Mateřská škola od dvou let?

67
8.12.12 12:18

Mateřská škola od dvou let?

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, zda mi mohou vzít syna od dvou let do MŠ, v červnu bude mít dva roky a já musím nastoupit do práce. Jaké máte zkušenosti, jak jste to vy a vaše děti zvládali? Docela se toho bojím:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tunrida
8.12.12 12:56

Myslím, že vzít ho můžou, ale bude asi záležet, jestli tam bude místo. Taky bych řekla, že nejspíš až od září, po prázdninách a běž ho tam co nejdřív přihlásit.

• Citovat
  • Upravit
15404
8.12.12 13:02

Taky si myslím, že kdyby měli místo, tak by mohli… Jinak co já vím, tak soukromá školka by ti ho vzala určitě, ale zas je to otázka peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
8.12.12 13:02

Včera tady někdo psal, že se od 1. 12. 2012 mohou brát do školky i dvouleté
dětičky. Ovšem - jak píše RadkaCh - je otázka, jestli budou mít místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
8.12.12 13:12

Já bych možná se zkusila podívat i po jesličkách pro dvouleté, protože ve školkách jsou opravdu většinou i s předškolákama ve smíšených třídách, třídy praskají ve švech jak je plno a sotva to zvládají tříleté děti, než si zvyknou na ten režim, tempo a tak. Samozřejmě je to individuální, ale mě osobně představa 2 letého dítěte ve školce by jako matku moc neuklidňovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
8.12.12 13:29

Situace se má tak, že jsem si dala rodičák jen na dva roky s tím že budeme mít hned druhý, ale to se nám zatím nepodařilo, tak mi nic jinýho nezbude, a doma zadarmo si dovolit být nemůžu. Musím školky obejít co nejdřív at vím na čem jsem, jesličky a soukromé školky tu bohužel v okolí nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
8.12.12 13:38

No prostě začít obcházet školky, jesličky, hlídací tety a zjišťovat, kam bys mohla kluka dát. Ale zační fakt co nejdřív.

• Citovat
  • Upravit
101748
8.12.12 13:45

@Leenour No, 2 leté děti mohou být přijaty do školky už určitě rok, takže to není žádná novinka, ale reálná šance, že ti dvouleťáka vezmou je skoro nulová… a od června určitě ne, možná v září a to bys musela mít sakra kliku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
8.12.12 13:58

Mohou ho vzít, ale třeba u nás ve školce musí dítě splňovat určité podmínky samostatnosti - nepoužívat pleny a samo si říct, že chce na záchod, umět se samostatně najíst a obléknout atd., což se mi zdá pro dvouletého skoro nereálné, ale je to tak. Takže určitě zjistit, jestli budou mít místo a jaké mají podmínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12934
8.12.12 14:13

Vzít ho můžou. Nicméně situace ve školkách je taková, že i když bude bez plen, schopen si říkat na záchod, samostatně se obleče, tak ti ho na 99% nevezmou, protože dávají přednost dětem i dle věku a většinou neberou ani tříleté(kvůli kapacitě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1425
8.12.12 14:16

Ahoj, záleží na školce. Od dvou let děti brát do školky mohou, ale vzhledem k počtu dětí je to skoro nemožné. Syn začal chodit od dvou let, ale to jen díky tomu, že bydlíme na vesnici, kde malou MŠ máme. V okresním městě jsme byli jak ve státní, tak v soukromé bez šance (tam měli na 2 roky plno). Jinak podmínky byly stejné, jak psala @Oter - s oblékáním a jídlem učitelky pomáhají. :palec: Ze začátku to bylo náročnější - prcek brečel a já si to taky obrečela (neměli jsme nikdy hlídání, byl zvyklý být jen se mnou), ale teď už je to v poho, s voděním do školky pomohl tatínek a je to dobrý. :) Do školky se těší a pěkně se rozkecal. :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
8.12.12 14:24

My jsme byli rádi když nám vzali čtyřletou. Záleží na to, kde bydlíš, ale u nás neměli šanci ani tříletí :nevim: Nehledě na to, že nejsem moc přesvědčená o tom, že by to bylo pro tak malé dítě to nejlepší :nevim: Ale tohle asi rozebírat nechceš :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.12 13:45

Tak vzít ti ho můžou no ale záleží kde bydlíš a jak moc dětí tam je třeba u nás v Brně mám kolem sebe 4 školky cca do 1 km a vím že mě malého ve 3 letech jako nevezmou je to tu naprosto šílené :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
14.12.12 20:59

dvouleťáci do školky NE......

Nezlobte se, ale jsem proti tomu, aby tak malé dítě šlo do školky. Chápu, že musíte do práce, nejspíš z finančních důvodů nebo Vám drží místo pouze dva roky a Vy se bojítě, že o něj příjdete…chápu…ale…školky jsou už teď maximálně přetížené…ve třídách je i 28 dětí…(jasně, za totality jich bylo i 35, ale taky to tam jinak fungovalo-vše bylo frontální, žádná individuální péče o přípravě do školy ani nemluvě) Já sama učím v Mš 15 let…mám ve třídě 27 dětí-heterogenka, 2 děti s Aspergr. syndromem, bez asistenta…kolegyně mi na třídu přijde až na vycházku…jinak jsem na ně SAMA…dovedete si milé maminky představit, že máte tolik dětí ve věku cca 3-6 let, musíte se jim individuálně věnovat, rozvíjet jejich schopnosti, připravit je na školu (byť to není povinností mš= za přípravu do školy zodpovídají RODIČE nikoliv školka!!! Což dodnes mnoho rodičů nepochopilo…) být na všechny milá…usmívat se na všechny strany a nezcvoknout??? A Vy do toho chcete přidat dvouleté děti??? To si děláte legraci…
Miluju tuhle práci, byť to teď asi nevypadá :-D…ale pokud do naší školky přijdou dvouleté děti (při stávajících počtech a jedné učitelce) s učitelstvím KONČÍM!!! A VY MILÉ MAMINKY MŮŽETE JÍT NA MOJE MÍSTO… ZUKSIT SI TO NA VLASTNÍ KŮŽI… :,(

• Citovat
  • Upravit
457
14.12.12 21:05
@Jitka1976 píše:
Nezlobte se, ale jsem proti tomu, aby tak malé dítě šlo do školky. Chápu, že musíte do práce, nejspíš z finančních důvodů nebo Vám drží místo pouze dva roky a Vy se bojítě, že o něj příjdete…chápu…ale…školky jsou už teď maximálně přetížené…ve třídách je i 28 dětí…(jasně, za totality jich bylo i 35, ale taky to tam jinak fungovalo-vše bylo frontální, žádná individuální péče o přípravě do školy ani nemluvě) Já sama učím v Mš 15 let…mám ve třídě 27 dětí-heterogenka, 2 děti s Aspergr. syndromem, bez asistenta…kolegyně mi na třídu přijde až na vycházku…jinak jsem na ně SAMA…dovedete si milé maminky představit, že máte tolik dětí ve věku cca 3-6 let, musíte se jim individuálně věnovat, rozvíjet jejich schopnosti, připravit je na školu (byť to není povinností mš= za přípravu do školy zodpovídají RODIČE nikoliv školka!!! Což dodnes mnoho rodičů nepochopilo…) být na všechny milá…usmívat se na všechny strany a nezcvoknout??? A Vy do toho chcete přidat dvouleté děti??? To si děláte legraci…
Miluju tuhle práci, byť to teď asi nevypadá :-D…ale pokud do naší školky přijdou dvouleté děti (při stávajících počtech a jedné učitelce) s učitelstvím KONČÍM!!! A VY MILÉ MAMINKY MŮŽETE JÍT NA MOJE MÍSTO… ZUKSIT SI TO NA VLASTNÍ KŮŽI… :,(

Naprosto souhlasím a nejsem učitelka. Moje dcera ve třech letech nastupovala do školky, pracuju a rve mi to srdce. Lítáme jako blázni s manželem, aby tam byla co nejkratší dobu. Hrůza, ve třídě 27 dětí. Tohle není ani pro tříleté děti vůbec vhodné. Obdivuju matky, které dokáží dát 2 leté děti do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin