Zrušení synova stavebka u české
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Hlavně to bylo zakladano v jiných podmínkách. Přijde mi logické, ze když jsem to dítěti založila, tak mu to vyberu. Něco jiného je dědictví pro děti apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bar20 píše:
Bože, to je zase paskvil
tam, kde je funkční rodina, tak je to nelogické, to je fakt
důvod to má u rozvedených - aby jeden neobral dítě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže pokud dobře rozumím já s manželem budeme dětem spořit a i když nebudeme rozvedeni, i když bude po 6 tileté lhůtě tak musím zažádat u soudu o jeho zrušení? cO JE TO ZA BLBOST? To bude mít někdo jen tak bezúročně rok a více peníze které mu nepatří? Vždyt když si za to koupím něco do baráku tak ten barák taky není toho děcka, ale můj. No to teda zase něco vymysleli. chytráci. Neříkám že to chci vybírat, ale nikdy člověk neví kdy bude co potřebovat a proč by to tam mělo jen tak viset než nějakej soud to povolí? A kolikpak to bude stát ty slavný soudy? Náklady soudu určitě nebudou zadarmo.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Edita27 píše:
Takže pokud dobře rozumím já s manželem budeme dětem spořit a i když nebudeme rozvedeni, i když bude po 6 tileté lhůtě tak musím zažádat u soudu o jeho zrušení? cO JE TO ZA BLBOST? To bude mít někdo jen tak bezúročně rok a více peníze které mu nepatří? Vždyt když si za to koupím něco do baráku tak ten barák taky není toho děcka, ale můj. No to teda zase něco vymysleli. chytráci. Neříkám že to chci vybírat, ale nikdy člověk neví kdy bude co potřebovat a proč by to tam mělo jen tak viset než nějakej soud to povolí? A kolikpak to bude stát ty slavný soudy? Náklady soudu určitě nebudou zadarmo.![]()
Mám obavy, že to tak bude. Pokud jsou peníze složeny ve prospěch dítěte, jsou de facto už jeho.Kdo chce mít volnou dispozici se svým majetkem, pak nesmí ukládat peníze na účet dítěte, nýbrž na svůj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa A co když budu chtít vybrat kvůli ztrátě zaměstnání např. kvůli úrazu s trvalými následky a budu to chtít na živobytí? To jsou ty případy kdy bych to já např. chtěla vybrat a s tím jsem do toho i šla. Abych zajistila dítěti např. to že nepřijde o bydlení protože i tak hypotéku platit musím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Edita27 píše:
@Burj Chalifa A co když budu chtít vybrat kvůli ztrátě zaměstnání např. kvůli úrazu s trvalými následky a budu to chtít na živobytí? To jsou ty případy kdy bych to já např. chtěla vybrat a s tím jsem do toho i šla. Abych zajistila dítěti např. to že nepřijde o bydlení protože i tak hypotéku platit musím.
To ukáže až praxe rozhodování soudů, jaké jsou uznatelné důvody.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se píše:
v obou případech - řeší se důvod, proč to rušíš, kam peníze poputují atd.
To je nějaké divné, ne? Přeci 6 let je normální lhůta, pak to končí a pak se to vyplácí, nebo ne? Protože to by museli přes soud projít úplně všechna spoření dětí…protože do 18let to stavebko fungovat nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah píše:
To je nějaké divné, ne? Přeci 6 let je normální lhůta, pak to končí a pak se to vyplácí, nebo ne? Protože to by museli přes soud projít úplně všechna spoření dětí…protože do 18let to stavebko fungovat nebude.
to sice je fakt, ale i tak se řeší, kam Ty peníze putují - jestliže je uzavřeš na dítě, předpokládá se, že jsou ty peníze pro něj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se píše:
to sice je fakt, ale i tak se řeší, kam Ty peníze putují - jestliže je uzavřeš na dítě, předpokládá se, že jsou ty peníze pro něj
No ano. Pokud se peníze skládají v jeho prospěch, už jsou jeho, jen s nimi nemá pro nezletilost volnou dispozici.Je to posílení práv toho dítěte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah No myslím že jestli to tak opravdu je, tak hodně lidí přestane spořit dětem a raději budou ukládat na své jméno na nějaký účet. Myslím že se snaží pouze o úplné zrušení tohoto produktu protože nevydělávají ze spoření, ale především z meziúvěrů. tod můj názor. No jedemetento týden za naším poradcem přes lišku tak se ho na to zeptám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa píše:
No ano. Pokud se peníze skládají v jeho prospěch, už jsou jeho, jen s nimi nemá pro nezletilost volnou dispozici.Je to posílení práv toho dítěte.
tak tak, aby nedocházelo k tomu, k čemu dochází - že jeden z rodičů si usmyslí, že chce prachy, šup, zruší dítěti stavebko a pod. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se píše:
to sice je fakt, ale i tak se řeší, kam Ty peníze putují - jestliže je uzavřeš na dítě, předpokládá se, že jsou ty peníze pro něj
A kdo to řeší? máme to uzavřené pro malou, jako nejlepší spoření…v plánu máme přestavbu (spíš výstavbu:-)) jejího pokojíčku…ale kdo by to řešil? Myslíš např. ta firma u které mám stavebko uzavřené?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa Ale co to je za blbost? Přece když budu spořit dítěti od narození mám nárok po 6 letech to vybrat. Jinak by to tam leželo dalších 12 let? Vždyt za tu dobu už ty peníze nebudou mít žádnou cenu a to mi tedy nepřijde jako že je to v zájmu dítěte přece. Po 6 letech mu může rodič pořídit mnohem víc. Já měla teda v plánu dětem spořit do jejich 18 let a pak at to mají např. na studium, ale tohle mě teda naštvalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Edita27 píše:
@Keyllah No myslím že jestli to tak opravdu je, tak hodně lidí přestane spořit dětem a raději budou ukládat na své jméno na nějaký účet. Myslím že se snaží pouze o úplné zrušení tohoto produktu protože nevydělávají ze spoření, ale především z meziúvěrů. tod můj názor. No jedemetento týden za naším poradcem přes lišku tak se ho na to zeptám.
Tak dej potom prosím vědět, jak jste dopadli
přeci jen, bych to pak musela podávat na soud min.rok dopředu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Edita27 píše:
ale prachy na dětském stavebku nejsou určeny na pokrytí nákladů domácnosti - od toho se to i jmenuje - spoření. Jestliže se bojíš např úrazu - sjednej dobrou pojistku, jestliže ztráty zaměstnání, naspoř si, ať půl roku vydržíš jet z rezerv atd.. stav. spoření pro děti má přeci jiný účel ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit