Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Slyšela jsem, že výborná vybavenost, ale hrozné vedení. Ale mám to jen z doslechu… Raději anonym, ať nemám případně problémy ![]()
Takový šedý průměr, ani špatná, ani skvělá. Na to, že je Paskov prakticky stále “dědina”, je to relativně velká škola (cca 350 žáků). Vybavenost skvělá! Složení učitelského sboru různorodé, někdo děs běs (určitě nebrat paní učitelku Ševčíkovou), někdo super (Záruba, Slíva, Hrochová, Rodková, Grycová)! Záleží ke komu by dítě šlo. Vedení je vstřícné, snaživé, fér. Otázka je, co očekáváš a jak je na tom tvé dítě. Mnoho žáků tamní školy je slabých, není to výběrová instituce (ale to nesouvisí s kvalitou školy a pedagogů), buď jim nebylo dáno co do intelektu, nebo nemají doma podnětné prostředí. Pokud máš talentované dítě, které potřebuje inspiraci a podněty, tak je ta škola slabá. Pokud máš průměr, či podprůměr, tak není Paskov špatná volba. Mají i mnoho asistentů a zkušenosti s dětmi s podpůrnými opatřeními.
@Anonymní píše:
Takový šedý průměr, ani špatná, ani skvělá. Na to, že je Paskov prakticky stále “dědina”, je to relativně velká škola (cca 350 žáků). Vybavenost skvělá! Složení učitelského sboru různorodé, někdo děs běs (určitě nebrat paní učitelku Ševčíkovou), někdo super (Záruba, Slíva, Hrochová, Rodková, Grycová)! Záleží ke komu by dítě šlo. Vedení je vstřícné, snaživé, fér. Otázka je, co očekáváš a jak je na tom tvé dítě. Mnoho žáků tamní školy je slabých, není to výběrová instituce (ale to nesouvisí s kvalitou školy a pedagogů), buď jim nebylo dáno co do intelektu, nebo nemají doma podnětné prostředí. Pokud máš talentované dítě, které potřebuje inspiraci a podněty, tak je ta škola slabá. Pokud máš průměr, či podprůměr, tak není Paskov špatná volba. Mají i mnoho asistentů a zkušenosti s dětmi s podpůrnými opatřeními.
Děkuji za názor mám rok ještě nad tím přemýšlet ale malá už je šikovná teď i v cizím jazyce tak to asi nebude úplně dobrý výběr ![]()
@ema37 píše:
Děkuji za názor mám rok ještě nad tím přemýšlet ale malá už je šikovná teď i v cizím jazyce tak to asi nebude úplně dobrý výběr
Benefit je, že mají velmi málo dětí ve třídách, cca 15… což je luxus, to skoro nikde není. Mnoho lidí chválí ZŠ Lískovec, taky od první do deváté, což není od Paskova daleko.
My jsme se školou spokojeni. Máme jedno dítě ve druhé třídě a druhé v šesté.
Děti mají plno aktivit, hodně chodí ven, výběru kroužků je slušný a kolektivy děti mi přijdou fajn.
Zástupce ředitele mi názorově úplně nesedí, když jsme řešili různé covidove záležitosti, ale jinak je škola fakt bez problémů.
Super družina, školní jídelna taky velmi chutná, chodíme si i do jidlonosiče pro jídlo.
Pokud nečekaš nějakou Montessori výuku, tak bych řekla že škola je dobrá a učitelé opravdu fajn ![]()
@ema37 jak to dopadlo? Rozhodla jste se pro Paskov? Jste spokojená?
Nakonec ano, dcera je spokojená
. Když se muselo něco řešit vždy se dalo v pohodě dohodnout.
@ema37 tak to jsem moc ráda. Budeme se za rok stěhovat a stále nevím, zda do první třídy malého dát Paskova. Hledám informace, recenze, ale nějak nejsou.
@Dasa92 zatím žádný problém, třídy mají moderní, obědy taky dobré. A s žádnou učitelkou problém nebyl a doufám že nebude
. Kroužků je taky dost na výběr.
Měli by vyhodit světlanu koritňákovou řeší své problémy šikanou žáky a není specialita u ní zasedlost ![]()
Tak tu neznám který ročník učí. Určitě to jde řešit s vedením ne?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.