Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
potřebovala bych prosím poradit se zkratkou ve zprávě, co jsem dostala na pohotovosti. Co by tohle mohlo znamenat: placenta na ZS okraj 2cm od VB s drobným hematomem. Zajímá mě jestli je vše v pořádku, pan dr na pohotovosti mi toho moc neřekl, jen, že mám ležet.. ![]()
Děkuji moc..
Že je na zadní stěně dělohy, 2 cm od vnitřní branky-tzn. je dost nízko posazená. Tohle samo o sobě je v pořádku, aten hematom bude snad taky, asi kvůli němu máš ležet. Neboj, bude to dobrý ![]()
Jen se přidám, že je na ZS je v pohodě? Taky to mám ve zprávě a nikdo mi to nevysvětlil…
@Viwien píše:
Jen se přidám, že je na ZS je v pohodě? Taky to mám ve zprávě a nikdo mi to nevysvětlil…
Je to v pořádku, placenta je buď vzadu nebo vepředu.
Myslíte, že musím dodržovat ten klidnej režim úplně striktně..prostě jen ležet-wc-sprcha-ležet? nebo je snad dovolená i procházka, sezení?
@Katula1234 já teda nevím, nejsem doktorka, ale dle mě, kdyby to bylo tak vážný, že bys musela jen ležet, a na záchod, tak by to zdůraznil ten doktor. ale ber to jen jako názor laika.Nebo doktorovi zavolej a zeptej se ![]()