborníkovi a zeptat se na jeho zkušenosti. Toto s velkou vlhkostí je ošemetné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
21.5.14 21:13

Tak u taťky doma, i u babičky se vždy bílilo vápnem (doma hašeným) a nikdy jsme s tím problém neměli. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová