Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Rekla bych, ze behem prvniho tydne jeste zadne priznaky tehotenstvi byt nemuzou. nez se oplodnene vajicko uhnizdi, tak telo ani nevi, ze je tehotne.
kazdopadne v tomhle stadiu to nejde zjistit ani tehotenskym testem, ani ultrazvukem, takze vam nezbyde nez cekat.
Můžeš být v klidu. Průjem 1× deně ti rozhodně antikoncepci nenaruší. Já jsem měla střevní chřipku 4 dny a následek to nemělo žádný. Můj Dr. mi řekl, že kdyby to trvalo dýl, jak 5 dní, tak se máme chránit i jinak (kondom, přerušovaná soulož atd.)
Ahoj, no, je známo, že v případě průjmu a zvracení + braní nějakých léků se účinek HA snižuje, takže je na místě i jiná ochrana. HA jsem teď dlouho nebrala a snad ještě dlouho brát nebudu, takže už si nepamatuju kdy je „vynechání“ nejrizikovější, ale mam pocit, že právě v prvním týdnu užívání po pauze. Takže těhotenství určitě nemůže být vyloučené. Spíš bych ti poradila, abys šla za svým gyndr. a probrala to s ním. Ty příznaky můžou být samozřejmě i něco jiného, nemusí se o těhotenství vůbec jednat.
Nejrizikovější je to v období ovulace, což je asi v polovině MS cyklu. Myslím, že ve tvém případě je to bezpředmětné.
Ahojky holky. Já napíši trochu z jiného soudku, než těhotenského.:-)
Zrovna je tomu rok, bylo to v listopadu a já měla uplně stejné potíže prujmy, hleny, bylo mi špatně, po každém jídle nafouklá v břiše pochodák a došla jsem si na alergologie-imunologie a z mudra vylezlo, že mi vezme krev na potravinové alergie. Já jsem si napřed myslela, že mám nějakého střevála, ale mu se nelíbilo, že jsem pořád nafouklá a těžko mi bylo. A z krve mi vyšla alergie na mouku a lepek a vživotě jsem to neměla. Mudr. říkal, že ta alergie muže propuknout v kterémkoliv věku. Tak u mě se ukázala ve 36 letech a už se rok stravuji bezlepkově a je všechno ok. Tak jen popsaná má zkušenost. Protože mě by nikdy ani nenapadlo, že ztoho muže být i něco takového. ![]()
Já neměla průjmy, nezvracela nebyla nijak nemocná nebrala antibiotika a ejhle jsem v 18 tydnu v cervenci se nam narodi piskotek takze HA uz tak nejak neverim
vzdy musim byt vyjimka hold me to 1% porazilo ale co asi to tak melo byt ![]()
@Kačenka1990 píše:
Já neměla průjmy, nezvracela nebyla nijak nemocná nebrala antibiotika a ejhle jsem v 18 tydnu v cervenci se nam narodi piskotek takze HA uz tak nejak neverimvzdy musim byt vyjimka hold me to 1% porazilo ale co asi to tak melo byt
My už máme antikoncepční 9 letou holčičku.
Nabízeli nám potrat zdarma…
Sice to bylo neplánované, a brzy (bylo mi 20), ale nikdy by mě nenapadlo jít na potrat (už jsme spolu byly 4 roky). Teď vidím tu malou slečnu, a říkám si, kdybych na ten potrat šla, tak příjdu o svoje štěstí. S tehdejším přítelem už jsme manželé 8 let a klape to. sice máme doma bouřky, ale kdo ne?
Potrat mi vubec nenabidli a po reakci pritele jsem o nem ani neuvazovala… ![]()
Ahoj holky..už jsem jednou přispívala ohledně podivých střevních problémů…teď ale nevím, jestli se třeba nemohlo stát, že bych byla těhotná..no jak se to semlelo. minulou neděli v noci jsme měli s anželem styk. Beru antikoncepci, ale zrovna jsem měla konec pauzy (v úterý jsem načínala platíčko). Od pondělí do pátku jsem měla vždy slabší průjem - byla jsem 1× denně. V sobotu jsem místo stolice vylučovala jen divný hlen jakoby sopel (promiňte za popis) a ze soboty na neděli to dokonce šlo samovolně a já se vzbudila a musela do sprchy. Jeli jsme na pohotovost (raději), zatím z krevních testů je to ok, výsledky stolice (kterou samozřejmě nemohli odebrat, jelikož jsem od pátku do dneška nebyla) budou zíta. Je mi pořád šoufl, jsem plná, nádýmá mě, říhá se mi, břicho jak balón…nemůže to být vzhledem k průjmům i těhotenství? díky za názor…