Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahojky holky
potřebovala bych poradit Jeníčkovi začínají růst zoubky a nemůže spinkat jak ho to trápí
. V lékárně mi doporučili Kamistad, jenže doktorka mi ho zakázala, že prý je pro mimčo lepší panadol.Dr. má někdy dost divný názory
tak nevím komu mám věřit.Slyšela jsem ještě o Mundisalu a Citrogrepu.
Napište mi prosím vaše zkušenosti.Děkuju H.
Ahoj Hanyno!
My už máme štyri zuby, teda nie spolu, iba moje dieťa
.
Nám pomáhali homeopatiká/od lekára homeopata/,Chamomilla 9CH/,fakt,malá bola ako sto čertov a potom bola lepšia, aj sme saa vyspali
.
3 guličky rozpustíš úplne v troche vody na lyžičke a dáš do pusinky, ak je dieťa zo zubov podráždené. Lyžička by nemala byť kovová.
Aj niekoľkokrát denne. Ja osobne nemám dôveru v špeciality v lekárňach, som zubárka a na škole nám to nedoporučovali/po väčšine obsahujú salicyláty a tie sa dávať do 10-teho roku veku deťom veľmi nedoporučujú/, záleží však na koncentráciách. Takže ja som použila prírodu.
masáže ďasienok robi deťom dobre, ale najlepšie sú hryzáky.On ten malý babčo vie najlepšie, kde treba pritlačiť.
maj sa pekne a držím palček, nech čoskoro vyrašia na svet ![]()
Oxana
Ahoj,
nam hodne pomaha Calgel. Je to gel na dasne, je i na afty (vyzkouseno osobne a fakt to dasen tak jako znecitlivi). Kdyz Matejovi trochu stoupne teplota, dala jsem mu sirup Panadol. A byl fakt klid ![]()
Martina
Ahoj,
já jsem používala také homeopatika - Chamomilu (je to fakt super) i Cal gel. M.
Ahojky mamky,
ikdyž nás se toto téma už netýká (bylo aktuální před dvěma roky),tak nám velice pomohl CITROGEL (je to přírodní a přímo určené pro děti při prořezávání zoubků).Eli měla první zoubek v necelých pěti měsících,ale už asi měsíc předem jsme trpěli a pomohlo to.
Anna
Mne sa najlepšie osvedčil citron. Ním som potierala ďasná. Skús to.
Držím palce.
Ahoj, můj syn se zoubky dost trpěl a ještě trpí (budou mu dva a má jich jen 12). Nejlépe se nám osvědčil Mundisal-stojí okolo 70kč,je bez receptu a dobře se roztírá a vstřebává.Calgel jsme zkusili také, ale špatně se nám roztíral. Hodně štěstí. Luckahr
my používali mundisal,ale nechutnal nám,takže jsme přešli na kapičky Babydent-jsou bez receptu a chutnají nám.Lisa
Ahoj lidičky.. Je normální, že dítě v 16 měsících nemá ani jeden zoubek??? Zubařka mi řekla, že to nevadí, že zoubky vyrostou, ale mně to normální nepřipadá…
Ahoj lidičky, chtěla bych se u Vás poradit jestli zbytečně neplaším. Malému už se prořezali zoubky nahoře ale u jednoho zoubku který ještě nevylezl jeden jedinej tak má modrou dásen mám strach. Jednou se tuknul o postýlku a nevím jestli to může být od toho prosím o radu…! Děkuji
To nic není, taky to tak malá měla
i u pediatry jsme s tím byli a OK ![]()
Je to v pořádku. Jak se ten zoubek tlačí ven, tak tam praskla nějaka cevka. Náš malej to měl u hornich dvojek. ![]()