Darovací daň 2014

101592
22.5.14 15:02

Darovací daň se v přímé linii neplatí. A jestli ten dům dostal letos, tak daň z nemovitosti platí až příští rok, letos ještě děda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6021
22.5.14 15:07

Dle mého názoru darovací daň otec neplatí, daň z nemovitosti platí ten, kdo ji vlastnil k 1.1.2014.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
22.5.14 22:20

Osobně si myslím, že podle nového by se neměla platit darovací daň ani v případě, kdy otcův bratr daruje chalupu tobě.
Co se týče dani z nemovitosti, asi bych se zeptala správce daně, proč je to takhle, ale stejně s tím zřejmě nic neuděláte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101592
22.5.14 22:51
@J_Doe píše:
Co se týče dani z nemovitosti, asi bych se zeptala správce daně, proč je to takhle, ale stejně s tím zřejmě nic neuděláte…

No, jak neudělají, jednou je to prostě zaplaceno omylem navíc, takže by to na základě žádosti měl finančák vrátit. Akorát tedy to muselo být blbě podané přiznání k dani z nemovitosti, jinak by to finančák tomu novému neposlal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
22.5.14 22:56
@j.a.n.i1 píše:
No, jak neudělají, jednou je to prostě zaplaceno omylem navíc, takže by to na základě žádosti měl finančák vrátit. Akorát tedy to muselo být blbě podané přiznání k dani z nemovitosti, jinak by to finančák tomu novému neposlal.

Jo takhle, to by asi šlo. Mě spíš napadlo, že to nějak „rozdělili“, a celková částka sedí… Ale zkušenost nemám, ještě se mi nikdy nepodařilo finančák přesvědčit, že mi vyměřil víc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová