Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Koupit jeste jednu sedacku a zkrouhnout kontakt na predani mezi dvermi. Cim mene se uvidite osobne, tim lepe.
Upravit kontakt na pravidelný, například každé pondělí a čtvrtek odpoledne a každý druhý víkend, nebo jakkoli vám to bude vyhovovat. Případně i za pomoci sociálky. Vyřešit výživné, co si budete předávat a co budete mít dvakrát. To omezí konflikty na minimum a ve vašem vztahu bude řád, což je důležité především pro dceru.
Nejhorší je „vezme si ji, kdykoliv si řekne…“ Ono to vypadá, že pro dítě je to tak nejlepší, ale opak je pravdou. Dítě potřebuje řád a systém.
A teda proč by měl být u vás, to opravdu nevím, u nás otec dítěte smí pouze do jeho pokojíčku, aby mu mohl přichystat věci, pak do koupelny a v opravdu krajních a odůvodněných případech do kuchyně. A vždy je tady pouze na dobu nezbytně nutnou. Smí dovnitř proto, že věci pro syna si chystá sám, aby mi pak nevyčítal, že jsem mu něco „důležitého“ nezabalila.
Myslela jsem si, že tím, že mu vyjdu vstříc, stykům pomůžu, i ohledně přendávání autosedačky - peněz není nazbyt.. Jenže ukazuje se, že pro dobrotu na žebrotu.
Mrzí mě to, ale asi nic jiného než vymezit radikálně pravidla nezbyde..
Dobrý večer,
14 dní bydlíme s dcerkou 2r samy.
Nechci bránit jeho styku s malou (on má o ni zájem), vidí malou, kdykoli si řekne, a neruší nám to plány. Zhruba 3× týdně k nám jezdil domů, malou koupal atd. Před několika dny u nás byl, a choval se jako prvotřídní sobec, jako jsem ho znala před rozchodem. Měl něco donést, nedonesl, ani se neomluvil, řekl, že to je kravina. No a když jsem se ho ptala, PROČ to nedonesl, tak se urazil, a řekl, že se u mě v bytě necítí dobře.
Na to jsem mu slušně řekla, že si nepřeju, aby k nám chodil, když se tu necítí dobře a ať si malou bere ven nebo k sobě.
No a dnes malou přivezl po dni u sebe, a při předání před bytovkou udělal scénu. Když přendával autosedačku ke mně do auta, tak bylo docela blízko jiné auto, tak byl hned sprostý, že je to kretén. No a když jsem mu řekl, že když se neumí chovat před malou slušně, tak ať si koupí vlastní autosedačku a odpadne starost s přendaváním a následné nadávání, tak se urazil.
Jak mám jednat?
Myslela jsem, že takovéhle chování máme za sebou. Vlastně jsem mu po rozchodu vyšla ve všem vstříc, ale tohle prostě nestrpím. V bytovce i stěny mají oči, a já nechci, aby sousedi a hlavně malá viděli takového jednání.