Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
U nás je to průser, můj puntičkář, ví kde co má. Já mu to přemístím a on to nemůže najít. Jde za mnou, kde to teda jako sakra má? No…jenže ja to zapomenu(nechápe že mám vykojený mozek, ani mateřskou demenci) a hledáme společně(dělám, že hledám, aby to nevypadalo, že nic nedělám).On nasr.anej,já bezradná
. Ale milujeme se, to zas jo ![]()
,,doprdele oddělej si to svoje věci na svou stranu, oddělávam ti je už 4 dny a ty nevíš kdy přestat,,…tak to právě teď cituji hlas co vychází z koupelny, takže tak
.(no má tam pár mích serepatiček, ale zatím to na zem nepada. Nechápu co řeší ![]()
@wildcherry No ano, to se občas stává i mně.
zejména když používám různé kabelky a přehazuju si doklady z jedné do druhé. pak někam jedem a já nemůžu najít tu správnou kabelku s doklady. manžel už čeká v autě, děti přikurtované v sedačkách řvou, že už chtějí jet a já stále hledám. Pak mě napadne podívat se pod kočár. A je tam! Kabelka i s doklady. ![]()
Tak my se normálně jeden druhého zeptáme. Akorát je blbý to, že ten druhý si už nepamatuje, kam že zrovna tu hledanou věc uklidil ![]()
@wildcherry píše: ,,doprdele oddělej si to svoje věci na svou stranu, oddělávam ti je už 4 dny a ty nevíš kdy přestat,,…tak to právě teď cituji hlas co vychází z koupelny, takže tak.(no má tam pár mích serepatiček, ale zatím to na zem nepada. Nechápu co řeší
No že oni jsou tak hákliví na šminky na zrcadle, že?
![]()
Můj muž vegetuje občas na měsíci. Nejenže si nepamatuje věci, které mu říkám nebo píšu (když jsme oba v práci, mailujeme si), ale někdy dělá věci, že zůstává rozum stát.
Třeba dneska, přišel večer, já dělám jídlo. Říká mi, že v práci měli oslavu, tak že si dá jen tři ovocné knedlíky. Já si nandám teda zbylých pět, což okomentuju, že se teda napucnu, a jdu uspávat dítě. Za deset minut přijdu, koukám, můj talíř nikde a na lince ten se třema knedlíkama. „Víš, že máš můj talíř? To ti nedošlo, kterej je tvůj, když jsi mi schválně říkal, že chceš ty knedlíky jen tři, a já si jich musela dát víc?“ „No jo, jsem si to nějak neuvědomil…“
Chápete, jak si tohle může neuvědomit?!
@Anonymní píše:
Můj muž vegetuje občas na měsíci. Nejenže si nepamatuje věci, které mu říkám nebo píšu (když jsme oba v práci, mailujeme si), ale někdy dělá věci, že zůstává rozum stát.Třeba dneska, přišel večer, já dělám jídlo. Říká mi, že v práci měli oslavu, tak že si dá jen tři ovocné knedlíky. Já si nandám teda zbylých pět, což okomentuju, že se teda napucnu, a jdu uspávat dítě. Za deset minut přijdu, koukám, můj talíř nikde a na lince ten se třema knedlíkama. „Víš, že máš můj talíř? To ti nedošlo, kterej je tvůj, když jsi mi schválně říkal, že chceš ty knedlíky jen tři, a já si jich musela dát víc?“ „No jo, jsem si to nějak neuvědomil…“
@Anonymní píše:
Můj muž vegetuje občas na měsíci. Nejenže si nepamatuje věci, které mu říkám nebo píšu (když jsme oba v práci, mailujeme si), ale někdy dělá věci, že zůstává rozum stát.Třeba dneska, přišel večer, já dělám jídlo. Říká mi, že v práci měli oslavu, tak že si dá jen tři ovocné knedlíky. Já si nandám teda zbylých pět, což okomentuju, že se teda napucnu, a jdu uspávat dítě. Za deset minut přijdu, koukám, můj talíř nikde a na lince ten se třema knedlíkama. „Víš, že máš můj talíř? To ti nedošlo, kterej je tvůj, když jsi mi schválně říkal, že chceš ty knedlíky jen tři, a já si jich musela dát víc?“ „No jo, jsem si to nějak neuvědomil…“
Ano, má svůj svět.
Oni jsou prostě úžasní!!!
![]()
Zakl.
@Anonymní píše:
@wildcherry No ano, to se občas stává i mně.zejména když používám různé kabelky a přehazuju si doklady z jedné do druhé. pak někam jedem a já nemůžu najít tu správnou kabelku s doklady. manžel už čeká v autě, děti přikurtované v sedačkách řvou, že už chtějí jet a já stále hledám. Pak mě napadne podívat se pod kočár. A je tam! Kabelka i s doklady.
jo, presne
,a az najdu penezenku pod kocarem, klicky vytahnu z jine kabelky a hledam kde je moje rtenka tak letim hledat telefon zas jinam
.A on sili
.ano a pak se vracim male pro flasku s cajem, ktera stoji zapomenuta na botniku, jenze bez vrsku na dudel…tak hledam vrsek, funim…musim se napit, napiju se a mam rozcuchany vlasy, hledam hrebinek a cesu se. Fuska to je, spocena az na prde.li dosedam do auta.Muj nastvanej klepe na hodiny v aute a,,aby ses nepos.ral,, (nevim co jineho chtel slyset, je to caj jeho dcery
)
.O 5 min pozdeji,,milaaaacku ja nemam br…,,NE,,!!!No ne no, auto neotocil a ja zase bez slunecnich brejli
.
@Anonymní píše:
No že oni jsou tak hákliví na šminky na zrcadle, že?![]()
kdyby zrcadlo, mame velkou umyvadlovou skrin ![]()
Taky mám perličku… ![]()
Manžel je Turek a jakš takš umí česky. Jednou za mnou přišel a ptá se kde že máme UHU…?! Já na něj vyvalila bulvy a že nevím co to je.
A on: „No přeci UHU.“ Tak jsem se ho zeptala jestli na mě jako mluví turecky, česky nebo jak.
Tak prý česky, fakt jsem netušila co hledá a už byl docela naštvaný, protože tu věc evidentně honem potřeboval. Pak někam zmizel a za chvíli se vrátil a před oči mi vrazil tubu s lepidlem a na ní velkými písmeny napsáno UHU! No složila jsem se smíchy.
Do teď je u nás lepidlo UHU. ![]()
@Anonymní píše:
to je schvalne
,vi, ze byl tvuj!!!Ja delala jen pro sebe parizsky salat-trosku, protoze mojemu nebylo dobre od zaludku.Mam rozjezeno a sla jsem si zapalit. Prijdu a graham rohlik pryc a s nim pulka salatu, rozpity panacek kalvadosu od tchana co nam dal
.Prej neeeeeee, ja ti neujedl a bla bla bla ![]()
@Anonymní píše:
Ano, má svůj svět.Oni jsou prostě úžasní!!!
![]()
Zakl.
fráze já jsem si to neuvědomil, mi hodně připomíná oblíbené repliky mých synů: 8-letý - JÁ JSEM SE SNAŽIL - téměř na jakoukoliv výtku…druhý teprve 5-letý má protiútok- JÁ TO NEVĚDĚL, JÁ TO ZAPOMNĚL
oni (myšleno chlapi) asi mají patent na výmluvy už od narození…
Ahoj, prosila bych o zachování anonimity, přece jen píšu o svém muži a myslím, že pár čtenářek nás tady zná. Nechci jej ztrapnit.
A já se bavím. Až když už mě to začne nudit nebo štvát, páč po sobě při tom hledání taky zanechává pěkný binec, zeptám se ho tedy sama, co to vlastně hledá. On sice dělá, jako by mou pomoc nepotřeboval, ale jinak na něm vidím, jak na tuhle otázku čekal.
A pak ta úleva, když jdu a s jistotou otvírám to a to šuple a vytahuji na světlo…třeba skládací metr. Dřív jsem měla kolem ještě nejrůznější komentáře a průpovídky o jeho neschopnosti, ale teď už si je odpouštím. Proč mu kazit radost, no ne? 
A co vy? Máte výdrž jen sledovat nebo hned radíte?
Zrovna nedávno jsem si tak s kamarádkou povídala o tom, jací jsou naši mužíčci zlatí a někdy také na zabití. Někdy bychom je láskou snědly a někdy bychom je zase ze zlosti rozkrájely na nudličky… V konečném důsledku by to teoreticky vyšlo na stejno.
Jsou však u nás situace, u kterých se vyloženě bavím. Tak například: Můj manžel má neustálou potíž s uklízením věcí na své místo. Nikdy nic nevrátí tam, odkud to vzal. Já to pak najdu a dám to někam, abych věděla i po čase, kde TO je. No jenže zpravidla je to právě on, kdo tu věc potřebuje první a neví, kde se zrovna nachazí. A tak hledá…a na to on je mistr. Proleze kde co, prošmejdí celý byt, chodí z místnosti do místnosti jak čuchací pes a neví. Neví a nenachází. Ale nezeptá se mě, kde je to, co hledá. Kdepak! To by bylo pod jeho úroveň, přestože má podezření, že já jsem ta, co TO uklidila. A tak hledá dál. A že má výdrž.
A co vaše drahé polovičky? taky rády dlouho a marně hledají „předměty denní potřeby“?