Zrušení trvalého pobytu

5436
4.3.11 23:27

Zrušení trvalého pobytu

Nevím do jaké kategorie tento dotaz zařadit :nevim: Potřebovala bych poradit.....
kolegyně z práce má syna(33 let),který má trvalé bydliště nahlášené v jejím domku,nemá žádný podíl na nemovitosti,je to feťák,ničí jí co se dá,když to na něj přijde,dnes přišla do práce,málem se mi tam složila a že jí vymlátil dveře,rozbil půl kuchyně a omlátil v jednom pokoji zeď až na cihly :zed: všechno si fotí do mobilu,policajty volala už několikrát,ale oni s ním nic nezmůžou,jen mu řeknou ať se uklidní a pokud ona s nima nechce jet a podat trestní oznámení tak se seberou a jedou pryč :zed: proto už poslední dobou ani nevolá,protože po jejich odjezdu je to vždy ještě horší,trestní oznámení podat nejede,protože se bojí,že podpálí barák-tím jí vyhrožuje pořád :pocitac: a teď přímo k dotazu,bylo jí řečeno,že když on tam nebude mít trvalý pobyt a udělá takový humbuk tak ho policajti můžou teprve „sebrat“,ale jak mu může zrušit ten trvalý pobyt?Jaký jsou tam podmínky a co všechno k tomu potřebuje??Víte někdo?Moc děkuji za jakkýkoliv názor a omlouvám se za románek a možná i trochu za chaotický popis,ale jsem rozhozená z toho jak je chudák bezmocná a nevím jak jí pomoct nebo co poradit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
4.3.11 23:43

Jediné co vím, tak je potřeba podat žádost na magistrát, že majitel nemovitosti žádá o zrušení trvalého pobytu toho a toho. Z důvodu, že nemá žádné majetky v domě ani podíl… Pokud je tam vlastníků více musí souhlasit všichni. Jenže v tomto případě nevím jak to dále funguje. Protože ze zkušenosti vím, že se podala žádost a pak je předvolání před úředníka, kde se sepíše protokol… A nesmí být důvody zrušení bydliště exekuce a pod.. Ale nevím jak je to s drogama a nebo domácím vydíráním… nejlepší bude zavolat nebo si zajít přímo na magistrát nebo úřad, který se o to stará.

• Citovat
  • Upravit
44193
5.3.11 06:47

Může zrušit v pohodě a z fleku - pokud je majitelem domku. Uvede všechny tyto důvody a synovi by potom měl být přidělen TP „na úřadě“.
Sice někdo říká, že jsou s tím problémy, ale nejsou. Znám případy, co rodiče dospělému dítěti TP zrušili. Většinou z důvodu, že mají další děti, dospělé dítě příjem a oni k vůli jeho příjmu nedosahují na sociální dávky. To dospělé dítě tam většinou nebydlelo, jen mělo TP a samo si ho prostě zrušit nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
5.3.11 06:49

moc děkuji :kytka:
hned v pondělí jí naženu na úřad…
ona má hlavně strach aby jemu to nedali nějak vědět předem,bojí se co by udělal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
5.3.11 07:15

Člověka, který demoluje cizí majetek nebo se dopouští domácího násilí, jde z bytu vykázat. Za asistence policie. Být tou kolegyní, asi bych se obrátil na advokáta, ať poradí přesný postup, aby to nebylo nijak napadnutelné (ani soudně). Jinak kolegyně by to trestní oznámení měla rozhodně podat a trvat na tom, že ničí její majtek a ona se bojí o svůj život. Majtek, zdraví a život jsou dokonce předmětem ochrany i z pohledu evropského práva, nejen českých zákonů.
Jinak pokud by chtěla dosáhnout zrušení trvalého pobytu přes úředníky, tak je tam myslím podmínka, že v bytě/domě nesmí ta osoba fyzicky pobývat. Takže kolegyně by se měla synovi rázně postavit a říct mu, ať se odstěhuje, že už je dospělý a měl by se osamostatnit. V tomto okamžiku to holt chce být rázný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
5.3.11 07:24

Juro…kolegyni je skoro 60 a opravdu se mu postavit nemůže ta je v takovým stavu,že má strach jít domů a tam mluvit natož se mu postavit :-(
a to vykázání to jde prý jen v partnerským soužití :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
5.3.11 07:32

Každý člověk má právo na ochranu své osobnosti a osobních oprávněných zájmů - nejen její syn. Takže být kolegyní, jdu se poradit za advokátem. Opravdu…

Pak ovšem nechápu, k čemu policajti vůbec existujou. Když nechtějí chránit člověka, co jejich pomoc potřebuje. Hlavně že mají na autech nápis „Pomáhat a chránit“… :cert:

Já osobně bych podal trestní oznámení pro spáchání trestného činu „poškozování cizí věci“. Tak jak to popisuješ, ta škoda určitě už přesáhla 5000 korun a myslím, že kolegyně se může oprávněně obávat o svůj život. Takže jsou i důvody k uvalení vyšetřovací vazby.

Příspěvek upraven 05.03.11 v 07:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
5.3.11 07:44

A co kdyby kolegyně po nějakém jeho afektu zavolala policajty a jasně formulovala požadavek: „Tento člověk ničí můj majetek a vyhrožuje mně. Požaduji, abyste mě a můj majetek ochránili před jeho útoky. Zároveň požaduji, abyste přijali moje trestní oznámení na toho člověka pro poškozování cizí věci“. Pokud policajti odmítnou vyhovět, tak si neplní svoje základní povinnosti. Pak už by byl čas obrátit se na inspekci ministerstva vnitra nebo jak se to dneska jmenuje…
Opravdu je potřeba být rázný a důsledný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
5.3.11 07:46

Zrusit mu trvaly pobyt muze v pohode prave ted manzelovi rodice rusili pobyt jemu protoze on to tak chtel.bydlime na jinem konci republiky. Prisli k nim z uradu, poptali se sousedu jestli tam opravdu nebydli a tak…mazec akce :lol: a je to hotovo. Horsi bude kdyz je kolegyne starsi pani a syn takovy jak rikas aby ho nejaky zruseny pobyt zastavil. to by asi chtelo resit jeste jinac a s nasimy organy to je tezke :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
5.3.11 07:47

to je právě to zase se nechci policajtů zastávat,ale nejhorší je,že oni nemůžou ne,že nechtěj,ale nemůžou nic udělat :cert: děláme na benzince takže s většinou z policajtů tady se známe,včera jsem je obvolávala a všichni nám řekli to samý,že pokud tam má TP neudělají přímo s ním nic,že nejvejš odvezou jí aby s nima sepsala trestní,jenže to ona se zase bojí odjet aby se měla kam vrátit :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
5.3.11 07:48

Ahojky, nejaky cas jsem takoveto situace resila v praci docela casto… Kolegynka bude asi potrebovat hodne sily aby to zvladla - ale jinak to nepujde.

1. Zajistit si dukazy (napr. fotky - coz jsi rikala ze ma) a taky treba svedectvi te policie ze se neco delo
  2. Zajistit si dukaz, ze je majitelem nemovitosti (Kupni ci darovaci smlouvu, popripade List vlastnictvi)
  3. Dojit si na obecni urad dle trvaleho pobytu, vyplnit zadost ohledne zruseni TP syna a sepsat protokol
  4. Bohuzel tento proces musi projit spravnim rizenim, kdy oba dva (syn i maminka) bodou vyzvani aby se dostavili a vyslechli rozsudek (Syn se ale muze odvolat atd., ale pokud je nejaky „fetak“ jak rikas, predpokladam ze nebude zase az tak inteligentni…)
  5. Az nabude toto rozhodnuti pravni moci, syn se prehlasi na Obecni urad a potom uz by mela mit kolegynka jakys takys klid.

Bohuzel chovani takovychto lidi je nepredvidatelne a nikdo nevi co udela :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
5.3.11 07:53
Nikiki píše:
Zrusit mu trvaly pobyt muze v pohode prave ted manzelovi rodice rusili pobyt jemu protoze on to tak chtel.bydlime na jinem konci republiky. Prisli k nim z uradu, poptali se sousedu jestli tam opravdu nebydli a tak…mazec akce :lol: a je to hotovo. Horsi bude kdyz je kolegyne starsi pani a syn takovy jak rikas aby ho nejaky zruseny pobyt zastavil. to by asi chtelo resit jeste jinac a s nasimy organy to je tezke :nevim:

no jenže on nechce a v baráku se zdržuje a chce zdržovat dál právě a určo nikde nic nepodepíše :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
5.3.11 07:56

Tak potom jedine podat trestni oznameni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
5.3.11 07:58

Hele, mě moje matka donutila (víceméně slovním nátlakem), abych se vystěhoval z bytu, který byl jejím majetkem (družstevní byt, převedený do osobního vlastnictví) a o který jsem se 15 roků staral. Těsně předtím, než jsem se stěhoval (respektive než začaly problémy v příbuzenstvu), tak jsem tam rekonstruoval koupelnu a záchod. No a najednou přišel dopis od advokátky, že byt užívám bez zákonného důvodu, že v něm své matce neumožňuju bydlení a že pokud se nevystěhuju dobrovolně, tak bude celá věc předaná soudu.
Neznám pozadí celé akce, ale myslím, že moje drahá maminka zoufale potřebovala peníze (to jen tak na okraj).
Ptal jsem se všude možně (dokonce i dvou advokátů, kteří se specializujou na majetkoprávní vztahy v rodině) a všichni mně unisono řekli, že trvalý pobyt není překážkou ve vystěhování kohokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
5.3.11 08:14
BaraDolezal píše:
Ahojky, nejaky cas jsem takoveto situace resila v praci docela casto… Kolegynka bude asi potrebovat hodne sily aby to zvladla - ale jinak to nepujde.
  1. Zajistit si dukazy (napr. fotky - coz jsi rikala ze ma) a taky treba svedectvi te policie ze se neco delo
  2. Zajistit si dukaz, ze je majitelem nemovitosti (Kupni ci darovaci smlouvu, popripade List vlastnictvi)
  3. Dojit si na obecni urad dle trvaleho pobytu, vyplnit zadost ohledne zruseni TP syna a sepsat protokol
  4. Bohuzel tento proces musi projit spravnim rizenim, kdy oba dva (syn i maminka) bodou vyzvani aby se dostavili a vyslechli rozsudek (Syn se ale muze odvolat atd., ale pokud je nejaky „fetak“ jak rikas, predpokladam ze nebude zase az tak inteligentni…)
  5. Az nabude toto rozhodnuti pravni moci, syn se prehlasi na Obecni urad a potom uz by mela mit kolegynka jakys takys klid.
Bohuzel chovani takovychto lidi je nepredvidatelne a nikdo nevi co udela :-(

děkuji to je přesně to co jsem potřebovala vědět :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová