Zoubky a řev u jídla
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Zoubky a řev u jídla
Zdravím maminky,
předem se omlouvám, že jsem nezkoumala, jestli se toto téma neprobíralo v nějaké jiné diskuzi, ale nějak jsem s časem na štíru. U jednoho z dvojčat začala minulý týden šestá nemoc (ověřeno u dr.) a zároveň se mu prořezává spodní přední zoubek. Od té doby nechce nic dobrovolně jíst, ale naštěstí pije čaj. Naše krmení probíhá tak, že mu dám lžičku až dvě s příkrmem a začne řvát, ale všechno spolkne, jen u toho řve. Sem tam se mi ho podaří rozptýlit písničkou nebo nějakým ksichtem, ale to jen tak na jedno sousto a opět řve. Sunar mi nechce vůbec a dnes mi ho i vyzvracel. Mám strach, aby neměl nedostatek vitamínů a minerálů. O váhu ani tak nejde, při 8m má 8,2kg a 73cm. Z toho řevu je plný vzduchu a pořád si odříhává nebo máme prdíky
. Už jsem uvažovala o změně UM, ale třeba se to vrátí k normálu, až se zoubek vyklube. Už z toho šílím, teď jsem u rodičů, takže mamka pomůže s druhým miminem, ale v neděli jedeme domů a manžel se vrací až 19hod večer.
Máte někdo podobnou zkušenost?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
mám taky dvojky a jídlo s růstem zubů bojkotujou strašně…nejen řev, ale ani nejí…a to se snažím do nich dostat místo masozeleniny třeba kaši nebo jogurt…ani to ne…některej den jsou třeba jen na ranním a večerním mlíce… ![]()
jinak prý některý děti při růstu zubá chtějí mixovanou stravu do hladka…naše holky zas naopak chtěly jen kousky…zkoušej co se dá a pevný nervy přeju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj…malý mi řval u jídla kolem toho 11-tého měsíce. Ještě se mu k tomu přidala vzteklost. Raději chroupal jablíčko nebo sušenku. Trvalo to jen pár dní. Občas se mi podařilo ho u jídla zabavit a snědl aspoň půlku. Byly to zuby, ale už jsem si říkala, že mu to snad zůstane. Tak pevný nervy, bude líp
. UM bych zatím neměnila, ale to je na tobě
. Nemá chudáček náladu a chuť k jídlu, snad to brzo přejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše malá v 8 měsících při klubání prvního zubu nejedla příkrmy 3 dny - ani lžičku. Naštěstí kojím a s prsu si dávala, tak měla jenom mlíko. Na změnu UM bych určitě počkala, až zub vyleze, třeba to nebude nutné. No něco by asi sníst měl, tak aspoň ty dvě lžičky… A nechtěl by něco tuhého na masírování dásní? Nějakou měkkou uvařenou zeleninu? Aspoň kukuřičné křupky?
- Citovat
- Upravit
Děkuji za odpovědi. Příkrmy mi sní, sice s řevem, ale sní. Zkouším kukuřičné křupky a chlebovou kůrku na masírování, ale spíš to tak žužlá anebo s tím dělá paci paci. Snad až zoubek bude venku, vezme mi na milost i ten sunar.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj,
pro deti to muze byt opravdu bolestivych par dnu a to vcetne odmitani jidla - zname to same. Ja jsem z toho taky silela a to bylo u jednoho, ale po par dnech se to srovnalo a pak mi naopak prislo, ze jedl, jako by dohanel to co nesnedl predtim. Par dnu bych mu jeste nechala na poprani se se zoubkem. A taky si myslim, ze Sunar zatim neni treba menit. To je spise to vsechno dohromady…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit