Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky potřebuji radu
Našemu malému je 6měsíců a začínají nám růst první zoubky a to rovnou dva dole
jen to snášíme celkem špatně jsme mrzutí a v noci se budíme po 1.5h až 2h
dá se malému nějak ulevit? máme hračky do ledničky ale ty ho zrovna moc neberou
( tak si je do pusinky nedává .
@ZandaU píše:![]()
![]()
Maminky potřebuji radu
Našemu malému je 6měsíců a začínají nám růst první zoubky a to rovnou dva dole
jen to snášíme celkem špatně jsme mrzutí a v noci se budíme po 1.5h až 2h
![]()
![]()
![]()
dá se malému nějak ulevit? máme hračky do ledničky ale ty ho zrovna moc neberou
( tak si je do pusinky nedává .
Ahoj, taky nam zacaly rust zoubky okolo 6 mesice a v 1,5 skoncily a vzdy to byla hruza… No na vecer, mi dr. doporucila i Nurofen. Potom existuji gely na zoubky, ale ty nam byly na prd. A radaaa ? Vydrzet, podle me nic jineho snad ani nejde doporucit… Joooo,…pevnee nervy… ![]()
POkud ho neberou kousátka ( u nás zabrala až ta vytažená z mrazáku), tak doporučuju mazat dásna Calgelem a na noc, když bude nejhůř zkusit Nurofen nebo Panadol.
tak mi taky řešíme problém zoubky,dcerce bude deset měsíců a roste jí první a je to boj,má k tomu navíc i rýmu,takže bezesné noci jsou u nás už pár dní.Máme calgel a nepostřehla jsem,že by pomohl,vždycky jí tím večer potřu cumel a usne,ale do půl hodiny je hned vzhůru.Musíme vydržet no.
Ahoj, ja davam malymu polovicni davku ibalgin baby a pomaha to. Uz ma 6 zubu a spodni mu taky rostly najednou, po sirupu se uklidni a usne. Kazdymu pomaha neco jinyho, nam treba calgel nezabral vubec.
Ahoj, nás to trápí ted taky. U nás zabrala homeopatika Chamomilla vulgaris 15.
Zeptej se na to v lékárně. Malej se po nich hodně zklidnil a relativně pěkně spí. Předtím to byla katastrofa…
@ccudlik píše:
ahoj, veny1 a jak se chamomilla podávají?
Mě řekla lékárnice: 10 kuliček rozpustit v 10ml vody. Dávala jsem mu to 3krát denně na dětských plastových lžičkách. Pozor nesmí se na ně šahat rukou ani žádným kovem. Vytočíš to z té tubičky a rovnou někam do hrnečku. U nás to zabralo.
Hodně se zklidnil.
Ahoj.My máme ted opět ten sám problém.Malej se nám budí cca co 20 minut.Gely,chladítka kousátka…nezabírá nic takového
Jedine co pomůže je Nurofen.Pak spíme celou noc ![]()
těch 10 kuliček je to množství na celý den a nebo 3× 10 kuliček během dne,?
@ccudlik píše:
těch 10 kuliček je to množství na celý den a nebo 3× 10 kuliček během dne,?
Deset kuliček na celý den.