Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Pred 4r som dostala kovid koly ktorému som mala dlhodobé problémy nielen s dýchaním ako automatická ale aj zo spánkom. Navstivila som teda psychiatra v roku 2020 ktorý mi na 10 dni predpísal lieky na spanie. Napisal mi diagnózu Porucha prispôsobenia čo znamená že ťažšie zvládam stres. O mesiac som mala kontrolu kde už bolo všetko v poriadku a nemusela som tam ďalej chodiť. Avsak diagnóza sa vlečie všade somnou. Momentálne sme sa s manželom rozhodli adoptovať si dieťa a pri prvej žiadosti ktorú vypísal obvodný lekár napísal aj dg vyššie uvedenú ktorá je stará 4 roky. Napadlo ma ísť znovu ku psych a porozprávať sa o tom že to bol 10dnovy stav po kovide či by mi mohol dať nový posudok kde bude posúdený súčasný zdravotný stav na základě riadne urobených testov. Mám dost strach že keď uvidia diagnózu ktorá spadá pod mkn hned nás zamietnu…nikdy pred tým a ani po tom som u psychiatra nebola a lieky som mala len prechodne na spánok. Myslíte že mám šancu? Mám 33 rokov ![]()
Proč bys neměla. Tam není uvedeno, že je to dlouhodobé. Max můžeš doplnit posudek na aktuální stav. Dlouhodobě se nelecis, což se dá jednoduše doložit
V posudku se nepíší diagnosy, tam se jen píše zda jsi nebo nejsi způsobilá. Nebo to je výpis pro nějakého lékaře co bude vydávat ten posudek?
Jestli se ti PL vyslovene nechce pomstit, radeji ho upozorni, at se to tam neprekopiruje z minula. Vetsinou jen dopiseme par aktualnich slov na konec stare zpravy a tim se stava, ze se tam objevuji stare veci.
@Lucka1111 mne do posudku napísala aj ekzém ktorý som mala na ruke pred 10r a taktiež alergiu na peľ a teda aj toho psychiatra spred 4rokov…manžel nemá v posudku vôbec nič len detské bežné choroby pritom mal tiež rok dozadu ekzém ale to je jedno. A áno zaciarkla možnosť že mám zníženú schopnosť postarať sa o dieťa a neviem aký je dôvod či ta alergia na peľ alebo ekzém s minulosti alebo to že som nemohla spávať pred 4rokmi…
@Pudloslava no teraz musím čakať mesiac kým pôjdem k psych aby mi urobila nový posudok ktorý doložim. Myslíš že keď budem mať nový posudok nemusí zaciarknut že som nespôsobila? Momentálne tam teda stojí že som sa v minulosti liečila na stresovú poruchu a koly tomu som nespôsobila…
@Ivanky píše: Více
To byl ale spíš výpis z dokumentace ne? Posudek má závěr - způsobilý, nezpůsobilý, způsobilý s podmínkou…žádní diagnosy se tam neuvádí. Diagnosy jsou lékařské tajemství a v posudku nemají co dělat.
@Ivanky píše: Vícedoufam, ze ano.. kdyby ne, zkusila bych jeste zmenit praktika.
@Pudloslava presne má to napadlo len sa bojím že môžu úrady nejako obvolavat doktorov a vypytovať sa na mňa keďže som u tejto doktorky 3rok aby zas nebolo napadne že som zrazu od nej odišla…v cz som stretla veľmi milých a dobrých ľudí hlavne na úrade tak dúfam že to tak aj ostane 😁
@Pudloslava neviete mi poradiť či zdravotnu dokumentáciu do iného mesta posiela doktor poštou alebo už existuje len elektronická verzia poprípade kópia alebo výpis? Pretože poštou by to znamenalo aj niekoľko dní…ďakujem
Posle kopii nebo vypis a skoro jiste postou nebo po vas, malokde se komunikuje elektronicky.
@Pudloslava chcela som si to vybaviť osobne ale vraj so zákona nieje možné mi dať kartu do ruky…tak uvidíme zajtra mám pohovor u psychiatra snáď dobre dopadne