Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojte! Rada by som sa s Vami poradila o mene Zoltan. Priatel je polovicny Madar a velmi sa mu to meno paci a ja by som nebola uplne proti. Lenze sa obavam ako by to brali ludia tu, v CR. Hlavne, aby nemal problemy v skolke a skole. Paci sa mi, ze by sme ho mohli volat Zoli.
Zatial sme sa dohodli na mene Viktor, ale tam neviem najst detske oslovenie. Viki mi pride prilis dievcenske a Vikousek mi trha usi.
Mame uz dcerku Alexandru a k priezvisku sa hodi aj Viktor aj Zoltan.
Co myslite? Diky ![]()
@sandrusa dejte jméno, jaké vám vyhovuje.. pokud je chlap polovic maďar, jeho výběr chápu ![]()
Výběr chápu. Znám jen jednoho Zoltána. Nechává si říkat Zolo, je mu asi 55let. Jméno zvláštní, proč ne. Bohužel v práci si z toho jména každý utahuje.
Bohužel tento Zolo (jako člověk-katastrofa)to jen tak.Jo a je gay.Ale nic proti gayům!!!, mám je ráda. Prosím o anonymitu. Děkuji
Viktor je pěkné jméno. Určitě říkat Viki, není to jen dívčí jméno. Vikoušk už ne…
Znám dospělého Zoltána, říká se mu odjakživa Zoli, je Slovák a nikomu to nepřijde divné. V ČR to moc obvyklé není, ale to hodně jmen, která se teď dětem dávají.
Viki je v pohodě, co Vít, Vítek? To je podobné.. Dala bych spíš na manžela než na „lidi“. ![]()
Taky bych dala. Pokud se vám to hodí k příjmení nepřijde mi na tom nic zvláštního.
Vzhledem k Vašemu původu naprosto pochopitelné a za mě i super jméno
. Učím, a ze všech Jakubů, Tomášů a hlavně Honzů mi jde hlava kolem. Jsem vděčná za každé jméno, které vyčnívá. Ani jsem ještě nezaznamenala, že by s tím jejich nositelé měli v kolektivu problém. Už to nefunguje tak, jako když jsme byli malí my. Samotnou by mě to nenapadlo, ale Zola se mi hodně líbí
.
@sandrusa @martina.se přesně tak..můj je zas z poloviny ukrajinec a taky chtěl jméno ukrajinské.. ![]()
Zoltán je krásné jméno, říká se mu Zoli, někdo počešťuje na Zdeňka…
Ahoj, můj děda je Maďar, je Zoltán a strejda - jeho syn taktéž… Řikali mu Zolo, Zoli. Jinak počeštěně (nevim jak) došli k tomu, že jim řikají Zdeněk ![]()
@_Lůca_ píše:
Zoltán je krásné jméno, říká se mu Zoli, někdo počešťuje na Zdeňka…
Jéé zrovna to píšu taky ![]()
Jméno se mi moc líbí, připadá mi důstojné, charismatické a elegantní.
Zvláštní mi nepřipadá.
Zoltán je naprosto v pohodě. Nevidím důvod, proč by s ním měl mít v ČR problém. Když ho nemají Jessiky ![]()
@sandrusa Zoltan - Zoli, je to dost nezvyklé
, ale má něco do sebe.
A co se Viktora týče. Znám jednoho už od první třídy základky. A za celých pětadvacet let co ho znám, mu nikdo neřekl jinak, než Viky (s tím tvrdým „i“ na konci to vypadá chlapsky
). Vůbec mi to nepřipadá holčičí. Naopak, kolegyně má v rodině holčičku a říkají jí Vikísku, Vikoušku… a nějak mi to k té holčičce nesedí ![]()
Jmeno se mi libi, na Slovensku by se nad tim asi nepozastavil nikdo, u nas sice bezne neni, ale je hezke a kdyz je otec Madar a mate madarske prijmeni, tak bych ho klidne dala. I Viktor je pekne jmeno, klidne i s tou zdrobnelinou Viky.
Krásné jméno, zaujalo mě hned v nadpise. Adámků, Honzíků, Vojtů, Kubíků, Patriků a Dominiků je teď hromada… Jsem pro to, aby se lidé jménem rozlišovali, ne aby se všichni jmenovali stejně:-)