K zápisu

Tereza37
4.12.12 19:34

k zápisu...

Tak zápis se ná už pomalu blíží…jen nevím jak to probíhá, co si mám sebou vzít, co má dítě umět, jestli tam bude muset něco předvádět a tak…mě končí mateřská příští rok 25.září a kluka chci dát normálně od 1. září… k zápisu mám přinést potvrzení o zaměstnání obou rodičů, že budeme pracovat, když bude kluk ve školce, ale jak to mám udělat, když jsem otěhotněla na střední škole, tudíž mám rodičák a nevím kam půjdu v září do práce :mrgreen: nějaký rady na všechno? A Zkušenosti s těma papírama a tak?? :) díky!!!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20662
4.12.12 19:39

Já žádné potvrzení o zaměstnání donést nemusela 8o :think: Jen papír od mudr a přihlášku k docházce. žádné požadavky nebyly, akorát nějaká ta samostatnost by byla vhodná :mrgreen: Přímo na místě jsem ještě vyplnila nějaké papíry-ohledně stravy, docházky. Toď vše. Ale co školka, to jiný požadavek, že :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tereza37
4.12.12 19:46

Tak samostatný relativně je…a kde seženu tu přihlášku? Já fakt nic nevím :think:

• Citovat
  • Upravit
20662
4.12.12 19:49
@Tereza37 píše:
Tak samostatný relativně je…a kde seženu tu přihlášku? Já fakt nic nevím :think:

Ve školce ti dají všechno potřebné, vyplníš to na místě-ted jsem si osvěžila paměť :mrgreen:.Vlastně tam ti dají i ten papír pro mudr, musíš to pak donést vyplněné. já tam nesla asi jen rodný list a ted přesně nevím, jestli náhodou nechtěli rodný list i nás, rodičů :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tereza37
4.12.12 19:53

Ok, já tam ještě zajdu na den otevřených dveří a oni mi určitě všechno řeknou, trápit se tím nebudu…teď jen jestli mi ho vezmou… :D :,(

• Citovat
  • Upravit
20518
4.12.12 19:56

Mám dojem, že potvrzení od doktorky chtěli stejně až k nástupu, ne hned k zápisu… přesně, víc by mně nervovalo, jestli mi ho vůbec vezmou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
4.12.12 20:18

Ahoj tak nás to čeká už podruhé :-), jediné co jsme s sebou nesli byl rodný list a občanka rodiče co šel s ním. Byl tam s ním manžel, celou dobu ho nechali sedět jinde než malého a vyplňoval všechny ty papíry. Žádně potvrzení od MUDry jsme tam nenesli, žádné potvrzení od zaměstnavatele nikdo taky nechtěl. Normálně tam vyplníš, co děláš teď v době zápisu a pokud bude v září nějaká změna, tak to prostě do školy nahlásíš, oni si vedou karty každému dítěti (třídní evidenční listy) a tam se zaznamenávají změny. Každý rok to donese domů a já to jen kontroluju poř. opravím co už není aktuální.
Co má děcko umět: alespoň u nás je to klasika tj. barvy, tvary, adresu, datum narození, celé jméno a příjmení ( není to špatné znát u rodičů a sourozenců), povyprávět pohádku nebo básničku, zkoušeli i zavazovaní mašličky, jestli pozná nějaké číla nebo písmena, dívali se jak drží tušku, jak mluví, četli úryvky z pohádky - měl poznat co to je za pohádku… No ale mezi námi děvčaty, segra je učitelka v ZŠ chodí k zápisům a říká, že je to šílený, že někdo neumí vůbec nic, má u nosu nudli jako Brno a stejně ho vemou, protože se každá škola třese o žáka…takže se ničeho neboj Stani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1396
4.12.12 20:40

@Stani1701 Zakladatelka asi myslela zápis do školky a ne do školy?? :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
4.12.12 20:46

Omluva

Jé omlouvám se :oops: já teď žiju zápisem do školy a fakt jsem to přehlídla. Stani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1396
4.12.12 20:52

@Stani1701 Omlouvat se nemusíš :D, já jsem se jen v první chvíli vyděsila co všechno budu muset mládě naučit(taky nás čeká zápis do školky)a až pak mi došlo že asi myslíš školu a ne školku :mavam: protože si nedovedu představit že by to vše co popisuješ měla umět při zápisu do školky…jedině že by jsme měli malého génia :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2481
4.12.12 20:56

Nás čeká také zápis, v červenci mu budou 3, takže pomaže do školky. Jediné co vím, že přihlášku si musíme vytisknout z netu a vyplnit, a potvrzení od doktora se donese až při nástupu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tereza37
4.12.12 21:11
:D ted jsem se vyděsila než jsem si to dočetla… :D ano myslím školku…ale díky :-)
@Stani1701 píše:
Ahoj tak nás to čeká už podruhé :-), jediné co jsme s sebou nesli byl rodný list a občanka rodiče co šel s ním. Byl tam s ním manžel, celou dobu ho nechali sedět jinde než malého a vyplňoval všechny ty papíry. Žádně potvrzení od MUDry jsme tam nenesli, žádné potvrzení od zaměstnavatele nikdo taky nechtěl. Normálně tam vyplníš, co děláš teď v době zápisu a pokud bude v září nějaká změna, tak to prostě do školy nahlásíš, oni si vedou karty každému dítěti (třídní evidenční listy) a tam se zaznamenávají změny. Každý rok to donese domů a já to jen kontroluju poř. opravím co už není aktuální.
Co má děcko umět: alespoň u nás je to klasika tj. barvy, tvary, adresu, datum narození, celé jméno a příjmení ( není to špatné znát u rodičů a sourozenců), povyprávět pohádku nebo básničku, zkoušeli i zavazovaní mašličky, jestli pozná nějaké číla nebo písmena, dívali se jak drží tušku, jak mluví, četli úryvky z pohádky - měl poznat co to je za pohádku… No ale mezi námi děvčaty, segra je učitelka v ZŠ chodí k zápisům a říká, že je to šílený, že někdo neumí vůbec nic, má u nosu nudli jako Brno a stejně ho vemou, protože se každá škola třese o žáka…takže se ničeho neboj Stani
  • Citovat
  • Upravit
2481
4.12.12 21:28

A co musí tříleťáčci umět z rozumových schopností? zkouší je z něčeho u zápisu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
5.12.12 10:50

Tak mě to čeká ted v lednu..v říjnu jsme dali přes net žádost s datumem narození je leden 09 a v listopadu přišlo, že je přijatá, i když je tu nedostatek místa, tak my jsme měli štěstí..mám se jen stavit do školky pro žádost a potvrzení pro doktora, a to malou ani neviděli. ale umí říct své jméno a příjmení, ví adresu kde bydlí, jakými trolejbusy a autobusy jezdí aa ta čísla pozná, počítá do 10česky a anglicky, kreslí už normálně, vybarvuje, hraje si s plastelínou, umí vystřihovat, básničky, písničky, pohádky, barvy pozná jako že zelená je podle nápovědy..př. pastelka je jako tráva a ona řekne zelená, apod.,ale semafor zvládá i ví kdy na něj jít, je samostatná, obleče se a obuje, nají i s příborem…a tak. Mám štěstí hodně pochytí od té starší, hrajou si na školu..jo umí napsat 1s hvězdičkou, aby měla hezké známky…tak snad se ve školce neztratí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2481
5.12.12 12:01

@bini851 týjo, tak to je fakt moc šikovná :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin