Nepoužívaný účet u čsob

Anonymní
21.5.14 11:48

nepoužívaný účet u čsob

Ahoj děvčata, mám dotaz skrze dceru. Ve svých 18ti letech si založila studentský účet u čsob, používala jej asi 2 měsíce. Nějak jsme se dostali k tématu, že jej vlastně vůbec nezrušila, jen jej přestala používat, kartu vyhodila, prý tam měla menší dluh 60kč. Z čsob se jí za celou dobu neozvali, už tomu je 4 roky. Myslíte si, že účet zrušili sami, když není vůbec používaný? Nemůžou narůstat úroky na ten dluh? Ale to by se ji snad měli nějak ozvat ne? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1134
21.5.14 11:51

Měla by tam zajít dluh jí určitě narostl a myslím si že ji kontaktovali jen se vám to bojí říct, dnes se něco podobného řešilo i na novinkách http://www.novinky.cz/…c-korun.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
21.5.14 11:52

No tak bohužel pochybuji, že by účet banka zrušila sama, navíc, když tam je nějaký dluh. O tomto tématu je zrovna dneska článek. Raději do banky rychle zajděte.
 http://www.novinky.cz/…c-korun.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
21.5.14 11:53

Hlavně mě se stalo něco podobného založila jsem si studentský učet tedy zadarmo, ale protože jsem v 19 nedoložila potvrzení o studiu automaticky mě přecedli na běžný učet, no stálo mě to 5000 na poplatkách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
21.5.14 11:54

Jinak to byl případ i našeho tchána. Původně malý dluh mu tam vesele rostl, až mu nakonec došel dopis od exekutorů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
21.5.14 11:55
@Zástavanda píše:
Hlavně mě se stalo něco podobného založila jsem si studentský učet tedy zadarmo, ale protože jsem v 19 nedoložila potvrzení o studiu automaticky mě přecedli na běžný učet, no stálo mě to 5000 na poplatkách

Tak to je teda síla :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.14 11:55

Dcera by mi to řekla, prý ji nekontaktovali. A pamatuji si, že tam udávala ještě mou adresu, a dopis zde nepřišel. Na telefon ji nevolali, ani email sms nic.

• Citovat
  • Upravit
427
21.5.14 11:58

No oni někdy záměrně nekontaktují. To bývá i případ i pokut u městských dopravních podniků. Kdy z jedné nezaplacené pokuty je za pár let několik desítek tisíc, aniž by dali dlužníkovi vědět. Rozhodně bych nespoléhala na to, že když se neozvali, tak tam žádný dluh neregistrují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140235
21.5.14 12:03

Určitě účet zrušit, dnes jsem četla, že někdo taky nezrušil, přišla exekuce a musí platit přes sto tisíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
21.5.14 12:03

Kvůli dluhu na poplatcích za vedení účtu zpravidla nekontaktují. Když se částka vyšplhá přes určitou výši, rovnou Vám přijde dopis od soudu (exekutora)… Být Vámi, tak si tam dojdu a dluh uhradím co nejdřív…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
21.5.14 12:14

Urcite si zavolej co nejdriv do banky - udelala sem neco podobneho (take u CSOB), nikdo me nekontaktoval, dluh se cca.po 5 mesicich vysplhal na „blbejch“ 700,– a mam diky tomu svuj prvni zapis v bankovnim registru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.14 12:15

Tak jsem za dceru sama zavolala, chtěli jen rodné číslo, což já znám. A účet je prý zrušený dávno a jen 200kč dluh, který nenarůstá. Tak ještě, že tak, ted jste mě polekali.

• Citovat
  • Upravit
1573
21.5.14 12:48

. Ted to bylo nedavno nekde v TV, ze nekdo mel ucet, co leta nepouzival a najednou mu prisla k uhrade nemala castka. Poplatky za vedeni uctu atd. Takze mate kliku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.5.14 12:53
@Anonymní píše:
Dcera by mi to řekla, prý ji nekontaktovali. A pamatuji si, že tam udávala ještě mou adresu, a dopis zde nepřišel. Na telefon ji nevolali, ani email sms nic.

na to bych rozhodně nespoléhala. Nejjednodužší je zajít do banky a poptat se. On ten účet sám nezmizí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
21.5.14 13:37

Dělala jsem v čsob a účet se opravdu ruší, když je tam dlouho dluh. zrušením účtu ale dluh nezaniká. takže zajít do své domovské pobočky a vyřešit :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová