Zrušení otcovství bývalým přítelem

203
18.2.14 18:34

Zrušení otcovství bývalým přítelem

Holky, může si můj bývalý přítel podat žádost na zrušení otcovství? Máme spolu syna, ale od jeho 3 let spolu nežijeme. Teď je klukovi 8, biologického otce si pamatuje, ale pravý táta je pro něj manžel.
Se synem se ex nestýká, nezajímá se o něho, ted mi dokonce napsal, že nemá na to, aby mi posílal alimenty, že přišel o práci ( vyhodili ho kvůli alkoholu ), tak že prý mám podat návrh na zrušení otcovství, jinak to podá on sám. Zajímalo by mě, jestli mu může být vyhověno a soud ho otcovství zbaví, nemáte některá zkušenosti?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11370
18.2.14 18:36

Se mu dobře vysmějou… to nejde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
18.2.14 18:36

Já myslím, že to nejde :think: Že by si ho musel jedině osvojit manžel a pak by to asi šlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
18.2.14 18:39

Zkousi to na tebe. Musel by napr. dokazat, ze neni biologicky otec a pak to dat na soud. Jen se mu proste nechteji platit alimenty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8675
18.2.14 18:40

Nejde to…teď jsme byli na matrice sepsat souhlas a zároveň jsme byli poučeni…přítel má půl roku podat žádost na zrušení, kdyby se mu něco nezdálo.. řešilo by se soudně plus test dna…
To by se jim hodilo, zbavit se papírově potomka, když se jim nehodí… :cert: :cert: a matko starej se..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
18.2.14 18:41
@74paja píše:
Zkousi to na tebe. Musel by napr. dokazat, ze neni biologicky otec a pak to dat na soud. Jen se mu proste nechteji platit alimenty…

To už taky nemůže, pokud je dítěti osm. Popření otcovství je možné do 6 let dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101761
18.2.14 18:42

@kacckaJ Jen ať si ho podá :mrgreen: vysmějou se mu, ještě bych mu to odkývala, ať to udělá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101761
18.2.14 18:42
@Elke píše:
To už taky nemůže, pokud je dítěti osm. Popření otcovství je možné do 6 let dítěte.

A ještě to platí pouze pro manžela, nikoliv pro někoho, kdo podepisoval souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
18.2.14 18:43

Soud bude chránit dítě a není v zájmu dítěte být bez otce, třebas i mizernýho

tak ať si tu žádost podá klidně i třikrát :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
18.2.14 18:45

@kacckaJ nemůže vůbec nic. To by ses musela rozhodnout s manželem, že si ho ten adoptuje, jinak se ho bývalý nezbaví. Teď by měl smůlu i kdyby dokázal testama, že není otec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745
18.2.14 19:05
@kacckaJ píše: … tak že prý mám podat návrh na zrušení otcovství, jinak to podá on sám. Zajímalo by mě, jestli mu může být vyhověno a soud ho otcovství zbaví…

Ne, to skutečně nejde… mohl by začít tvrdít, že dítě není jeho, ale to by musel podat žalobu on a nějak to odůvodnit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
18.2.14 19:12

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ten je vtipnej :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: já zase znám jednoho, co se s dítětem stýká, je to dobrá hračky na mstění se ex, ale podal na soud žádost o zrušení alimentů. Rozhodl se, že je platit nechce, tak si podal žádost na zrušení. U soudu řekl, že nevěří matce, že živí dítě a on taky nechce dítě živit :mrgreen: někteří jsou fakt kre. téni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
18.2.14 19:18

Tvl jen čučím, no zkouší to na tebe dle mého názoru hraje na to abys to podala a tvůj manžel si ho osvojil a on by byl dosmrti vysmátej bez alimentů, ať si to zkusí podat :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1248
18.2.14 19:36

Srandista :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
18.2.14 19:44

@kacckaJ Vtipálek, jen ať si to zkusí. By mě zajímalo co do té žádosti napíše, „Jsem alkoholik bez práce, nechci být v RL syna“??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí