zmrazit řepu?

146
23.7.05 10:40

zmrazit řepu?

ahoj,holky dnes vařím Barči na obídek červenou řepu a brambůrek.Řepu mám ze zahrádky malou ale i tak zbyde.Myslíte že se může zamrazit nebo radši mám dojíst? díky ryka.barča 6měs.a 2týdny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
980
23.7.05 11:05

Ryko, ber to tak: kdybys tu repu delala pro vas k obedu a zbylo by ti ji dost…vyhodila bys ji? Ja ne, jak dostanu zeleninu - jezdim si na vesnici a kupuju primo ze zahradek - tak ji doma ihned zpracuju a zamrazim. Jinak ztraci hodnoty a nez bych mrnousovi dala „gumovou“ mrkev, ktera ztratila uz nektere hodnoty, tak ta zamrazena neni podle me az takovy problem. Mrazim mrkve, repu, cuketu, brokolici, kedluben - davam to do tvarovacu na led, pak jen odebiram kosticky podle toho co a jak chci namichat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
23.7.05 12:36

díky,jsi šikovná. zmrazuješ i květák?a všechnu tu zeleninu umixuješ? promiň že se tak hloupě ptám ale jsem trdlo. ryka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
23.7.05 13:24

květák jsem ještě nezkoušela. Dělám to tak, že zeleninu očistím a nakrájím na takové „akorát“ kousky a podusím do měkka. Obvykle je to kolem 10 minut. Pak ji necham vychladnout a sleju si tu vyvařenou vodu do hrnečku. Zbytek rozmixuju a tu slitou vodu doleju tak,aby to byla taková kaše. Do té pak přidám olivový olej panenský a když to úplně vychladne,tak to dám do těch tvořítek na led a zamrazit. Druhý den to vyklopím do misek a nechám už popsané v mrazáku a odebírám si.

A buď v klidu, já to taky nevymyslela - ale odkoukala od kamarádky a ta zase od jiné atd. :lol:
Jo a ta kamarádka mrazí i brambory,ale když mě pak přijdou takové jiné,tak ty nedělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
23.7.05 20:00

Desty,

mě zmražené brambory taky nechutnají, jsou takové blátivé, nechutné, ale zkoušela jsem teda jen kousky, nevím, jak by chutnaly rozmixované pro mimča, to jsem nezkoušela, možná by to nebylo poznat :roll: . No já už to nezkusím, my už jíme všechno možný :D .

Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
23.7.05 20:53

Ahoj holky,já si taky všechno mrazim.Bydlím na vesnici a máme zahrádku,tak mi přijde líto (mám 4,5m holčičku)to všechno sníst teď,když od září naše kočička bude papat polívčičky a já jí přece nebudu dávat kupovanou a kdovíjak chemicky ošetřenou zeleninu.V tu dobu už bude po většině zelenině,tak jsem zatím zmrazila kedlubny,cuketu,květák,brokolici a teď pracuju na hrášku.Mrazím to většinou syrový,jen květák a brokolici jsem krátce povařila.
Pa L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
24.7.05 17:41

květák

Čauky, ten mražený květák není problém, ale déle jak 2 měsíce bych ho tam nenechala. Je pak takový gumový. Jinak jsem pro to mražení. veverka :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí