Znásilnění Trauma

Anonymní
1.9.21 22:22

Znásilnění Trauma

Prodělal jsem před mnoha lety trauma které se dá srovnat se znásilněním. Po hodně letech jsem násilníka potkal jen jsme kolem sebe prošli ale mě se zase strašně rozjela úzkost a strach. Chodím k psychologovi a ten mi radí abych se těmto situacím nevyhíbal a spíš je vyhledával že stres bude ustupovat. Já ho potkal před obchodem pak jsem tam šel druhý den nepotkal jsem ho pravděpodobnost že bych ho potkal je malá ale je. Pak už jsem tam radši nešel. Už je to měsíc ale já sem z toho stale hotovej vtíravé myšlenky atd. Už se lecim mnoho let a teď se mi to vrátilo plnou silou. K psychologovi jdu příští týden tak uvidím. Obdivuji když tady v diskuzi někdo píše že útočníka potkává a dokáže to ustát. Pokud se něco podobného někomu stalo jak jste se s tím dokázali vyrovnat? Mám diagnostikovanou ptsp a ocd takže ty vtíravé myšlenky jsou strašné a nemohu se jich zbavit.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9148
1.9.21 22:29

Ty uz jsi sem psal, vid..mas nejakou medikaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10981
1.9.21 22:41

Osobně myslím, že tohle vyřeší jen velmi dobře zvolené léky a možná i hospitalizace. Tu úzkost cítím i přes psanou formu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.21 22:41

Beru zoloft. Někdy se mi podaří přesvědčit se že se nic nestane ale tyhle situace mě hrozně rozhodi a na dlouho.

• Citovat
  • Upravit
2248
2.9.21 10:41

Máš peklo. Tak možná to vzít z druhé strany. Pokud se nepřestěhuješ daleko, nepřestane to. Začni chodit na nějaký kontaktní bojový sport a vytrvej u toho. Do budoucna Ti to dá sebejistotu a vnitřní klid, i když budeš ve střehu v nějaké tmavé uličce. Pak můžeš útočníka potkávat i úmyslně a dáš to. Vím o čem píšu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.21 18:50

Máš pravdu. Můj problém je ještě ten že sem byl vždycky outsider už od základky. Nízké sebevědomí, neumím se prát, vždycky se snažím všechno řešit smířlivě. Jsem introvert. Abych se cítil lépe začal sem v pubertě pít alkohol. A tak se cítím i teď. Nějakou dobu jsem posiloval, začal si trochu věřit. Párkrát sem se pral ale to sem byl vypitej. Mám takovej blok že už jen myšlenka na obranu ve mě vyvolává úzkost pokud nemám v sobě alkohol, to jsem pak uplně jinej člověk - sebevědomej, pohoda. Jinak jsem už starší ročník ale docela jsem od puberty zmohutněl a taky přibral. Takže když jednou za uherskej rok vyrazím někam na zábavu (tam už sem starej fotr) posilněnej alkoholem tak mě jdou všichni z cesty. Nutno dodat že sem nekonfliktní typ. Potřeboval bych do sebe dostat sebevědomí a ten bojovej sport by byl dobrej ale jak píšu už jsem starší ročník takže spíš něco pro starší a pokročilé. Možná by pomohlo mít nějakej konflikt a vyřešit ho ale nevím jestli dokážu ten blok překonat. To trauma se mi stalo už v pubertě, nesl jsem to docela dobře to víte zábavy, pití, holky nebyl čas o tom moc přemýšlet. Až po letech sem o tom začal přemýšlet a to sem neměl dělat. Vsugeroval sem si ještě kupu věcí co se mohlo a může stát a nějak mi to ostalo v hlavě. Psycholog mi říká že po takové době už bych s tím neměl mít takový problém - úzkosti, strach atd ale že spíš trpím OCD což jsme zjistili že ji mám už od základky. Vzpomínám si že jsem už tenkrát pořád něco řešil a nešlo to z hlavy a ten traumatickej zážitek to dodělal. Prominte že sem se tak rozepsal ale aspon to ze sebe na chvíli dostanu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex