Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobry den. Asi tri dny zpatky jsem si rozskrabla znamenko, mela jsem tam strup ktery se predevcirem sloupl. Ted mi ale prijde ze mam okolo takovou jak kdyby jizvu a uprostred je videt zbytek toho znamenka jak kdyby. Vypadam ted jak jezibaba. Nemate nejaky typ jak se zbavit te jizvy? Premyslim o odstraneni, ale vzhledem k tomu ze to je na obliceji mam strach abych pak kvuli tomu nemela treba zdeformovany nos a nevypadalo to jeste hur
. Predem dekuji za rady ![]()
@avokado155 píše: Více
Ahoj, neměla jsem znaménko na nose, ale těsně vedle něj, bylo docela ošklivé. Sice jsem si ho nerozškrábla, ale esteticky nic moc. Byla jsem na pravidelné kontrole u dermatologa (musím chodit jednou za půl roku a pořád mi nějaká znaménka vyndávají, mám jich hodně) no a tam jsem se zmínila, že to u nosu se mi nelíbí esteticky a oni, že mi dají žádanku na plastickou chirurgii do FNKV. Byla jsem pak tam, Dr. mi to odstranila, je tam sice malinká jizvička, ale moc to není vidět na to, že bylo to znaménko větší a určitě jsem ráda, že jsem do odstranění šla. Držím palce.
Chvíli počkej, 3 dny jsou na zahojení málo. A pak kdyžtak lékař.
Byla jsem na odstranění malého znaménka v obličeji u plastika. Jsem 4 roky po a není poznat vůbec nic.
Já mám nyní, sice malý „výstupek“ cca 1-2 mm vedle nosu, který mi nikdy až tak nevadil a nyní od prosince mne často svědí, je červenější a trochu zvětšený.
Dr. kožní mi dopuručuje chir. odstranění + biopsie. Šly byste raději na laser, kde údajně jizva nebývá, ale biopsie nebude?
Co to znamená plastická chirurg., již dávají nějakou plastiku na místo ložiska?
@Anonymní píše: Více
Já byla na plastické chirurgii, jak píši výše, taky jsem měla výrůstek u nosu, ale větší, než ty. Sice mě nesvědil atd., ale esteticky byl hnusný. Já bych to raději nechala poslat na histologii, takže ne laser. Na plastické chirurgii to vyříznou podle mě lépe, než normální chirurgové, já tam jizvu mám malinkou, o které sice vím, ale z okolí si ji nikdo nevšímá, že to prý není vidět.
Akorát ta plastická chirurgie se někdy musí platit. Já tím, že jsem měla žádanku od dermatologa z VFN v Praze, tak mi to vzali na pojišťovnu, ale už je to pár let zpátky, tak nevím přesně, jak to funguje teď.
Jak píše @Lollitka jizvičku tam mám, ale při běžném pohledu není vůbec vidět, to jen když koukám do zvětšovacího zrcadla. Kožní mi právě doporučila tohohle doktora - plastika, když je to v obličeji, že umí ty jizvy krásné téměř neviditelné. Znaménko bylo také asi 2mm