Zrzavé dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
dagmarkaa
7.4.20 21:01
@Čtyřlístek2 píše:
Je tu někdo, kdo má zrzavé děťátko a je ochotný mi napsat, jakou barvu vlasů a očí máte vy s partnerem/partnerkou? Strašně moc se mi zrzečci líbí a zajímalo by mě, jakou máme u posledního drobečka šanci, že by byl zrzavý? :)

Přítel z mládí byl zrz, hnědé oči…jeho maminka hnědé oči, blond vlasy, tatínek měl modré oči a tmavé vlasy, jeho ségra byla hnědooká tmavovláska.

• Citovat
  • Upravit
1348
7.4.20 21:01

Já mám zrzavou holčičku, byť s mužem máme oba hnědé vlasy. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
7.4.20 21:06

Geneticky je zrzavá varianta blond vlasů. Já měla jako dítě zrzavé, teď jsou spíš hnědo-zrzavé. Oči mám podobné jako vlasy. Rodiče mamka hnědé vlasy a oči, táta hnědé vlasy modrozelené oči, ale vousy má zrzavé. stejnou barvu vlasů jako já má moje prateta z tátovy strany. Taky jsem se těšila na zrzavou holčičku a houby, máme 2 kluky s plavými vlásky. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
7.4.20 21:08

Znám rezatou holčičku, rodiče oba hnědovlasí (jeden modrooký a druhý hnědooký) a pak rezatá jednovaječná dvojčata kluky, rodiče blondýna a hnědák :lol: Ti se mi ale nelíbí, holčička jo. Obecně jsou IMHO rezaté holčičky spíš hezké a kluci bohužel až tak atraktivní nejsou :nevim: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2586
7.4.20 21:09
@Cenarius píše:
Jeďte do irska, najďete si zrzavýho muže a nadělejte si spoooustu zrzavých dětiček co nemají duši!

Na ten blábol o dětech bez duše jsi přišel sám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
7.4.20 21:15
@Netopirek píše:
Jo a nejčastěji mají zrzavé děti dva blonďatý rodiče

to bych nevtrdila, povetsinou je jeden rodic zrz. Moji rodicove jsou oba blondaci a my deti jsme vsichni 3 blond po nich. To samozejme nedokazuje nic. Ale co znam zrzky, tak u nich jeden z rodicu zrz je.

Mimochodem, kdysi jsem cetla, ze gen pro zrz nosi hodne lidi a dokonce v podstate i zrzavy jsou, jenom to neni videt, protoze jine pigmenty to prekryji. Takze kombinace zrz a hneda muze vypadat jako obyc hneda. U chlapu je toto videt dobre tehdy, kdyz maji vousy jine barvy, nez vlasy, povetsinou zrzave.

Coz mi pripomina, ze jsem jednou v bazenu videla chlapka s plnovousem tak ohnive cervenm, ze mi malem vypalil sitnici. Vlasy mel normalne hnede. Skoda, ze muj manzel ma ve vousech jenom par rudych chlupu, jinak ma vousy stejne tmave hnedo-cerne jako ma i vlasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513
7.4.20 21:28

Dcera známých má nádherné skoro až červené vlasy a světle modré oči a mamka je blond s modrýma očima a táta černovlasý a hnědooký.

Můj manžel má vousy do rezata a jako dítě byl nazrzlý, teď má spíš hnědé vlasy i oči a trošku jsem čekala, že naše děti by mohly být zrzavé, ale nejsou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.20 21:40

Já jsem zrz, máma má hnědé oči a vlasy, táta to samý, ale má zrzavej knír :D takže jsem po kníru :palec:

• Citovat
  • Upravit
7.4.20 21:44
@Anonymní píše:
Já jsem zrz, máma má hnědé oči a vlasy, táta to samý, ale má zrzavej knír :D takže jsem po kníru :palec:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007
7.4.20 21:50
@Cenarius píše:
Jeďte do irska, najďete si zrzavýho muže a nadělejte si spoooustu zrzavých dětiček co nemají duši!

Správně! Zrzci nemají duši :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.20 21:58

@Lekninka91 co to je? nějaká forma rasismu? mírněte se s těmi výroky.

• Citovat
  • Upravit
1132
7.4.20 22:19
@Anonymní píše:
@Lekninka91 co to je? nějaká forma rasismu? mírněte se s těmi výroky.

Mně to nevadí, klidně jim osobně ukážu, že mají pravdu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
8.4.20 00:00

Mám syna s krásnými zrzavymi vlasy a má světlé modré oči.
Já vypadám jak Indka, olivova pleť, tmavé hnědé oči, tmavě hnědé vlasy.
Manžel špinavý blonďák a modré oči.
Až když se nám narodil zrzeček, tak jsem při blízkém zkoumání zjistila, že manželovi je na sluníčku vidět pár zrzavych vousů. :lol:

Jinak zrz se dědí tak, že gen pro zrzave vlasy musí dostat od obou rodičů. Jinak se zrz neprojeví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
8.4.20 02:38
@Anonymní píše:
Upřímně, nelíbí se mi zrzavé děti, oba máme hnědé vlasy, oči i děti mají. Ale tak každý jsme nějaký že. Ps:neznám nikoho, kdo by měl zrzavé dítě a sám zrzavý nebyl.

Já jsem tmavší zrzka ( oči zelenohnědé, hodně světlá pleť taková skoro irka) a rodiče jsou oba tmavovlasý (máma má stejné oči, táta hnědé) v rodině nikdo zrz není… ale oba jsou trochu skrytí, tak se to asi projevilo až u mě. Mamka když se odbarví tak jí ta blonďatá vždy chytne do zrzava :D táta má občas nějaký vous rezavý, ale jinak je tmavovlasý, takže se možná potkali 2 přenašeči tohoto genu. Sestra je tmavovlasá, ale v létě chytá na sluníčku rezavé odlesky (takovou mojí zimní barvu).

@warita Takže jak píšeš u mě mají pravděpodobně oba rodiče gen pro zrz, jen tmavé pigmenty to překryli. (Jsem jim oběma dost podobná, takže jejich určitě jsem). Partnera teď mám také tmavovlasého s modrýma očima, tak uvidíme co z toho vznikne.

V dětství jsem ale byla hodně nešťastná většina dětí se mi za barvu posmívala :zed:, nyní ji všichni obdivují :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
8.4.20 03:01
@Cenarius píše:

Máte pro to, že zrzaví lidé nemají duši nějaký argument? :cert: Mě spíš přijde, že duši nemáte vy, když bezdůvodně rasisticky osočujete zrzavé. :think:

Tvrzení, že zrzci nemají duši vychází z komediálního seriálu Městečko South Park a rozhodně se nezakládá na žádném věrohodnějším zdroji. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí