Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla jsem se zeptat ohledně rozhodnutí Ústavního soudu ve věci zrušení nadstandardní péče. Tedy pokud mám termín koncem srpna a počítala jsem s nadstandardem, tak mám asi smůlu, je to tak a půjdu na standardní oddělení 6ti nedělí, je to tak?
Sice jsem to necetla, ale podle me to nema s nadstandardnim pokojem v porodnici nebo nemocnice nic spolecneho. Takze ne, podle me to tak neni.
Ne o tom to není..je to o tom že nadstandartem se rozumí zaplacení si vlastních doktoru na určité zákroky a tak..určitě ne nadstandartní pokoj v nemocnici..( navíc toto bude platit až od nového roku, takže bud v klidu)
To jsem právě moc nepochopila a raději se ptám, ale psali, že se zruší rozdělení péče na standardní a nadstandardní, tak nevim…
No píšou, že tohle platí okamžitě - až se zapracuje do zákona cca 14 dní, zbytek s poplatkama atd. až koncem roku,..snad se to netýká pokojů, ale pokud by to mělo podpořit myšlenku se kterou argumentují, tak by se měla zrušit jakákoliv nadstandardní péče
Ted ve zprávách to vysvětlili, nadstandartní pokoj si budeš moci vzít samozřejmě to se neruší.
Netyka se to nadstandartniho pokoje, tyka se to toho, ze drive sis mohla nechat udelat lehci sadru, lepsi cocky a doplatila si pouze rozdil mezi tim, co to stalo a co platila pojistovna. I ted si muzes lehkou sadru poridit, ale uz si to musis zaplatit cele ze sveho a pojistovna ti na to nic neprida..
Jasný, to zní logicky, mě asi hned vyděsilo to zrušení nadstandardní péče:-)moc děkuju za osvětlení ![]()