Zrušení synova stavebka u české
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Zrušení synova stavebka
Dobrý den, chtěla jsem zrušit synovo stavebko (jsou mu 3 a půl roku a jsem rozvedena) stavebko mam u česke sporitelny. Zašla jsem na pobočku a paní mi řekla že od roku 2014 musím požadat soud o souhlas, ale nevím jak to sepsat. Napsala jsem na podatelnu a pani ze me vymamila kontakt, jmeno atd… a pak už se nozvala jak to ma sepsat, a jak dlouho to bude trvat??? Má někdo zkušenost???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Možná se pletu, ale není od Nového roku potřeba svolení soudu i v případě, že rodiče žijí spolu( tím spíše, pokud od sebe).Je to zásadní nakládání s majetkem nezletilého.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petrulinka trvat to bude, dokud nerozhodne soud - budou zkoumat, proč to rušíš atd. lhůtu nemají, může se stát, že Ti to zamítnou.. Já rušila minulý rok (kluk měl 2 - jedno na své jméno, jedno na mé), musela jsem mít podpis ex
Jinak jak to sepsat? Projeď NOZ, tam budou náležitosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa píše:
Možná se pletu, ale není od Nového roku potřeba svolení soudu i v případě, že rodiče žijí spolu( tím spíše, pokud od sebe).Je to zásadní nakládání s majetkem nezletilého.
jj, je to tak. Dřív stačil podpis druhého z rodičů - u rozvedených, teď souhlas soudu - a ten ho nemusí vydat. Záleží, kvůli čemu je stavebko rušeno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se píše:
jj, je to tak. Dřív stačil podpis druhého z rodičů - u rozvedených, teď souhlas soudu - a ten ho nemusí vydat. Záleží, kvůli čemu je stavebko rušeno.
A je to na dlouhé lokte, resp. čas. Viděla jsem reportáž v TV, normální rodina, tatínek tam říkal, že je to na rok a déle. Soudy jsou zasekané a prioritu mají věci neodkladné jako výživné, opatrovnictví atd.Soud také zkoumá, k jakému účelu budou peníze použity a zda je to ve prospěch nezletilého. Takže třeba zrušení SS za účelem dostavby rodinné garáže by projít nemuselo. A bylo by to asi i dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky a ten souhlas soudu je potřeba jenom u předčasného zrušení nebo i po uplynutí 6 let?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bar20 píše:
Holky a ten souhlas soudu je potřeba jenom u předčasného zrušení nebo i po uplynutí 6 let?
Přesně tento dotaz jsem chtěla napsat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bar20 píše:
Mě se zdá, že v obou případech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že souhlas soudu je od Nového roku potřeba vždy, bez ohledu na délku spoření, protože se jedná o zásadní dispozici s majetkem nezletilého a zkoumá se účel takového kroku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Psala jsem dotaz na stavební spořitelnu, me dceři konci příští rok 6leta lhůta. Jak dostanu odpověď, napisi to sem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bar20 píše:
v obou případech - řeší se důvod, proč to rušíš, kam peníze poputují atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se píše:
v obou případech - řeší se důvod, proč to rušíš, kam peníze poputují atd.
Tak běda, jak ma dcera neprispeje do rekonstrukce našeho baráků, tak s námi bydlet nebude, je ji 5 let… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vin píše:
Tak běda, jak ma dcera neprispeje do rekonstrukce našeho baráků, tak s námi bydlet nebude, je ji 5 let…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlas je potřeba vždy - je to díky Novému občanskému zákoníku, kde jsou véce chráněné finanční zájmy nezletilých dětí. Spořit si můžete klidně na sebe a svoje spoření si vybrat, u dětí, aby tam nedocházelo ke zneužití, teď rozhodují soudy. Je to poměrně na dlouho - soudy jsou zavalené už teď novou agendou, takže to není záležitost, která by byla vyřešena během měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit