Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky ![]()
Tak za týden mám termín. Čekáme holčičku Elen. Už se těším, až to budeme mít za sebou, ale zároveň mám z porodu strach..
Už máme 3letého uličníka Honzíka. První porod jsem měla komplikovaný - klešťový. Honzík byl nejspíš moc velký a prostě nešel ven :-/ A proto mám i nyní obavy z druhého porodu..
Ale dnes jsem byla v poradně i na ultrazvuku a tam mi řekli, že miminko bude menší, nyní má 2780+-420 g. Odpovídá 36+0. Hlavičku má taky prý maličkou, takže by měl být porod ok.
Tak jsem v první chvíli byla hrozně ráda, protože pokud je holčička opravdu menší, tak bych snad ten porod mohla zvládnout
Ale teď mi to v hlavě šrotuje a přemýšlím, zda není někde problém, proč je holčička skoro o 3 týdny menší. Naposled mi Dr. dělal ultrazvuk cca v 35tt a to byla velikostně akorát. Tak pročpak je teď menší?? Vím, že je to orientační, ale mám strach o toho malého tvorečka.. no možná to zbytečně moc řeším, co?
Doktor říkal, že mě nenechají přenášet - vzhledem k mým obavám. A také mě znepokojuje to, že při prvním porodu jsem rodila akorát v termínu a už jsem měla zkaženou plodovou vodu - byla taková hodně do žluta, ale nezapáchala. A dnes mi i řekli, že mám méně plodové vody, ale že prej to bývá před termínem. Nebude to vadit při porodu? Zapomněla jsem se zeptat.
Přikládám pár fotek z minulého týdne. Už brzo to vypukne…
Mějte se krásně ![]()
Všechno bude v pořádku..držím palce a potom nám sem hoď fotku miminka… ![]()
Ahoj, měla jsem to hodně podobně, dcera byla 38+0 podle ultrazvuku o 3 týdny menší, plodovky na spodní hranici normy, placenta taky spíš zralá. Rodila jsem 40+4 a byla úplně ok, krásných 2900g a všechno v pořádku. Tak se neboj, spíš se raduj, že to nebude otesánek a bude venku cobydup
Držím palce!
Buď ráda, že je menší, lepší než obřík
Já mám před sebou první porod, takže se moc nebojím, ale věřím že po prvním klešťovém jsou ty obavy větší.. Držím palce ![]()
@Radka84 při prvním porodu jsem také neměla vůbec strach, všechno jsem nechala přírodě a bylo to velké plus. Na psychice záleží. A na bolesti a na to nepříjemné se hodně rychle zapomene, ten drobeček za to vše stojí ![]()
@kochaa - buď v klidu, jsem úplně stejně a dnes mi malou měřili a odpovídá také 35+6 a má také menší hlavičku. Myslím, že vše bude v pořádku ![]()
@kochaa píše:
Ahoj maminky
Tak za týden mám termín. Čekáme holčičku Elen. Už se těším, až to budeme mít za sebou, ale zároveň mám z porodu strach..
Už máme 3letého uličníka Honzíka. První porod jsem měla komplikovaný - klešťový. Honzík byl nejspíš moc velký a prostě nešel ven :-/ A proto mám i nyní obavy z druhého porodu..
Ale dnes jsem byla v poradně i na ultrazvuku a tam mi řekli, že miminko bude menší, nyní má 2780+-420 g. Odpovídá 36+0. Hlavičku má taky prý maličkou, takže by měl být porod ok.
Tak jsem v první chvíli byla hrozně ráda, protože pokud je holčička opravdu menší, tak bych snad ten porod mohla zvládnoutAle teď mi to v hlavě šrotuje a přemýšlím, zda není někde problém, proč je holčička skoro o 3 týdny menší. Naposled mi Dr. dělal ultrazvuk cca v 35tt a to byla velikostně akorát. Tak pročpak je teď menší?? Vím, že je to orientační, ale mám strach o toho malého tvorečka.. no možná to zbytečně moc řeším, co?
Doktor říkal, že mě nenechají přenášet - vzhledem k mým obavám. A také mě znepokojuje to, že při prvním porodu jsem rodila akorát v termínu a už jsem měla zkaženou plodovou vodu - byla taková hodně do žluta, ale nezapáchala. A dnes mi i řekli, že mám méně plodové vody, ale že prej to bývá před termínem. Nebude to vadit při porodu? Zapomněla jsem se zeptat.
Přikládám pár fotek z minulého týdne. Už brzo to vypukne…
Mějte se krásně
No, asi by se miminko melo trochu vice hlidat.Asi te budou casteji honit do poradny a natacet monitor.Nebo treba zmeri miminku prutoky pupecnikem a placentou, ale to zalezi na tom, jak se jim to vsechno dneska zdalo. Uvidis, ze to bude OK.