Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jana525 píše:
Snad uz brzy prelozi knizku od Anity Moorjani - Sensitive is the new strong
Doporucuju.Jak uz tu nekdo pise, musis se naucit vic napojovat na sebe samotnou, taky potrebujes vic relaxovat. Ja to mam tak silne, ze mi staci se podivat na obliceje lidi, jak se tvari a uplne citim jejich emoce. Jsem treba v bazenu plnem lidi a i tam se musim vedome odpojit a napojit jen na sebe, jibak bych byla za chvili uplne vycucana.
To je strašně zajímavé.
Mohl by někdo popsat jak se to projevuje a co to vlastně znamená? Úplně tak, že bych vycítila emoce z výrazu tváře nemám, ale dokážu cítit jakoukoliv změnu nálady, už jen ve vzduchu
a občas se podezřívám, že se napojím a chovám se tak, abych byla velmi podobná protějšku.
Zvláštní je, že u některých lidí to nedělám a tam jdu až do agresivní opozice.
@Senses píše:
To musí být zajímavá knížka. Mohla bys prosím ve stručnosti v bodech napsat nějakou její hlavní myšlenku, hlavní návrhy jak být tím silnějším skrze svoji sensitivitu? Také s tím zápasím. Zatím mi funguje jakoby se odpojit, nevnímat obličeje. Jinak rychle přebírám nálady druhých.
Podle toho, jak vážně bereš léčbu rakoviny kómatem jako kvalifikaci.
Anita Moorjani, New York Times best-selling author of Dying to Be Me and more recently What If This Is Heaven?, is a woman with a remarkable story! After a four-year battle with cancer, Anita fell into a coma and was given hours to live. As her doctors gathered to revive her, she journeyed into a near death experience (NDE), during which she was given the choice to return to her physical form or to continue into this new realm. She chose the former, and when she regained consciousness, her cancer began to heal. To the amazement of her doctors, she was free of countless tumors and cancer indicators within weeks.
@Senses píše:
To musí být zajímavá knížka. Mohla bys prosím ve stručnosti v bodech napsat nějakou její hlavní myšlenku, hlavní návrhy jak být tím silnějším skrze svoji sensitivitu? Také s tím zápasím. Zatím mi funguje jakoby se odpojit, nevnímat obličeje. Jinak rychle přebírám nálady druhých.
Ve strucnosti je to o tom si uvedomit, ze tak jak my citime, vnimame a premyslime, ze to neznamena, ze to tak ma kazdy kolem nas, je to o tom, jak se sebe prestat delat rohozku a nechat se zneuzivat. Jak ze sebe prestat delat obet, protoze my delame pro druhe vse a ocekavame, ze to tak ostatni maji take a ze to same udelaji pro nas.
Je to proste o tom, jak je dulezite dat sam sebe na [prvni misto a jak respektovat sve vlastni potreby, uvedomit si, jak jsou nase schopnosti cenne a ze je treba uplne v poradku, ze potrebujeme vic relaxovat, mit vic casu jen sami pro sebe atd.
@foxtauri píše:
Nemyslím si, že bys měla BPD, jedna z mých nejlepších kamarádek má BPD a mimo ty úžasné chvíle plné porozumění je schopná za jakoukoliv kritiku na její osobu ze dne na den utnout kontakt se slovy, že mě nechce už nikdy vidět. Pak je jí to líto.
Osciluje mezi absolutní láskou a absolutní nenávistí, je dost sobecká a nedokáže zvládat jakoukoliv výčitku/kritiku vůči svojí osobě.
Taková mi z tvého vyprávění nepřijdeš.
Muzu se zeptat, jak dlouho treba vydrzi te nenavidet? Asi mam takoveho cloveka ve svem okoli.
@Anonymní píše:
Muzu se zeptat, jak dlouho treba vydrzi te nenavidet? Asi mam takoveho cloveka ve svem okoli.
Obvykle se to liší od míry mého provinění a jak moc ji to urazí, dalo by se říct, že průměrně týden, dva.
Ale otevřeně o tom mluvíme a že reaguje neadekvátně a že je jí to líto, jí dojde hned jak nával emocí opadne. Akorát s nimi v tu chvíli neumí pracovat, prostě ji pohltí.
@foxtauri píše:
Obvykle se to liší od míry mého provinění a jak moc ji to urazí, dalo by se říct, že průměrně týden, dva.
Ale otevřeně o tom mluvíme a že reaguje neadekvátně a že je jí to líto, jí dojde hned jak nával emocí opadne. Akorát s nimi v tu chvíli neumí pracovat, prostě ji pohltí.
Tak to jeste jde, moje znama vydrzi i mesice ![]()
@Jana525 píše:
Ve strucnosti je to o tom si uvedomit, ze tak jak my citime, vnimame a premyslime, ze to neznamena, ze to tak ma kazdy kolem nas, je to o tom, jak se sebe prestat delat rohozku a nechat se zneuzivat. Jak ze sebe prestat delat obet, protoze my delame pro druhe vse a ocekavame, ze to tak ostatni maji take a ze to same udelaji pro nas.
Je to proste o tom, jak je dulezite dat sam sebe na [prvni misto a jak respektovat sve vlastni potreby, uvedomit si, jak jsou nase schopnosti cenne a ze je treba uplne v poradku, ze potrebujeme vic relaxovat, mit vic casu jen sami pro sebe atd.
Děkuji, ano tak to má být ![]()