Zničehonic nechce chodit

191
31.3.23 06:33

Zničehonic nechce chodit

Krásný den. Máte někdo nějakou radu, jak donutit dítě chodit? Dcera začala, řekla bych dost pozdě. Ve dvou letech. Je hipotonická, má opožděný motorický vývoj a poruchu řeči. Chodila nějakou dobu docela pěkně a i větší vzdálenosti. Bavilo jí to. Nedávno jsme byly měsíc v lázních a tam mi přestala chodit úplně. Ujde pár kroků a řve, že chce do kočárku. Kolikrát z něj ani nechce vylézt. Pokud odmítnu, je schopná celou cestu provztekat a probrečet. Nic jí nebolí. I fyzioterapeut tuto možnost nepřipouští. Boty má kvalitní. Už nevím, jak jí motivovat. Přece jí nepovezu do 18 let? Už teď je v tom kočáru veliká. Nebrat ho není řešení, protože to řve, že chce zase do náruče. Chodí cca půl roku. Doma problém nemá, ale venku odmítá. Nevím, jestli nechat plakat, což je naprosto šílená představa a nebo konzultovat s nějakým psychologem. Jak jste řešily vy, kterým dítě nechtělo chodit? Ale vůbec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19272
31.3.23 06:40
@ašímanaj píše:
Krásný den. Máte někdo nějakou radu, jak donutit dítě chodit? Dcera začala, řekla bych dost pozdě. Ve dvou letech. Je hipotonická, má opožděný motorický vývoj a poruchu řeči. Chodila nějakou dobu docela pěkně a i větší vzdálenosti. Bavilo jí to. Nedávno jsme byly měsíc v lázních a tam mi přestala chodit úplně. Ujde pár kroků a řve, že chce do kočárku. Kolikrát z něj ani nechce vylézt. Pokud odmítnu, je schopná celou cestu provztekat a probrečet. Nic jí nebolí. I fyzioterapeut tuto možnost nepřipouští. Boty má kvalitní. Už nevím, jak jí motivovat. Přece jí nepovezu do 18 let? Už teď je v tom kočáru veliká. Nebrat ho není řešení, protože to řve, že chce zase do náruče. Chodí cca půl roku. Doma problém nemá, ale venku odmítá. Nevím, jestli nechat plakat, což je naprosto šílená představa a nebo konzultovat s nějakým psychologem. Jak jste řešily vy, kterým dítě nechtělo chodit? Ale vůbec…

Nechat v kočáru. Nemáš standardní dítě a i ty se zdravým vývojem prochazi okolo 2-3 roku linym obdobím. Kočár jsme nepoužívali cca po roce samostatné chůze, ale pak před třetím rokem jsem s nim stejne ještě občas vyjela. Bezne se děti naučí chodit a pak je peklo je nacpat do kočáru alespoň na chvilku kvůli základním pochuzkam. Pak zas prijde období, kdy je z nej nejsi schopna vystipat. Zjisti, ze sezení je pohodlnejsi. Můžeš zkusit styl - ano, vezmu kočár, ale sednes si do nej až budeme… a dat ji reálný cíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
31.3.23 06:55

Nechala bych jí kočár, i zdravé děti se v tomto věku rády vozí a ty nemáš zdravé dítě, respektive ne „standartní“. Nevím, co je špatného na tom nechat jí běhat doma (nejspíš vliv známého a bezpečného prostředí, venku je spousta neznámých věcí a obav) a venku, pokud už nechce, dát do kočáru. Normálně jsem to dělala s dětmi tak do 3 let a to mám obříky, co už v té době vypadali v kočáru nepatřičně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
31.3.23 07:05

Nechala bych kočár. Mám dítě s opožděnou hrubou motorikou, začala chodit v 21 měsících, chodila nadšeně, pak zjistila, že už je to napořád a chtěla se nosit nebo vozit. Teď je jí dva a půl a už se nevozí. Podle mě to přejde samo.

• Citovat
  • Upravit
9148
31.3.23 07:17

Vubec bych to nehrotila a nechala kocar. Neni nutny to lamat pres koleno, je malinka. Navic ma nejakej problem…a ne, to co je ted, v 18 nebude, tak proc to tak hrotis? Ze by kecy babicek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80476
31.3.23 07:26
@ašímanaj píše:
Krásný den. Máte někdo nějakou radu, jak donutit dítě chodit? Dcera začala, řekla bych dost pozdě. Ve dvou letech. Je hipotonická, má opožděný motorický vývoj a poruchu řeči. Chodila nějakou dobu docela pěkně a i větší vzdálenosti. Bavilo jí to. Nedávno jsme byly měsíc v lázních a tam mi přestala chodit úplně. Ujde pár kroků a řve, že chce do kočárku. Kolikrát z něj ani nechce vylézt. Pokud odmítnu, je schopná celou cestu provztekat a probrečet. Nic jí nebolí. I fyzioterapeut tuto možnost nepřipouští. Boty má kvalitní. Už nevím, jak jí motivovat. Přece jí nepovezu do 18 let? Už teď je v tom kočáru veliká. Nebrat ho není řešení, protože to řve, že chce zase do náruče. Chodí cca půl roku. Doma problém nemá, ale venku odmítá. Nevím, jestli nechat plakat, což je naprosto šílená představa a nebo konzultovat s nějakým psychologem. Jak jste řešily vy, kterým dítě nechtělo chodit? Ale vůbec…

proč to tak hrotíš? Nechej ji v kočárku, dojeďte ke hřišti nebo do parku, tam ať si pohraje, poběhá, a zase ji dovez domů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22592
31.3.23 07:48

@ašímanaj Já bych to nehrotila. Je malinká a jak píšeš.. chodí teprve půl roku :nevim:
V klidu bych brala kočár a nelámala bych to přes koleno. V tomto věku má ještě nárok, veliká-neveliká. Provztekanou a ubrečenou procházku si neužiješ ty a ani malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
31.3.23 07:56

@Tarjei Tak na řeči lidí moc nedám, ale je fakt, že je únavné poslouchat věčně, takhle velká a v kočárku? Je fakt, že je vysoká a vypadá na víc. Ale není to důvod, proč to hrotím. Spíš je mi divné, že dřív chodila ráda a že dne na den nic. Ale už na to prdím. Budu jí prostě vozit. Děkuji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5992
31.3.23 08:03
@ašímanaj píše:

Ahoj, dcera začala chodit taky pozdě až v 18 mesících, a nebyla schopna ujít i krátkou vzdálenost, ale doma taky chodila normálně. Ted je ji 28 měsíců a teprve teď chce venku jít sama, je to asi 14 dní. Trpí už rok neurologickými problémy, které nás ve vývoji hodili hodně zpátky. Např. nechce na nočník už jsem nešťastná že čůrá pořad do pleny, ale netlačím na ni, musím vydržet. Špatně mluví taky je opožděná. Nech ji v kočárku, nenuť ji chodit. Spíš ji objednej na neurologii, pokud tam teda nechodíš. Neurolog mi říkal ať ji nechám čas, že všechno dožene, až mozek dozraje, že i záchvaty postupně pominou.Na psychologa je ještě malá. Teď jsem ji objednala na logopedii, ale termín mi dali až na září, to už ji budou skoro 3 roky, tak to už snad bude spolupracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.23 08:05

Syn má taky trochu posunutý motorický vývoj a někdy ho vozím ještě teď ve 3.5 letech, hlavně na celodenním výletu, potřebuje ještě spát po obědě a nebo v kočárku chrupá, když mi usne v autě. Máme britax b motion plus a vleze se tam jak nic. Před měsícem měl ještě plínku a to teprve byli pořádné lasery od cizích lidí, ale nic o nás neví tak co :lol:. Udělej to tak, aby jste byli spokojené obě :srdce:…

• Citovat
  • Upravit
191
31.3.23 08:12

@mamule42 Jsme vedený na neurologii. Už to nebudu řešit. Je fakt, že to musím brát i tak, ty problémy tam jsou úplně jiný, než u (v uvozovkách) zdravých dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22592
31.3.23 12:29
@ašímanaj píše:
@Tarjei Tak na řeči lidí moc nedám, ale je fakt, že je únavné poslouchat věčně, takhle velká a v kočárku? Je fakt, že je vysoká a vypadá na víc. Ale není to důvod, proč to hrotím. Spíš je mi divné, že dřív chodila ráda a že dne na den nic. Ale už na to prdím. Budu jí prostě vozit. Děkuji. :kytka:

Věřím, že ty věčné řeči jsou únavné ;) Bylo by na tom světě hezky, kdyby se každý staral sám o sebe :jazyk: Malá má asi takové období. Uvidíš, že brzy si na kočár ani nevzpomene :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
1.4.23 19:05

@ašímanaj muj prostredni syn ma tezkou formu autismu a do 5 let nosil a hryzal dudlik, takze tusim, jaky to je. Rikala bych, ze ma zdravotni problem a nazdar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19113
7.4.23 07:35

Děti mám zdravé a u obou jsem kočár prodala až po 3.roce když šly do školky. Na celodenní výlety kdy si ještě zdrimli nebo rychlé přesuny - bydlíme ve větším městě - k nezaplaceni i v těch 2,5. Starší tam pak už moc nechtěl, vozila jsem ho ale autem, u mladší jsem tu možnost už neměla, auto potřeboval manžel kvůli nové práci. S ní jsem zas musela pro staršího do školky, pak školy, i ráno, odpoledne na kroužky ho odvést, i úložný prostor se hodil - na hřiště s sebou tahate hotovou zoologickou, nákupy, do asi roka a 3/4 jsme ještě hodně využívali nosítko, pak už mi to nebylo pohodlné a kočár začala mít radši. Měla období od asi 3/4 roka, že se mi v kočáru vyspala dopoledne a pak už do něj odpoledne znovu nechtěla tak jsem to kombinovala s nositkem. Mají různý období, ale dítě co sotva začalo chodit a ještě má svá fyz. specifika, má určitě ještě nárok se svézt. Něco jiného by bylo, kdyby tu chůzi nějak víc potřebovala kvůli té hypotonii na stimulaci a posílení svalů, kdyby jí ten kočár nedělal dobře kvůli poloze, ale v tomhle věku se spíš fakt asi proběhnou radši někde kde si přitom můžou hrát, na hřišti nebo někde v parku, než dojít odněkud někam. To je akorát zbytečný stres pro vás obě. Na ty delší vzdálenosti to ještě zvládat nemusí no, a není to pro ně asi tak zajímavé, jen šlapat. My měli třeba ještě psa a bez kočáru bych ho ani pořádně nevyvenčila, protože když se mi dítě zaseklo na fleku nebo prostě jen nechtělo jít, byl nervózní, jen stál a koukal proč nejdeme. Dovezla bych tam kam je potřeba a tam nechala pak se proběhnout, osahat si terén, v klidu bez nutnosti že musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí