ZŠ - poškozené dveře

Anonymní
10.12.12 16:24

ZŠ- poškozené dveře.

Ahojky, potřebuji radu ;)

Mé dítě se ve škole(7 třída) přetahovalo se spolužákem o dveře, mé dítě dveře drželo a zavřelo, spolužák do nich kopl a udělal díru. Škoda je dle třídní cca 2000-2500 kč.
Tak a mě jde o to, že nejdříve učitelka tvrdila že u toho byli 3 děti, a že má dospělého svědka který viděl že to prokoplo mé dítě. Asi za 4 hodiny volala znova, že u toho teda byli dva.
Když dítě přišlo ze školy domů tak mi řeklo, že ano, že se o dveře pralo, ale že díra je na druhé straně, tudíž ji udělat nemohlo, a že díru udělal třeba Jiří. Muž řekl dítěti, že má druhý den zajít za učitelkou a říct ji to, šel i Jiří a řekl, že dveře prokopl on.
Teď mi volala učitelka, popřela i cenu kterou mi řekla do telefonu, prý mi nic takového neřekla, a i ten dospělý člověk(svědek) prý viděl že se přetahovali o dveře, to že mi tvrdila že svědek viděl mé dítě kopnout popírá.
A ještě mi řekla, že pokud to nezaplatím bude nucena dát mému dítěti dvojku z chování(už má důtku). Je možné aby mi řekla že pokud nezaplatím, dostane dvojku z chování, a když zaplatím nepotrestá?
Mě se to zdá divné, ale nevím. Chci upozornit že mě ta tisícovka nevytrhne, jen se mi zdá že mě trošku vydírá.
Děkuji za odpovědi.

K.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14598
10.12.12 16:30

Určitě bych řešila přes vedení školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
10.12.12 16:31

Neřešila bych to s učitelkou ale šla bych za ředitelem co a jak a musí o tom být nějaký záznam co se stalo–teda dřív musel, šla bych se podívat na ty dveře pokud bude trvat na zaplacené tak bych si sama zjistila kolik stojí nové a půl napůl s tím druhým hochem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
10.12.12 16:33

Neřešila bych nic telefonicky, navíc s evidentně zmatenou učitelkou. Zašla bych do školy, pozjišťovala ideálně v ředitelně, co se stalo, kdo u toho byl a pod. Pokud by škoda byla a mohlo za to mé dítě + někdo jiný, zaplatili bychom opravu nebo novou věc napůl.
A přijde mi blbost aby dvojka z chování závisela na tom, zda zaplatím či ne 8o

• Citovat
  • Upravit
2326
10.12.12 16:35

Jsem učitelka - u nás by se to řešilo následovně: určitě by tvůj syn byl spoluviníkem, i když dveře „jen“ držel a neprokopl, náklady na opravu by se hradily napůl s druhým chlapcem. Ale co se týče té dvojky z chování - pokud už by měl více kázeňských přestupků, dostal by ji tak jako tak (to, jestli zaplatíš, by nemělo vliv). Mimochodem snížená známka z chování není v pravomoci jednoho učitele ani samotného ředitele. Musí být odhlasována pedagogickou radou… Tohle mi opravdu zavání vyhrožováním!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.12 16:38

@zichisek o to mi jde, o tu dvojku z chování, buď a nebo :think:

Máme pojistku na blbost, takže by to případně šlo z ní, ať to taky využijem :lol: ale jde mi spíš o to „vydírání“ :think:

K.

• Citovat
  • Upravit
36556
10.12.12 16:38

Podle mě byste to měli zaplatit napůl s tou druhou rodinou :nevim: A ne zaplatit od oka tisícovku, ale dostat fakturu na dveře, resp. opravu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
10.12.12 16:39
@Anonymní píše:
@zichisek o to mi jde, o tu dvojku z chování, buď a nebo :think:

Máme pojistku na blbost, takže by to případně šlo z ní, ať to taky využijem :lol: ale jde mi spíš o to „vydírání“ :think:

K.
Řešila bych to osobně v ředitelně..Ale dala bych si pozor na učitelku, protože mi přijde, že se bude snažit ze všeho vykroutit, tak jak v telefonu a obracet každé slovo.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.12.12 16:40

@alien21 já souhlasím s tím že u toho mé dítě bylo, není to syn ;) :roll: taky bych chápala že zaplatím a ještě bude dvojka, vím že je to na radě. Ale to buď zaplatíš a pohoda, nezaplatíš dvojka.

K.

• Citovat
  • Upravit
36556
10.12.12 16:41

A ta dvojka z chování… No, je to přinejmenším zvláštní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
10.12.12 16:42
@Anonymní píše:
@alien21 já souhlasím s tím že u toho mé dítě bylo, není to syn ;) :roll: taky bych chápala že zaplatím a ještě bude dvojka, vím že je to na radě. Ale to buď zaplatíš a pohoda, nezaplatíš dvojka.K.

To je fakt blbost - to by znamenalo, že když budu mít dítě průseráře, budu buď „sponzorovat“ školu, nebo bude mít dvojku z chování??? To jsme teda v hodně špatný pohádce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.12 16:43

@Bábrdl jj, tak to já jim na fakturu prdím, oni chtějí ty dveře i namontovat, takže by se pro ně i dojelo.

@zichisek no mám na tu učitelku dlouhodobější averzi, už mi párkrát lhala, nebo ne přímo lhala ale překrucovala. A nejsem matka která bude tvrdit mé dítě ne, mé dítě nikdy, vím s kým žiju :lol:

K.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.12.12 16:43

@alien21 soukromá ZŠ ;)

K.

• Citovat
  • Upravit
43031
10.12.12 17:10

Tak hnano do dusledku - v te skole zjevne maji ty uplne nejlevnejsi papirove dvere z OBI - nemely by v takovem provozu byt nejake kvalitnejsi? Nejsou takove snadno prokopnutelne dvere nakonec pro deti nebezpecne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
10.12.12 17:29

@Pudloslava Tak hnáno do důsledků, dítě má dodržovat školní řád… když to nezvládne, mělo by jít do zvláštní školy :nevim: :cert:

Pochopitelně, že spousta dětí prokopne dveře, rozbije okno, rozmlátí květináče, rozbije tabuli…

Normální řešení je, že rodič škodu uhradí a dítěti se vysvětlí, že se to nedělá. Křičet, že dveře jsou snadno prokopnutelné nás dovede k podepisování potvrzení, že víme, že mokrá podlaha je kluzká jako v USA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin