Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Masku, denně. Porad se s kadeřnicí. Nefoukat, nezehlit. A vitamíny zevnitř
Po létě a moři u mne taky klasika, pomáhá loreal na poškozené vlasy, i glisskur… klidně i olivový olej+vejce maska (smývat studenou či jen míírně vlažnou! jinak je bílek ve vlasech fakt chuťovka
) u vody si je stříkám olejem na opalování, tak se už tak nepálí…
nejhorší mrtvé konečky stříhnout.. aktuálně nebarvit.. ![]()
Vím, ze to asi nechceš slyšet - číst, ale jedině nůžky a ostříhat. Je to smutné, ale poškozené vlasy nelze zázrakem uzdravit. Každopádně existují různé šampony, condicionéry, masky a olejíčky co to budou trochu “maskovat”… reaguji ale na to, že píšeš, že vlasy jsou ZNIČENÉ melirovaním…
Vlastní zkušenost, barvila jsem si sama vždy jen kořínky, vlasy jsem měla pod zadek kvalitní - před svatbou jsem chtěla bych “krasná” a svěřila jsem se do péče kadeřnici, která mi vlasy obarvila celé resp. barvu stáhla a obarvila. Výsledek krásný, ale vlasy naprosto zničené…. Konečky jsem postupně po 10cm zkracovala až jsem se dostala na zdravé vlasy (pod lopatky)
těch komerčních zázraků jsem zkusila strašně moc…
Zkrátit, nebarvit, nežehlit, nefenovat, neodbarvovat, prostě nic nedělat. Jen omýt, ideálně šampónem bez sratchek. Nestahovat gumičkou či jinak mechanicky nenamáhat. A začít se kvalitně stravovat a hýbat, případně si lehce pomoci doplňky. A proč se tu vysiluji, když to stejně dodržovat nebudeš.
Melíruji od 18-i let. A je mi skoro o 20 let víc a vlasy mám hezčí, než jako mládě. Za ty roky mám vysledováno, že mým vlasům škodí, když na melíry chodím moc často a pak je taky důležité, jakým způsobem kadeřnice vlasy melíruje. Moje používá slabší peroxid, vlasy tolik nepřetírá do délek a vymývá jej postupně. Takže u ní sedím i delší dobu. Je to úplný základ, aby se vlasy nelikvidovaly zbytečně víc, ale ne každá kadeřnice tenhle základ má a praktikuje ho. Jinak taky občas, když už mi odrosty přijdou ohavné, tak mezi návštěvami v salonu použiju klasickou, i když kadeřnickou barvu, která je podobná mému odstínu vlasů a odrost tak přirozeně splyne. Moje původní barva je ale hodně světlá taky, takže proto to možná nevypadá blbě. Co se týká péče, tak asi nic vlasy neozdraví, ale na pohled budou vypadat líp. Za mě je fajn noční sérum od Kerastase na blond vlasy (u něj mě ale otravuje, že musím převlékat povlečení, protože mám pocit špiněného ložního prádla, kdybych v něm spala třeba týden) a možná ještě lepší, ale o moc levnější je černá vymývací maska od Gliss na poškozené vlasy. Raději nechci vědět, co v tom výrobku je, že jsou po tom vlasy dobře upravitelné, nadýchané, lesknou se a o mnoho míň se lámou. No a pak je také potřeba také odstřihávat poškozené konce. Fakt není krása, když má žena dlouhé blond háro a v délkách třeba 20 cm vypadá jak myší ocásky. Důležitý je také správný výběr hřebenu a vlasy moc nefenovat a žehlit. No a taky jsem zjistila, že daň za mnohaleté melíry je větší vlasopád. Ale velmi dramaticky se mi snížil, když jsem začala zobat pangamin, který jsem ale tedy nepořizovala kvůli tomu, aby mi přestaly padat vlasy.
@Charmeuse píše:
Melíruji od 18-i let. A je mi skoro o 20 let víc a vlasy mám hezčí, než jako mládě. Za ty roky mám vysledováno, že mým vlasům škodí, když na melíry chodím moc často a pak je taky důležité, jakým způsobem kadeřnice vlasy melíruje. Moje používá slabší peroxid, vlasy tolik nepřetírá do délek a vymývá jej postupně. Takže u ní sedím i delší dobu. Je to úplný základ, aby se vlasy nelikvidovaly zbytečně víc, ale ne každá kadeřnice tenhle základ má a praktikuje ho. Jinak taky občas, když už mi odrosty přijdou ohavné, tak mezi návštěvami v salonu použiju klasickou, i když kadeřnickou barvu, která je podobná mému odstínu vlasů a odrost tak přirozeně splyne. Moje původní barva je ale hodně světlá taky, takže proto to možná nevypadá blbě. Co se týká péče, tak asi nic vlasy neozdraví, ale na pohled budou vypadat líp. Za mě je fajn noční sérum od Kerastase na blond vlasy (u něj mě ale otravuje, že musím převlékat povlečení, protože mám pocit špiněného ložního prádla, kdybych v něm spala třeba týden) a možná ještě lepší, ale o moc levnější je černá vymývací maska od Gliss na poškozené vlasy. Raději nechci vědět, co v tom výrobku je, že jsou po tom vlasy dobře upravitelné, nadýchané, lesknou se a o mnoho míň se lámou. No a pak je také potřeba také odstřihávat poškozené konce. Fakt není krása, když má žena dlouhé blond háro a v délkách třeba 20 cm vypadá jak myší ocásky. Důležitý je také správný výběr hřebenu a vlasy moc nefenovat a žehlit. No a taky jsem zjistila, že daň za mnohaleté melíry je větší vlasopád. Ale velmi dramaticky se mi snížil, když jsem začala zobat pangamin, který jsem ale tedy nepořizovala kvůli tomu, aby mi přestaly padat vlasy.
Mám to taky tak. Dřív jsem chodila na melír co dva měsíce, teď jdu dvakrát do roka, nedělá mi ho tak hustej a na kvalitě vlasů je to znát. Taky kadeřnice nepoužívá silnej peroxid, jsem tam sice 2-3hod, ale dvakrát za rok mě to nevytrhne. Péči nějak nepřeháním, jednou za čas masku, kondicionér vždycky, ale mám jen produkty z drogerky. A ochranu před teplem.
1. přestat to barvít, nežehlit, fénovat pouze vlažným vzduchem a směrem od kořínkům ke konečkům.
To jak ses doteď starala o vlasy jim škodilo a v výsledku to nevypadá dobře.
2. vyhodit šampony se sulfáty a začít to mýt nějakými jemnými šampony na kudrnaté vlasy. Používat kondicionér které budou obsahovat nějaké bílkoivny či amino kyseliny a budou kyselé.
3. používat nějaké reparační a hydratační masky - ne z drogerky, když už budeš někde hledat ten šampon pro kudrnaté vlasy, tak přiber i masku a kondicionér. Plus nějaký olejíček do konečků - ale bez silikonů a maž to jen do mokrých vlasů, jinak to bude ještě víc vysušovat.
Zvážit kreatin, ale pouze od kadeřnice/íka co s tím opravdu umí zacházet.
4. nejjednodušší a nejlépe vypadající je dobrý krátký sestřih, barva která bude nejbližší tvé přirozené a prostě nechat dorůst zdravé vlasy, které už nebudeš ničit.
Až budeš mít znovu zdravé, přírodní vlasy a budeš je chtít zesvětlovat, tak jedině u kadeřnice a používat na to *plexy a pořádnou regeneraci.
Taky se meliruji, ale mám vlasy v pohodě. Chodím na melír ke kadeřnici max.4× do roka, pravidelně si nechávám zastřihnout konečky, nepoužívám žádné „zázraky“ z drogerie, hlavu si myju tuhým šamponem od Manufaktury, občas spláchnu jablečným octem 1:3. Vykašli se na masky, kondicionéry, apod., jen ti to obalí vlasy silikonem, takže navenek budou vypadat ok, ale dobře jim nebude. Zobání chemie v tabletách mi přijde taky jako blbost, pokud chodíš na melír příliš často, nebo kadeřnice nepoužívá kvalitní přípravky a nedodržuje vhodný čas pro působení, bude to stejně zbytečné.
@Zumpa píše:
Zkrátit, nebarvit, nežehlit, nefenovat, neodbarvovat, prostě nic nedělat. Jen omýt, ideálně šampónem bez sratchek. Nestahovat gumičkou či jinak mechanicky nenamáhat. A začít se kvalitně stravovat a hýbat, případně si lehce pomoci doplňky. A proč se tu vysiluji, když to stejně dodržovat nebudeš.
já tě beru 100% dlouhodobě, ale touhle radou jsi mne dostal do křeče, jestli nejsi ženská?
TY SE ZAJÍMÁŠ O VLASY?!! UKÁÁÁŽ.. začínám a vykopávám… ![]()
@Lucy75 píše:![]()
![]()
wtf!???
ty jsi z financí přešel na hair - guru??
máš dlouhé vlasy, či co to - toto??já tě beru 100% dlouhodobě, ale touhle radou jsi mne dostal do křeče, jestli nejsi ženská?
TY SE ZAJÍMÁŠ O VLASY?!! UKÁÁÁŽ.. začínám a vykopávám…
Nic. Melír je o tom, že vysušuje vlasy. Při odbarvování jsou peroxidem vysušené a poškozené. Na lesk ti může pomoct opravdu kvalitní péče.. kvalitní šampon, kondicionér, maska, olejíček.. ale do hloubky už vlasy budou vždy vysušené a poškozené.
@Zumpa píše:měl jsem dlouhé vlasy,teď už nemám žádné
a ženská fakt nejsem
To není o dodržování čehokoli, ale pouze a jenom o GENETICE drahý příteli ![]()
@Lucy75 píše:![]()
![]()
wtf!???
ty jsi z financí přešel na hair - guru??
máš dlouhé vlasy, či co to - toto??já tě beru 100% dlouhodobě, ale touhle radou jsi mne dostal do křeče, jestli nejsi ženská?
TY SE ZAJÍMÁŠ O VLASY?!! UKÁÁÁŽ.. začínám a vykopávám…
Mrcho provokatérská!!! Tuhle fotku už jsem viděla a skoro na ni zapomněla.
@Zumpa Taky jsem zírala s otevřenou pusou.
@Bafonek Tak jasně že hlavně geny a hormony. V těhotenství jsem měla hřívu jak modelka, mohla bych se taky prsit. Ale když už někdo ty geny nemá, netřeba se vysmívat, že heč heč já mám. Se snažíme poradit, co může aspoň trochu pomoct.
Dobry den, chtěla bych se zeptat co na zničené, poškozené vlasy. Vlasy mám melírované a už opravdu nevim co dělat. Ve předu jsou hodně suché a bez života