krev z nosu

132
22.7.05 14:58

krev z nosu

Ahoj holky, mám na vás prosbičku, jestli se některé z vás nestalo něco podobného. Náš malý (9m) chrupal pak začal dávat najevo, že je vzhůru tak jsem za ním šla a málem jsem upadla. Celý jeho obličej byl od krve, postýlka taky, musela jsem se držet, abych nezačala ječet, pak jsem si řekla, že bych ho asi vystrašila tak jsem se ovládla a začala jsem prohlížet odkud se ta krev vzala a byl to „asi“ nos, hned mě napadla jedna blbost za druhou, leukemie atd. vim asi jsem praštěná, ale pořádně mě to vyděsilo.
 Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
22.7.05 15:13

nemohl se „jen“ praštit o špršle?
jestli máš obavy, nech mu udělat krevní obraz, to tě uklidní

• Citovat
  • Upravit
4
22.7.05 15:28

Ahojky… krvácení z nosu jsem si „užila“ s klukem od jeho 1roku ..a vždy jen z jedné nosní dírky..když se to opakovalo tak jsme zaskočili na středisko a .dostal na to ASCORUTIN - vitamínový lék nazesílení cévek…sice se to na čas uklidnilo,ale potom stačilo nastydnutí ,teplota - prudká změna teplot…a krvácení tu bylo zase - taky jsem byla pokaždé vyděšená ,protože kolikrát se stalo,že to nešlo hned zastavit..někdy i 40minut…nechala jsem mu udělat krevní obraz,taky mě napadalo ledacos…a vše bylo OK…krvácení ustalo samo až ve 12 letech…ťuk,ťuk…doufám,že jeho sestřička 10m na to trpět nebude…fakt to jsou nervy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
22.7.05 16:48

Ahojky, raději zaskoč k lékařce a zeptej se jí. Já jako malá trpěla na krvácení z nosu. Krev mi tekla třeba i hodinu, a nešla zastavit. Vždy mne naši museli odvést na krční - nosní - ušní, a tam mi dali tampony do nosu na zastavení krvácení. Pak to vypálili - myslím tím, že zacelili tu prasklou cévku. Pomáhá na to ten ASCORUTIN. Třeba má malej jen slabší cévky a ten ASCORUTIN by mu pomohl. Bez promluvy s lékařkou mu ho ale sama nedávej. Určitě to bude dobré :)
P.S. Jsi dobrá, že jsi nezačala křičet. Vážně. Já nevím, co bych dělala :?: Opravdu jsi to zvládla dobře. Drž se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
22.7.05 17:04

Díky za odpovědi, no nic moc, nejspíš se příští týden vypravíme k doktorce. Naštěstí první šok už mám za sebou, jestli se to bude opakovat tak už to bude lepší… byla jsem strašně vyděšená.
 Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
23.7.05 07:46

Ahoj,
náš syn začal trpět na krvácení z nosu až ve dvou letech, krev se mu spouštěla i několikrát denně ale vždy jen na pár, maximálně deset minut.
Ascorutin mu absolutně nepomohl ale pak mi jedna známá homeopatička poradila homeopatický lék SULFUR v potenci 15, vždy při krvácení mu dát vycucat (u menších rozdrtit) tři kuličky. Dávala jsem mu je pouze dvakrát, od té doby mu netekla krev jěště ani jednou!
Lék se dá volně koupit v lékarně, stojí kolem 55 kč, ale raději se domluv ze svojím pediatrem.
papa Lola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
510
23.7.05 23:42

Ahoj,
já jsem taky jako málá měla problém s krvácejícím nosem a špatnou srážlivostí krve. Protože ale ta srážlivost byla „jen“ tak tak na hraně, nijak mě neléčili. Z nosu mi teklo klidně několikrát denně a šlo to většinou zastavit až tak po 20 minutách (no podle mě by komunističtí doktoři a jejich manýry dostaly dneska co proto…)
Ale hlavně chci potvrdit, že pomáhá klid rodičů a žádný hukot kolem. Jako dítě jsem si zvykla a nebylo to pro mě nic zvláštního. Tak jen STRAŠNĚ VELKÁ pochvala za to, jak jsi to zvládla - u malé Barči bych asi nevím co dělala.........
Ještě si pamatuju, že při tehdejším postupu zastavení krvácení - zaklonění hlavy dozadu - mi pak většinou bylo dost špatně, protože jsem toho dost spolykala. Díky bohu ¨se od této metody taky upustilo a už se doporučuje raději (a mě to pomáhalo i líp, protože jsem se tím nedusila) jen opláchnout nosík studenou vodou a nad umyvadlem počkat (enbo s plínou), až to přejde.

Tak přeju hodně trpělivosti a dobrý nervy :), ale k Dr. bych taky rozhodně zašla

Veronika, a 10m Barča

P.S.: a ještě jen, že tampóny mi taky tu krev většinou nezastavily, jen ucpaly nos a já polykala dál..........snad dělají dnes lepší. ¨Však uvidíš, jakou metodu tvoje dítko líp snese…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
25.6.12 15:46

Ahoj malej 22m taky se mu už 2krát zpustila krev, snad to nic nebude jsem z toho docela vyděšená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
14.9.12 18:56

Ahoj nemáte nějakou radu co pomáhá zastavit krvácení z nosu? Nějakou babskou radu co je na to dobré? Jestli by pomohlo něco jinýho než léky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
5.10.12 10:59

Prosím o radu, rano jsem zjistila ze malému 6 měsíců tekla v noci(rano byla krev uplně zaschlá) krev z nosu a to docela dost( jsou tam fleky jako „tři koruny“), uhodit se nemohl, protože ještě nelezeme…Spal celou noc na břišku a přetáčela jsem ho na bok, na zadech posledni dobou odmitá spát…Krev měl jen v nosánku a malinko okolo…tutíž si myslím že musel spát, protože to neměl rozmazané po obličeji a ani po oblečení…

Stalo se to taky někomu?
Mám počkat jestli se to bude opakovat a až pak vyhledat doktora?
Rýmu nemáme, jen jsem mu včera odpolene cistila nosánek(papírovým kapesníckem do ruličky a jemně zavrtala, dělame to takto furt a nikdy krev netekla)
nebo nemuže to být tím že spal dlouho na bříšku? :roll:
Budu ráda za každou radu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
5.10.12 11:07

Ještě chci dodat že je veselý, usmívá se, prostě se chová stejně jako vždycky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí