Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky,
nevíte kde bych mohla najít nekale stranky ohledne zankovani a halvne znaky jake pouzivat?
Ano s miminky, ale chtela bych nejakou stranku kde muzu najit znaky, nechci jit na zadny seminar a nic podobneho, a nevim kde ty znaky muzu najit. jedna znama mi rikala ze to nasla ale nevi uz kde a me se nedari ty znaky najit…
Tuhle stránku používám, když hledám nějaký znak ![]()
http://www.spreadthesign.com/cz/
Wiolla píše:
Myslíš s miminky?
http://www.znakovanismiminky.cz/
Tenhle odkaz doporučuji, my jsme byli i na jejich semináři znakování a moc se nám tam líbilo. Máme i knihu
![]()
Vy tomu holky verite? Ze se da znakovat s takhle malym ditetem? Me se to nejak nezda. Jestli spis ty kurzy nejsou o tom, jak vytahnout z lidi penize.
tasa píše:
Vy tomu holky verite? Ze se da znakovat s takhle malym ditetem? Me se to nejak nezda. Jestli spis ty kurzy nejsou o tom, jak vytahnout z lidi penize.
Ano věřím, protože to vidím v praxi u nás doma a jde to
Ale chce to opravdu práci, každý den. Není to o tom, že ukážeš jednou a mimičo to umí, je potřeba to trénovat.
tasa píše:
Nepotřebuji ničemu „věřit“ - znakovali jsme s dcerou, teď i se synem a je to jedna z nejúžasnějších zkušeností, jaké jsme s nimi zažili a zažíváme.
Používání znaků je pro každé dítě přirozenost - hlasivky ovládat neumí, ale ruce velmi brzy. Ostatně, „paci-paci“ je přece taky forma znakování. ![]()
o stránkách nevím, ale my byli na semináři pro rodiče tady http://www.babysigns.cz/ a byli jsme spokojeni, prvni vysledek jsme videli po 14ti dnech (malé bylo 8 měsíců), ovšem jak píše koralek, chce to opravdu neustále ukazovat, opakovat..my to bohužel nevydrželi a nebyli dostatečně důslední. Teď je dceři dva a čtvrt roku a nechce se jí mluvit, tak ukazuje, sama si vymyslela znaky, které používá, takže i děti samy přijdou na to, že to je účinný způsob komunikace
Má koupenou tuhle knížku.
A pak jsem dost využívala leporela Učíme se znakovat v Zoo s Kreslínkem, Učíme se znakovat venku s Čiperkou, Moje první znaky, Moje další znaky. Ty nám pomohly začít.
Nevím jestli jsou kurzy zbytečné, podle mě je nejlepší znak vymyslet dítěti na míru, ono si ho stejně přetvoří. Publikace jsem používala jen jako inspiraci.
Jo a začínali jsme znakama ještě (prsty ve špetkách ťukají o sebe), piškot (ťukání ukazováčkem do dlaně druhé ruky) a jablíčko (točení ukazováčku na tváři).
Ywett píše:
Má koupenou tuhle knížku.
A pak jsem dost využívala leporela Učíme se znakovat v Zoo s Kreslínkem, Učíme se znakovat venku s Čiperkou, Moje první znaky, Moje další znaky. Ty nám pomohly začít.
Nevím jestli jsou kurzy zbytečné, podle mě je nejlepší znak vymyslet dítěti na míru, ono si ho stejně přetvoří. Publikace jsem používala jen jako inspiraci.
Jo a začínali jsme znakama ještě (prsty ve špetkách ťukají o sebe), piškot (ťukání ukazováčkem do dlaně druhé ruky) a jablíčko (točení ukazováčku na tváři).
A ta knizka a leporela se Ti teda libily? A pomohly Ti?
Taky znakujeme.
Knizky nemame, na kurzu jsem nebyla. Pouzivam znakovanismiminky.cz v galerii je znaku dost. Co neni, vymyslim. ![]()
Dobry zpusob komunikace, kdyz prcek nemluvi.
Já jsem byla na kurzu znakování pro rodiče…podle mě ale není vůbec potřeba. Všechno jsem si načetla na internetu a tam jsem se nedozvěděla skoro nic nového. Jen jsem si myslela tenkrát, že je to nutně potřeba ke znakování.
Knížky, o kterých psala Ywett taky hodně používáme, ale znakujeme i u normálních knížek pro děti. Dcera má 17m a stále znakujeme
…některé znaky už nahradila slovy a jinak si vymýšlíme i naše znaky.
Tasa, Čiperka a Kreslínek jsou u staršího oblíbení dodnes, i když už neznakuje. Ty leporela byly takovej start. Maty se učil líp znakovat u knížek než v běžných situacích.
Knížka od paní Šustové byla pro mě spíš na seznámení, to stačí internet.