Dnes 38+5

259
7.11.12 14:51

dnes 38+5

Ahoj maminky :lol:
Tak za týden mám termín. Čekáme holčičku Elen. Už se těším, až to budeme mít za sebou, ale zároveň mám z porodu strach..
Už máme 3letého uličníka Honzíka. První porod jsem měla komplikovaný - klešťový. Honzík byl nejspíš moc velký a prostě nešel ven :-/ A proto mám i nyní obavy z druhého porodu..
Ale dnes jsem byla v poradně i na ultrazvuku a tam mi řekli, že miminko bude menší, nyní má 2780+-420 g. Odpovídá 36+0. Hlavičku má taky prý maličkou, takže by měl být porod ok.
Tak jsem v první chvíli byla hrozně ráda, protože pokud je holčička opravdu menší, tak bych snad ten porod mohla zvládnout :D Ale teď mi to v hlavě šrotuje a přemýšlím, zda není někde problém, proč je holčička skoro o 3 týdny menší. Naposled mi Dr. dělal ultrazvuk cca v 35tt a to byla velikostně akorát. Tak pročpak je teď menší?? Vím, že je to orientační, ale mám strach o toho malého tvorečka.. no možná to zbytečně moc řeším, co? :D Doktor říkal, že mě nenechají přenášet - vzhledem k mým obavám. A také mě znepokojuje to, že při prvním porodu jsem rodila akorát v termínu a už jsem měla zkaženou plodovou vodu - byla taková hodně do žluta, ale nezapáchala. A dnes mi i řekli, že mám méně plodové vody, ale že prej to bývá před termínem. Nebude to vadit při porodu? Zapomněla jsem se zeptat.
Přikládám pár fotek z minulého týdne. Už brzo to vypukne…
Mějte se krásně :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20557
7.11.12 14:53

Všechno bude v pořádku..držím palce a potom nám sem hoď fotku miminka… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
7.11.12 14:56

Ahoj, měla jsem to hodně podobně, dcera byla 38+0 podle ultrazvuku o 3 týdny menší, plodovky na spodní hranici normy, placenta taky spíš zralá. Rodila jsem 40+4 a byla úplně ok, krásných 2900g a všechno v pořádku. Tak se neboj, spíš se raduj, že to nebude otesánek a bude venku cobydup :-) Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
7.11.12 14:57

@peggy.sl @emari děkuju!! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247
7.11.12 14:59

Buď ráda, že je menší, lepší než obřík :) Já mám před sebou první porod, takže se moc nebojím, ale věřím že po prvním klešťovém jsou ty obavy větší.. Držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
7.11.12 15:01

@Radka84 při prvním porodu jsem také neměla vůbec strach, všechno jsem nechala přírodě a bylo to velké plus. Na psychice záleží. A na bolesti a na to nepříjemné se hodně rychle zapomene, ten drobeček za to vše stojí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
7.11.12 15:08

@kochaa - buď v klidu, jsem úplně stejně a dnes mi malou měřili a odpovídá také 35+6 a má také menší hlavičku. Myslím, že vše bude v pořádku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
7.11.12 15:09

Delas si zbytecne hlavu ;) U mne se sekli dvakrat o pul kila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
8.11.12 00:40
@kochaa píše:
Ahoj maminky :lol:
Tak za týden mám termín. Čekáme holčičku Elen. Už se těším, až to budeme mít za sebou, ale zároveň mám z porodu strach..
Už máme 3letého uličníka Honzíka. První porod jsem měla komplikovaný - klešťový. Honzík byl nejspíš moc velký a prostě nešel ven :-/ A proto mám i nyní obavy z druhého porodu..
Ale dnes jsem byla v poradně i na ultrazvuku a tam mi řekli, že miminko bude menší, nyní má 2780+-420 g. Odpovídá 36+0. Hlavičku má taky prý maličkou, takže by měl být porod ok.
Tak jsem v první chvíli byla hrozně ráda, protože pokud je holčička opravdu menší, tak bych snad ten porod mohla zvládnout :D Ale teď mi to v hlavě šrotuje a přemýšlím, zda není někde problém, proč je holčička skoro o 3 týdny menší. Naposled mi Dr. dělal ultrazvuk cca v 35tt a to byla velikostně akorát. Tak pročpak je teď menší?? Vím, že je to orientační, ale mám strach o toho malého tvorečka.. no možná to zbytečně moc řeším, co? :D Doktor říkal, že mě nenechají přenášet - vzhledem k mým obavám. A také mě znepokojuje to, že při prvním porodu jsem rodila akorát v termínu a už jsem měla zkaženou plodovou vodu - byla taková hodně do žluta, ale nezapáchala. A dnes mi i řekli, že mám méně plodové vody, ale že prej to bývá před termínem. Nebude to vadit při porodu? Zapomněla jsem se zeptat.
Přikládám pár fotek z minulého týdne. Už brzo to vypukne…
Mějte se krásně :mavam:

No, asi by se miminko melo trochu vice hlidat.Asi te budou casteji honit do poradny a natacet monitor.Nebo treba zmeri miminku prutoky pupecnikem a placentou, ale to zalezi na tom, jak se jim to vsechno dneska zdalo. Uvidis, ze to bude OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí