Zrušení synova stavebka u české

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101804
4.3.14 20:31

@Edita27 Ale vždyť na ty peníze nemusí čekat takovou dobu, jako souhlasím s tím, že s rychlostí našich soudů je to pakárna, s tím by bylo potřeba obecně něco udělat, aby se na banality nečekalo půl roku, ale pokud to bude na účel pro dítě, tak to můžeš vybrat kdykoliv, tedy plácnu např. na vybavení pokojíčku, na studijní pobyt v zahraničí… akorát tedy s poslední záchranou, kdyby náhodou má člověk smůlu, to tipuju, že by neprošlo :think:
A ono se to fakt možná uklidní, banky se teď bojí, tím, že je OZ nový, tak se jistí, protože z jejich pohledu je jistější ten souhlas soudu chtít, pakárna je to pouze pro klienta, pro ně ne a ony jsou jištěné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
4.3.14 20:40

@petrulinka Tak já tedy nemám spoření na dítě u Č. Spořitelny, ale u jiné banky…Raiff. a nedávno jsem to zjišťovala. Normálně, až do jeho plnoletosti mohu já jako rodič jeho stavební spoření zrušit. Říkala jsem, že jsem slyšela právě něco o soudech a dokazování, na co přímo jeho peníze použiji, ale bylo mi řečeno, že se o takovém kroku uvažuje, ale zatím to nebylo schváleno. To samé jsem vlastně zjišťovala kvůli dceři, kterou mám v náhradní péči, uvažuji, že jí začnu spořit penízky, na druhou stranu, jsem paní úřednici říkala, že pokud by dcera např. dělala v pozdějším věku nějaké problémy…myslím hodně velké, že bych nebyla úplně nadšená, že bych jí ještě dala peníze navíc. Bylo mi řečeno to samé…„Vy jí spoříte a i když to bude na její jméno, Vy jste tam stejně uvedená a pokud se rozhodnete s penězi naložit jinak do doby, než jí bude 18 let, můžete to udělat a spoření zrušit a vybrat“. Byla jsem tam v listopadu 2013…ptát se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
4.3.14 20:41
@klafina123 píše:
@petrulinka Tak já tedy nemám spoření na dítě u Č. Spořitelny, ale u jiné banky…Raiff. a nedávno jsem to zjišťovala. Normálně, až do jeho plnoletosti mohu já jako rodič jeho stavební spoření zrušit. Říkala jsem, že jsem slyšela právě něco o soudech a dokazování, na co přímo jeho peníze použiji, ale bylo mi řečeno, že se o takovém kroku uvažuje, ale zatím to nebylo schváleno. To samé jsem vlastně zjišťovala kvůli dceři, kterou mám v náhradní péči, uvažuji, že jí začnu spořit penízky, na druhou stranu, jsem paní úřednici říkala, že pokud by dcera např. dělala v pozdějším věku nějaké problémy…myslím hodně velké, že bych nebyla úplně nadšená, že bych jí ještě dala peníze navíc. Bylo mi řečeno to samé…„Vy jí spoříte a i když to bude na její jméno, Vy jste tam stejně uvedená a pokud se rozhodnete s penězi naložit jinak do doby, než jí bude 18 let, můžete to udělat a spoření zrušit a vybrat“. Byla jsem tam v listopadu 2013…ptát se.

To byly ještě jiné podmínky. Od 1/2014 je to nastaveno jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
4.3.14 21:06

No tak to mi říkala OSPODka, že tam nedávno měla případ, kdy se rodiče (rozvedení) shodli na výběru stavebka, na rekonstrukci a vybavení z dětského pokojíčku na studentský pokoj a soud to nepovolil s odůvodněním: snižování majetkové podstaty nezletilého. Takže to bude ještě dost zajímavé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
4.3.14 21:09
@veri3110 píše:
No tak to mi říkala OSPODka, že tam nedávno měla případ, kdy se rodiče (rozvedení) shodli na výběru stavebka, na rekonstrukci a vybavení z dětského pokojíčku na studentský pokoj a soud to nepovolil s odůvodněním: snižování majetkové podstaty nezletilého. Takže to bude ještě dost zajímavé.

Proto to zpřísnění nastalo, s volnější formou možná nebyly dobré zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
5.3.14 12:15

Tak jsem se byla ptát přímo v bance. Paní mě řekla, že v případě, že jsme manželé, oba budeme souhlasit s výběrem peněz ze stavebka a na účtu bude míň jak 300 tisíc tak nevyžadují soudní příkaz. Akorád v případě, že rodiče nejsou svoji, jsou rozvedení nebo je na účtu víc jak 300 tisíc, tak se musí k soudu. Každá bankovní instituce to bude mít nastaveno podle sebe, tak je lepší se jít zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
5.3.14 12:17

@Bar20 díky za info. zeptám se také syna máme u Lišky a dceru u rajfky.Kde to máte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
5.3.14 12:30

@Edita27 máme to u Raiffeisen stavební spořitelny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vin
1327
6.3.14 09:34

Tak aktuální zprava od CMSS… Při vyplate, tedy min. po 6 letech, je třeba ověřené podpisy obou rodičů a kopie rodného listu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
8.3.14 12:38

Ahoj tak jsem to zjištovala a je to tak jau ž jste psaly. U raiffky je to na soud od 300 tis. a u lišky stačí podpis obou rodičů a rodný list. Takže zatím vlastně pořád jak to bylo předtím. Ale zatím jsem na tom tak že po 6 letech ukončuji a raději dám dětem peníze někam jinam kde budu mít lepší přístup. Ač jsem chtěla spořit opravdu 18 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
10.9.14 10:55

Mate nekdo zkusenost jak je to vyplaceni stavebka u CMSS po 6ti letech u ditete? Na info lince mi rekli, ze musime dojit oba rodice s Obcankama, rodny list ditete a pak zajit na opatrovnicky soud. Dcera ma nasporeno 12tis.Uz jste to nekdo tatko absolvoval???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat