Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, máme 4 dospělé kočky (2kastrované a další 2 budeme brzy kastrovat) a chodí k nám kocouři a značkují si tady všechno. Neskutečný zápach a nevím co s tím. Napadlo mě si pořídit kocourka jestli by to nepomohlo. Děkuji za radu
Co nejdříve bych vykastrovala zbylé kočky, nebudou tam chodit, když nebudou cítit vaše kočky. Kocour by musel být nevykastrovany, což by znamenalo toulání a množení v okolí s jinými kočkami, a rvačky s ostatními kocoury + třeba i značkování po bytě. Do toho bych nešla, stejně byste ho nakonec vykastrovala. ![]()
Nám sem tam značkují i když máme roky kastrovanou kočku. Docela mi pomohlo, když jsem třeba do záhonu, kam chodily čůrat a k…, nasypala pepř.
Mě chodi na dveře a pak smrdí celá předsíň, kočku mame kastrovanou ale stejnak chodi. Zkoušela jsem všechno mozne a nic nezabralo. Sestře také chodil a ta nakonec před dveře musela nechat udělat branku a to kočku doma žádnou nemá.
Myslím si, že tohle budeš řešit tak dlouho, dokud budeš mít kočky
Znám dva kocoury, kteří jsou vykastrovaní, ale stejně si značkují území. A přijde mi, že když se vše vydrhne a pořádně vyčistí, tak ti kocouři si to tam prostě stejně „musí“ označkovat, aby ukázali, že to je jejich území.
Jo, tak my kočku neměli a nemáme a stejně to tu kropí. Ne moc často, ale i to stačí… ![]()
Doma mame vykastrovaneho kocoura a venkovni vesnicti nevykastrovani kocouri nam chodi znackovat u branky a hlavnich dveri. taky bych uvitala radu, ale obavam se, ze nepomaha nic ![]()
@Myska45 píše:
Moc Vám všem děkuju za rady
Nooo, moc toho není. Snad existuje nějaký sprej, ale jakmile to oprší nebo přeznačkují, tak to nefunguje
A taky jsem minule koukala jak ta moje značkuje taky
ale naštěstí ne dveře
ale to tak aspoň nesmrdi