Zrušení nočního kojení

239
12.11.17 20:55

Zrušení nočního kojení

Ahoj maminky, prosím o zkušenosti. Chtěla bych se pokusit odnaučit prcka nočnímu kojení, tak že s ním zkusí spát manžel aspoň dvě tři noci, nějakým způsobem ho konejšit, hladit, nabízet čajík, případně nosit, už mi přestal usínat u prsa při večerním ukládání, napije se a pak do 20 minut usne, když vedle něho ležím, tak mám naději, že by to mohl “lépe pochopit” i v noci, má otázka zní, je nějaká možnost zachovat večerní a ranní kojení? Nebo už pak pravděpodobně přestane mít zájem? Syn má 15 měsíců. Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10967
12.11.17 21:03

@Evvcaa nocni kojení jsem zrušila ve 13 měsících a ráno, po obědě a večer kojím dal. Nebyl s tím problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
12.11.17 21:04

@Evvcaa u nas to bylo jednoduchy, celou dobu, co jsem kojila jsme flasku nemeli, v den kdy jsem se rozhodla skoncit, jsme sli na nakup, malej si ji vybral sam a vecer jsem mu rekla, ze uz maminka mlicko nema, on po me zopakoval slovo neni, udelalo se mliko do flasky a bylo to. Vseci jsme hledeli jak vrata ze to pobral tak jednoduse, protoze on byl strasnej zavislak! Dulezity je, abys byla o tom presvedcena i ty, jinac i malej nebude chtit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
12.11.17 21:20

@citlivaduse a jak jsi to udělala? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
12.11.17 21:21

@89Luca tak přesvědčená o tom jsem, ale když v noci spustí hysterický řev, tak nevím, jak dlouho mi to přesvědčení vydrží :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10967
12.11.17 21:44

@Evvcaa já jsem se k tomu dlouho odhodlavala, protože jsem si myslela, že se to neobejde bez hysterie. Manžel mě tedy vyhnal na noc do obýváku a nabizel mu vodu, žádné vytahování z postýlky, takže si trochu porval, ale nebylo to žádné drama, čekala jsem to horší. A druhou noc už spal až do pěti do rána. Tak nějak se to pojilo s tim, že zacal zvládat usínat sám v postýlce. Takže teď, když se v noci probudí, už nepotřebuje prso na usnuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
12.11.17 21:54

@citlivaduse on je prave zvykly usinat jenom se mnou, v postylce vubec, manzel ho uspaval naposledy, kdyz mel asi 3 mesice, tehdy mu to bylo jeste jedno, takze u nas to bude zrejme horsi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10967
12.11.17 22:07

@Evvcaa Malej spal do ty doby se mnou v posteli, v postýlce spát nechtěl, uspavani bylo jen na mně, protože manžela odmítal. Občas se mi podařilo ho uspat a pak opatrně položit do postýlky, ale to bylo zřídka a stejně byl zas brzo vzhůru a už se nedal osalit. V těch 13 měsících k tomu nejspíš dozral, už jsem ho při uspavani spíš rusila. Teď je to tak, že ho večer nakojim a dám bdeleho do postýlky a odcházím. To dřív bylo nemyslitelné, byl by schopný řvát hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
12.11.17 22:10

@citlivaduse to teda ziram a budu si prat, at to u nas dopadne stejne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10967
12.11.17 22:19

@Evvcaa už od narození to s ním bylo náročnější a kdyby mi někdo řekl, že najednou za jednu noc pochopí, že mlíko jen přes den, myslela bych si svy :D tak snad to bude mít i u vás hladký průběh, dej kdyztak vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
12.11.17 22:27

@citlivaduse jj, dam vedet, zatim cekam az bude uplne fit, byl ted nemocny, dekuji za rady a hezky zbytek vecera, ja jdu chrnet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
12.11.17 23:00

Právě před týdnem jsem odbourávala noční kojení u syna (17měs), kterej byl fakt závislák. Od narození usínal jen u prsa, poslední dobou chtěl být přisátej celou noc, budil se co hodinu a já byla vyřízená. Spal s námi v posteli. Byla jsem přesvědčená, že takhle už ne a když se vzbudil v noci, nabídla jsem mu vodu/UM (nechtěl).První 3 noci brečel, budil se asi po 2h, uklidňovala jsem ho. A 4.noc už spal 4h vkuse! Zázrak! Teď nakojím před spaním a v noci už ani nechce, vzbudí se 1-2× za noc. Spí s námi v posteli pořád. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
13.11.17 00:11

@TinaAn ja jsem tak rada ze je tu kolem dost lidi co maj hodne podobny problemy, ja zkousela malyho odstait v roce ae to bylo fakt nemyslitelny a neslo to ani z jedne strany. A v 15 mesicich jsem plnila roli dudliku a prestalo me to bavit a on to nastesti pochopil fakt ze dne na den.Ted nam nastane dalsi problem. Malymu je ted 3,5let a z bytovych duvodu je porad s nami v posteli. Pristi rok v cervnu (to malymu budou 4 roky) se konecne budem stehovat do svyho kde bude mit svuj pokojicek, ae mam strach ze ted uz je na nas tak zvyklej ze tam nebude chtit byt sam. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová