Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den.
Nevíte někdo kolik stojí zapojení odpojené elektřiny?
/mám zájem o byt, de elektřina je asi odpojená a zaplatila bych to já/
@EvickaS píše:
Dobrý den.
Nevíte někdo kolik stojí zapojení odpojené elektřiny?
/mám zájem o byt, de elektřina je asi odpojená a zaplatila bych to já/
Podívej se sem:
http://diskuse.elektrika.cz/…10258.0.html
Důležité je, že musí být revize a vše odpovídat aktuálním předpisům. Na konkrétních poplatcích záleží zda je u vás ČEZ, PRE…
Nevím přesně jak teď, ale s elektrikou, když jsme se stěhovali to bylo tak, že když jsme my měli nové připojení - tudíž nové odběrné místo, tak jsme neplatili za připojení nic… Poplatek by jsi měla platit pouze v případě, že Tebe odpojí a chceš znovu připojit (nezaplacená záloha apod)…
Jde o to, že se tam neplatil nějakou dobu nájem a tak mám trochu strach, aby nebyla odpojená elektřina.
Ani jeden vypínač nerozsvítil ![]()
Bylo mi blbé se zeptat, když jsem tam byla a teď se bojím, že budu platit za připojení elektroměru.
Pětistovku přežiju, bála jsem se několika tisíc.
Díky
Odběrné místo je nějakou dobu v rezervaci. Většinou dva roky od odpojení. Znovupřipojení je v době rezervace bezplatné, některý distributor (elektroměr je majetkem distributora, nikoliv dodavatele)vyžaduje pro znovupřipojení revizní zprávu, kterou ti provede soukromá elektroinstalační firma nebo elektrikář (cenu nevím, ale do 500 by ses vejít mohla).
Být tebou, namailuju nebo zavolám a ověřím, co k tomu potřebuješ. Jaký tam byl poslední dodavatel elektřiny?
PS: a není tam jen shozený jistič nebo pojistky? dívali jste se, jestli máte elektroměr?
Nedívala jsem se na jistič, šli jsme na prohlídku bytu, o který mám zájem a tak jsem spíš obhlížela stav bytu. Ale zjistím to.
Děkuji.
Dobrý den,
mám dotaz. Kamarádovi byla odpojena elektřina z důvodu neplacení, A nyní by chtěl elektřinu znovu připojit a zajímalo by ho zda musí být doma, když přijede technik elektřinu znovu připojit.
Děkuji
Když je nekdo odpojeny a přibližně rok neplatí a dluží. Nevíte prosím někdo, kolik tak asi bude dluh? Děkuji za odpověď
odpojují většinou po 3 nezaplacených měsících, takže musíte vědět od kdy neplatíte elektriku, k tomu se připočítá částka za odpojení, ale nejspíš máte už exekuci, když to nesplácíte, takže k tomu připočíst také náklady exekutora
@Anonymní píše:
odpojují většinou po 3 nezaplacených měsících, takže musíte vědět od kdy neplatíte elektriku, k tomu se připočítá částka za odpojení, ale nejspíš máte už exekuci, když to nesplácíte, takže k tomu připočíst také náklady exekutora
Dekuji za odpověď… Me zajímá jeste, kolik si uctuji od toho odpojeni ![]()
@Zuzibell jestli to chápu dobře na o se ptáš,tak od odpojení neúčtují nic ,protože nic neodebíráš.Ale narůstá ti dluh ,protože naskakují každým dnem penále za nezaplacený dluh.Pak se platí za opětovné připojení.
@Tom-Jerry píše:
@Zuzibell jestli to chápu dobře na o se ptáš,tak od odpojení neúčtují nic ,protože nic neodebíráš.Ale narůstá ti dluh ,protože naskakují každým dnem penále za nezaplacený dluh.Pak se platí za opětovné připojení.
Diky moc ![]()