Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Stejně ani podobně na tom nejsem, ale kdybych se ocitla přesně ve tvé situaci, taak bych na potrat šla. A ted mně tu všechny ukamenují!
V podobné situaci jsem nebyla, ale mimčo bych si já osobně nechala.2 nebo 3 děti už není až takový rozdíl, sama mám 3, tak vím…Na postoj rodiny se vykašli je to tvůj život a tvoje děti. No tak zůstaneš na rodičáku prostě o 2 roky déle…pracovat budeš i tak pomalu do 70.
Hodně sil, zvládneš to.
Myslim, ze na tom je stejne (podobne) hodne maminek. Je na kazde, jak se s tim popere a jak se s tim dokaze vyporadat partner. Neodsuzuju ani jeden vyber, jen ty sama si musis uvedomit, jestli to opravdu neni zbytecne a jestli by jste zvladli treti detatko. Myslim, ze dve a tri neni az tak velky rozdil, co se financi tyce… ![]()
Partner
as uzivi?
Jaj, těžká situace..:( za sebe bych napsala nejít, ale mně se to mluví, jsem po 30, zajištěná, taky dvě děti. Je hnusné, když ti někdo píše o „dalším parchantovi“, to je tedy rodinná podpora… Tak se drž, nemáš to jednoduchý, snad se rozhodneš správně. ![]()
Jen kvůli tomu, co si myslí rodina, bych na potrat teda nešla.
Nevím, je to těžké. Musíš si hodně rozmyslet pro a proti. A přítel do toho má co mluvit u zplození u toho byl, tak to nemůže teď nechat na tobě je to totiž hrozně těžké rozhodnutí. S tímto ti nikdo neporadí, to musíte sami…
Máš dvě dětičky, co se stalo se stalo, jestli máš pocit, že to nedáte, tak jdi na miniinterupci, ale co nejdřív, osobně nesouhlasím s otálením skoro do 12tt, to už má mimčo všechno a tak je to už opravdu človíček. ![]()
Nejsem zastáncem potratů, ale přeedevším tam, kde je jedno dítě a oni to druhé chctěli až dýl, to by mě piclo, když tohle řekne někdo jako důvod. Ve vaší nelehké bytové situaci to docela chápu…
Nemáš to lehké to rozhodování:-( na jednu stránku chápeš co je logické na druhou stránku něco v tobě hryže a nechceš tento krok podstoupit… bohužel to za Tebe nikdo nerozhodne:-( jen věř, ať se rozhodneš tak nebo tak tak to bude správně protože TY k tomu máš ten důvod a je to TVOJE rozhodnutí… a neuvažovala jsi o adopci?? je moc lidí co jim děti nejsou a udělala bys je nejšťastnějšími pod sluncem… že ještě je tu tady tato možnost, kterou už málo kdo řeší.
@Libuška nikdo tě neukamenuje. Má kamarádka byla hodně podobné situaci, ale s tím rozdílem že bydleli na ubytovně a vyžívali jen tak tak, rozhodla se že na potrat pujde, další dítko by neuživili. Všechno se točí jen kolem peněz
To snad není možné…tolik diskuzí na podobné téma… ![]()
Vzhledem k tvé bytové situaci bych asi neváhala, navíc ani rodině to není vhod..
A když mimi opravdu nechceš tak zdvojte antikoncepci - kondom + prášky, nebo tělísko + kondom…že by selhalo obojí, tak to už nehrozí.
No ale píšeš že bydlíte u rodičů, tak si myslím, že oni do toho mají taky co mluvit, pokud byste byli samostatní a uživili se je to jen a jen tvoje věc…nevím jak bych se zachovala, ale taky bych myselal na ty první dvě děti…
No, kdybych si mela vybrat mezi potratem a adopci, tak bych sla na potrat! ![]()
Pokud se jedna jen o to, co si pomysli rodina, tak se na ne zakladatelko vykasli! Ale nevime nic dalsiho, takze se tezko vytvari nazory! ![]()
@Libuška asi tak! anonymni-hele tady ti vsechny napisou ze 2 nebo 3 to uz mas jedno ale jedno to NENI!!! pokud si to muzes dovolit tak prosim (mit dostatek penez, partnera, VLASTNI BYDLENI!)nikdy nevis kdy to rodice prestane zajimat a ty budes bez bydleni. atd tak ok ale pokud tohle nemas tak jdi radeji na potrat a treba jednou az se zablyzka na lepsi casy tak muzes mit treti
v situaci v jake jsi ty si myslim ze je treti blbost… nemyslim to zle byla to proste,,nehoda´´ stat se to muze kdykoliv ale jak rikam myslim ze momentalne je to blbost! nesnasim keci tipu obleceni se podedi, jidlo pro jedno nebo vice to uz mas jedno atd. nebudes pak stastna ani ty ani deti
pokud se nato citis jdi na potrat a 3ti nech napozdeji
![]()
Ahojky, mám dilema. Mám dvě děti 5 a 20 měsíců. Ted jsem neplanovane otehotnela. Netusim jak se to mohlo stat, vzdy jsme si pozor davali… Přemýšlím o potratu už jen proto, že se moje rodina k tomu staví negativně. Sestřička psala, jak všichni čekají, kdy budu čekat dalšího „parchanta“… S přítelem jsem chvíli. Sama jsem otěhotnět nechtěla. Odpočnout si jít pak do práce…Po škole jsem šla hned na mateřskou. Nejvíc si to neumím představit, bydlíme u rodičů. Jsme teď 4 v jedné místnosti až na jaře budou mít děti pokoj… Hrozná situace, nevíc mě mrzí, že si o tom nemám s kým popovídat. Neví to nikdo jen přítel. Teď mi jen řekl ať se rozhodnu jak chci, bude semnou souhlasit. Je na tom nebo byla některá z vás stejně…podobně?