Zrušení svatby

28
13.6.06 23:43

Zrušení svatby

Ahoj holky,

jsem úplně zoufalá. Přítel mi dnes, 3 týdny před svatbou, oznámil, že se na svatbu necítí a nemůže si mě vzít. Chyba není ve mě, ale pro něj je to rozhodnutí na celý život. Jsme spolu 5 let a já nevím jak dál. Když zrušíme svatbu, tak to nemusí být definitivní rozchod, ale nevím, jestli to unesu. Píšu asi zmateně, ale mám obličej plný slz a potřebuju se z toho vypsat.
Moc ho miluju, a teď zároveň i nenávidím, už jsem začala balit krabice ze společného bytu, ale to spíš v šoku, nebo aby si uvědomil, že mě může ztratit. Nebylo to žádné divadlo.
Prosím poraďte, já nevím, kudy kam. :cry:
 Adéla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
862
14.6.06 00:02

Trapinko , to je mi líto :( A kolik je přítelovi let? Přijde mi divný, že po 5ti společných letech „najednou“ zjistil, že se na svatbu necítí… A jak vám to klapalo poslední dobou? Nestalo se mezi vámi něco? Nevím, co poradit. Snad jen, abyste si pořádně promluvili a vše probrali. Musí mít přece nějaký důvod, proč řekl, že se na svatbu necítí - je mladý, bojí se budoucnosti a zodpovědnosti za Tebe a vaše děti, že by vás třeba neuživil nebo má nějaké jiné existenční důvody nebo mu prostě jen kamarádi nakukali, že je hloupý, že se chce ženit, že si ještě nic neužil…?

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
14.6.06 06:53

Trapinko, taky bych nepochopila, co se stalo. Možná fakt udělali svoje kamarádi. Jsou to takoví dobráci, co klukovi tvrdí, že už nikdy nikam nebude moct jít, bude pod pantoflem, že mu končí život a podobně.
To stejné říkali mému muži, když jsme se měli brát. i když to bylo „ve srandě“, bylo vidět, že nad tím přemýšlí a mě to vytáčelo na nejvyšší obrátky :evil: . NEchápu tohle chování a ještě dnes se naježím, když něco podobného slyším.
Taky mě napadá jen si pořádně promluvit.
Hlavně se drž a kdyby náhodou to myslel vážně a nebyla to jen velká nejistota, nemysli, že končí život tobě.
Ale je pravda, že bych asi nezvládla se s ním pak jen kamarádit.

TAk hodně sil, Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17718
14.6.06 06:57

ahoj Adélko,

je mi to také moc a moc líto. Ale tahle nepěkná zkušenost tě mooooc posílí pro další život. Má to jednu výhodu - ještě před svatbou, před založením rodiny jsi poznala jak je tvůj partner NESPOLEHLIVÝ, NEFEROVÝ A NEVYZRÁLÝ.

Vím také co to je milovat a zároveň nenávidět. Můj bývalý vztah jsem natahovala několik let právě s takovým chlapem jako ted ten tvůj :-(. Až teď vím, že jsem to měla ukončit dávno. Pořád jsem po bývalém chtěla nějako ROZUMNÉ vysvětlení ( a to jsme neřešili zrušenou svatbu). Neuměl odpovědět- žádné totiž není, jsou to slaboši :-(

Já bych ti radila určitě svatbu rušit a nenutit partnera do ní. Na okolí a rodinu vůbec nedej, je to TVŮJ ŽIVOT !!!! Nikdo ho za tebe žít nebude !!! Teď budeš asi prožívat smutné období, ale i to přejde a objeví se TEN PRAVÝ, který si tě bude CHTÍT VZÍT A MÍT S TEBOU DĚTI.

Buď silná a poznej svoji cenu- nezaslouží si tě !!

Irias

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
14.6.06 06:58

neviem co vsetko je zatim, ale je to fakt zvlastne. pre mna by ta veta znamenala, ze nie je rozhodnuty stravit zivot so mnou. a v tom pripade to nie je to iste co citim ja. ale jak by som to riesila to neviem. nemoze to byt len nejaky stres, ze sa boji ze strati slobodu alebo co ja viem co?
drz sa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
14.6.06 07:28

Kamarádce se tohle stalo 5 týdnů před svatbou.Taky že se ještě na to necítí, ale že spolu budou chodit dál.Ale kamarádka říkala, jaký to má smysl spolu chodit dál.Nakonec vyšlo najevo, že on má někoho jiného.Takže dobře že to takhle dopadlo. Třeba by se za rok rozváděla.Bylo to pro ni těžký, brečela,chtěla ho zpátky, ale nakonec po čase byla ráda že to takhle dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
14.6.06 07:49

To je mi moc lito, alesouhlasim s holkama, ze radeji ted, nez mesic po svatbe. sbal mu kufry, oznam zruseni svatby( respektive doporucuji Ti, abys tim zaukolovala jeho -on si to vymyslel, tak at si to taky rekne pribuznym), na reci se vybodni a misto svatby si odjed sama na bajecnou dovolenou - prijdes na jine myslenky, udelas si v tom jasno a uvidis, zda-li s nim jeste chces zit nebo ne( taky si myslim, ze je nezodpovedny a nevyzraly, ale ty ho znas lepe).

Vim, ze je to bolestive, ponizujici, tezke, ale vydrz, myslime na tebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
14.6.06 07:58

ahoj,
taky si myslim,jestli třeba nemá někde nějakou…třeba s ní nic nemá,ale myslí si,že by mohl začít nový vztah…mluvím z vlastní zkušenosti,taky před svatbou jsem JÁ málem zrušila,ale nakonec jsem to neudělala a nelituju.zkus s i s nim ještě promluvit,jestli je to jeho poslední slovo,tak ho nech jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
14.6.06 08:22

Holky,

díky za podporu, Nikoho jiného přítel nemá. Ve mně prý chyba není, on si musí ujasnit, co chce od života. Prý kdybych byla těhotná, tak si mě vzal. Mluvil o tom s rodiči beze mne, den před jejich odjezdem na dovolenou, takže ani nemám možnost si s nimi promluvit a zeptat se jich na to. Můj bráška s rodinkou odlétá na dovolenou zítra. Mamince jsem to volala včera, a ta mi za:,–(ila další ránu, že prý jsem hysterka a na všechno moc tlačím. Tak nevím, po 6 letech už by snad měl mít člověk jasno, co od života čeká.
Přítel se bojí se závazku, chce, aby to bylo na celý život, ale tím si právě není jistý, tak si mě raději nevezme :cry: A taky se bojí, že po svatbě přijdou děti.
Kufry mu sbalit nemůžu, ten byt je jeho, jen jsem mu přispěla nějaké peníze, ty mi pošle zpět do banky. Včera jsem začala balit svoje věci.
Tohle bude bolet dlouho. Jen nevím, jak na něj mám zapomenout. I když mi strašně ublížil, pořád ho miluju, a není to jen ta „fráze“.
Hrozně se stydím, ale málem jsem si včera podřezala žíly, jak jsem byla smutkem šílená, naštěstí mě zastavil. Ale to jsem nevěděla, že jeho bývalá si podřezala žíly přímo před jeho očima. Do včerejška jsem jen věděla, že tu holku vytěsnil ze svého života, ale nevěděla jsem proč. Nikdy jsem na sebe nevztáhla ruku a omlouvám se za to, jaký jsem byla v tu chvíli slaboch. :cry:
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17718
14.6.06 08:31

Adélko,

bolet to bude opravdu dlouho :-( :-( Postupně se bude bolest vytrácet a zase začneš mít chuť do života !!! :lol:

Je jasné, že si chceš o všem promluvit s jeho rodiči, s bráchou, že chceš vše probrat. Škoda, že nemáš oporu v matce. Ale určitě máš kámošky, kámoše a taky nás- emiminačky :) Stejně rozhodnutí a prožití bude na tobě !

Po přečtení tvého posledního příspěvku, kde jsi psala o jeho důvodech..... opravdu buď ráda, že sis toho nespolehlivého a nezralého nevzala !!! Jen si představ, že byste měli miminko a on si řekl, že se necítí být s vámi a odešel by nebo řekl, at odejdete vy !!! :(

Bude dobře, uvidíš :D

Irias

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
14.6.06 09:02

Adélo,
sama píšeš že on chce vztah na celý život a nevezme si tě právě proto, že si není jistý že ten vztah s tebou na celý život je - omlouvám se, asi to vyzní trochu drsně - ale to mluví za vše, ne?
Pokud si po šesti letech není jistý (nebo aspoň jistý do té míry, aby s tebou žil v manželství) tak si nebude jistý nikdy. A ohánět se tím že kdybys čekala mimi tak si tě vezme?
Chlapi jsou fakt někdy ubohý :evil: smutni, smutni, plakej, ale vykašli se na něj … pokud tohle nechceš poslouchat celý život :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
14.6.06 09:04

Adélko, bude líp, uvidíš.
Taky jsem myslela, že po asi 6-letém vztahu (z jeho strany ano/ne) se nemůžu zbavit citům k němu. Ale teď jsem vdaná za absolutně jin¨ého člověka a několikrát už jsem si děkovala, že jsem to dokázala utnout.

Určitě je to teď moc těžké, ale vydrž. Takový chlap si tě opravdu nezaslouží. Dovolená není špatný nápad a víš, kolik se tam už seznámilo lidí ? :D (třeba jen na dobré přátelství :oops: ).

A taky bych to nechala oznámit jeho. Moje setstra takhle musela oznamovat celé rodině svůj podvod manžela a to bylo něco. Už by si to naporduhé asi rozmyslela.
Pokud bych mohla, sbalím kufry, odjedu a ať si všechno zařídí. Hovado. (promiňte, ale tohle se nedá jinak nazvat - 3 týdny před svatbou… )
 Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
14.6.06 09:12

Bohužel vím jak ti je.
My jsme měli 4dny před svatbou, když jsme se pohádali, byla to prkotina, přítel pak odjel na školení a já domů k našim, druhý den za mnou přišel ať jdu ven, šli jsme a on mi řekl, že když to oba cítíme takhle (tu hádku), tak bude lepší když se nevezmeme, bylo vidět, že samotnýho ho to hrozně bolí, prosila jsem ho, slibovala hory doly, nenáviděla… Pak jsem mu zlomila nos a utekla. Přišla jsem domů, řekla jsem to s pláčem matce a její první reakce byla „No tak co se dá dělat.“ Překvapila mě, byla jsem ráda, že to vzala takhle, jenže pak začala nervit, začala mi nadávat co jsem mu udělala, co jsem udělala u nich doma, pořád Michalovi volala, psala a ptala se ho co JÁ jsem mu provedla. Jedinej kdo mě podpořil byla sestra, té jsem řekla, že i když se dáma znovu dohromady a nevezmeme se, tak už k ním nikdy nepojedu a ona to nevědomky řekla matce, bylo ráno 6 hodin, já spala hodinu a ona to moc dobře věděla, dolítla za mnou do pokoje a začala po mně řvát co jsem u nich provedla, že prý volala jeho otcovi a on ji řekl, že jsem u nich něco provedla, byla jsem tak zmatená, že jsem ji začala prosit ať mi řekne co ji řekl, co jsem provedla. V tu chvíli mě vůbec nenapadlo, že otec s nimi nebydlí a že nemůže ani vědět jestli jsem něco provedla. Dala mi telefon ať mu okamžitě zavolám (příteli) azeptám se ho co jsem udělala. Volala jsem mu a matka stála za dveřmi, řekla jsem mu, co se děje co mi tvrdí matka… No nebudu to protahovat, večer přijel, ještě jednou jsme si promluvili, on se omluvil, poprosil ať si ho vezmu… No od matky jsem dostala i za to.

Nakonec jsme se vzali, já se odstěhovala, 3 měsíce po svatbě otěhotněla a 8.2.2006 porodila našeho Honzíčka. Jsem šťastná a nelituju, že to dpadlo takhle, i když mě možná někdo odsoudí. Svatba byla víc jak před rokem, několikrát jsme se o tom všem bavili a manžel měl prostě tehdy pochybnosti…
Mojí matce nikdy to jak se zachovala neodpustím, bylo mi strašně, potřebovala jsem podporu, které jsem se od ní nikdy nedočkala. Šlo ji hlavně o peníze, pořád říkala „Těch peněz…“ a chovala se jak kdyby to bylo to nejhorší pro ni…

Buď statečná, i když náš příběh skončil šťastně, ten jeden den jsem byla přesvědčená, že je konec, styděla jsem se před všema a strašně to bolelo.

Buď statčná a drž se!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
14.6.06 09:20

Ahoj Trapinko,

toto su strasne „neprijemne“ veci; clovek nevie kde skor skocit, na koho sa vykricat, co rozbit…a aj tak vies, ze to nic nevyriesi… :cry:

Ked sme chystali svadbu my, uvedomovala som si strasne intenzivne, ze to chcem vazne na cely zivot a mozno podvedome, mozno vedome som zacala pozorovat mojho nastavajuceho podrobnejsou lupou…no to vies, ze som nasla veci! :roll:
To je jedno co, dali sme velmi vazny rozhovor, ze vaham, ci ta svadba s nim je dobry napad (taktiez 3 tyzdne pred terminom!!!) :!

…pri telefonate s nasimi, ze ako idu pripravy na svadbu (byvam velmi daleko), som najprv zatlkala a potom som nieco zavrcala, ze cojaviem…mama pochopila a ked bola sama, zavolala a prezradila mi, ze tomu nahlemu vahaniu rozumie, aj ona mojho otca skoro vysackovala tesne pred svadbou :wink: ; neurobila to nakoniec lebo jej to bolo blbe mu to urobit pretoze „predtym vymaloval jej rodicom kuchynu“… 8)

Ziju spolu viac-menej stastne az doteraz, t.j. viac nez 30 rokov a oco to doteraz nevie :)

Ukludnilo ma to; tie veci co som na mojom muzovi videla, vidim samozrejme doteraz, jasne, ze mi vadia, ale aj tak som rada, ze som do toho nakoniec sla.

Svadba je naozaj veliky stres, obrovske rozhodnutie a zavazok, pre chlapov mozno este viac nez pre nas, tak som ti chcela len napisat, ze to mozno nebude az take strasne…skuste si spolu prehovorit
Drzim ti palce

souris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
14.6.06 09:30

…hmmm, tak sm si precitala tvoj ranny dovetok… :(
Mozno ta dovolenka (tvoja!) vazne vobec nie je zly napad.....mlady muz vsetko to rusenie a oznamovanie iste rad zariadi, ked tu svadbu teda neciti…a ak to bolo naozaj len to zlaknutie pred zavazkom, tak mu to snad este dojde.
Ty mysli na seba! :-)
Drz sa! :-)
 souris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný