Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já žádné potvrzení o zaměstnání donést nemusela
Jen papír od mudr a přihlášku k docházce. žádné požadavky nebyly, akorát nějaká ta samostatnost by byla vhodná
Přímo na místě jsem ještě vyplnila nějaké papíry-ohledně stravy, docházky. Toď vše. Ale co školka, to jiný požadavek, že ![]()
Tak samostatný relativně je…a kde seženu tu přihlášku? Já fakt nic nevím ![]()
@Tereza37 píše:
Tak samostatný relativně je…a kde seženu tu přihlášku? Já fakt nic nevím
Ve školce ti dají všechno potřebné, vyplníš to na místě-ted jsem si osvěžila paměť
.Vlastně tam ti dají i ten papír pro mudr, musíš to pak donést vyplněné. já tam nesla asi jen rodný list a ted přesně nevím, jestli náhodou nechtěli rodný list i nás, rodičů
![]()
Ok, já tam ještě zajdu na den otevřených dveří a oni mi určitě všechno řeknou, trápit se tím nebudu…teď jen jestli mi ho vezmou…
![]()
Mám dojem, že potvrzení od doktorky chtěli stejně až k nástupu, ne hned k zápisu… přesně, víc by mně nervovalo, jestli mi ho vůbec vezmou ![]()
Ahoj tak nás to čeká už podruhé
, jediné co jsme s sebou nesli byl rodný list a občanka rodiče co šel s ním. Byl tam s ním manžel, celou dobu ho nechali sedět jinde než malého a vyplňoval všechny ty papíry. Žádně potvrzení od MUDry jsme tam nenesli, žádné potvrzení od zaměstnavatele nikdo taky nechtěl. Normálně tam vyplníš, co děláš teď v době zápisu a pokud bude v září nějaká změna, tak to prostě do školy nahlásíš, oni si vedou karty každému dítěti (třídní evidenční listy) a tam se zaznamenávají změny. Každý rok to donese domů a já to jen kontroluju poř. opravím co už není aktuální.
Co má děcko umět: alespoň u nás je to klasika tj. barvy, tvary, adresu, datum narození, celé jméno a příjmení ( není to špatné znát u rodičů a sourozenců), povyprávět pohádku nebo básničku, zkoušeli i zavazovaní mašličky, jestli pozná nějaké číla nebo písmena, dívali se jak drží tušku, jak mluví, četli úryvky z pohádky - měl poznat co to je za pohádku… No ale mezi námi děvčaty, segra je učitelka v ZŠ chodí k zápisům a říká, že je to šílený, že někdo neumí vůbec nic, má u nosu nudli jako Brno a stejně ho vemou, protože se každá škola třese o žáka…takže se ničeho neboj Stani
@Stani1701 Zakladatelka asi myslela zápis do školky a ne do školy??
![]()
Jé omlouvám se
já teď žiju zápisem do školy a fakt jsem to přehlídla. Stani
@Stani1701 Omlouvat se nemusíš
, já jsem se jen v první chvíli vyděsila co všechno budu muset mládě naučit(taky nás čeká zápis do školky)a až pak mi došlo že asi myslíš školu a ne školku
protože si nedovedu představit že by to vše co popisuješ měla umět při zápisu do školky…jedině že by jsme měli malého génia
![]()
Nás čeká také zápis, v červenci mu budou 3, takže pomaže do školky. Jediné co vím, že přihlášku si musíme vytisknout z netu a vyplnit, a potvrzení od doktora se donese až při nástupu.
@Stani1701 píše:
Ahoj tak nás to čeká už podruhé, jediné co jsme s sebou nesli byl rodný list a občanka rodiče co šel s ním. Byl tam s ním manžel, celou dobu ho nechali sedět jinde než malého a vyplňoval všechny ty papíry. Žádně potvrzení od MUDry jsme tam nenesli, žádné potvrzení od zaměstnavatele nikdo taky nechtěl. Normálně tam vyplníš, co děláš teď v době zápisu a pokud bude v září nějaká změna, tak to prostě do školy nahlásíš, oni si vedou karty každému dítěti (třídní evidenční listy) a tam se zaznamenávají změny. Každý rok to donese domů a já to jen kontroluju poř. opravím co už není aktuální.
Co má děcko umět: alespoň u nás je to klasika tj. barvy, tvary, adresu, datum narození, celé jméno a příjmení ( není to špatné znát u rodičů a sourozenců), povyprávět pohádku nebo básničku, zkoušeli i zavazovaní mašličky, jestli pozná nějaké číla nebo písmena, dívali se jak drží tušku, jak mluví, četli úryvky z pohádky - měl poznat co to je za pohádku… No ale mezi námi děvčaty, segra je učitelka v ZŠ chodí k zápisům a říká, že je to šílený, že někdo neumí vůbec nic, má u nosu nudli jako Brno a stejně ho vemou, protože se každá škola třese o žáka…takže se ničeho neboj Stani
A co musí tříleťáčci umět z rozumových schopností? zkouší je z něčeho u zápisu?
Tak mě to čeká ted v lednu..v říjnu jsme dali přes net žádost s datumem narození je leden 09 a v listopadu přišlo, že je přijatá, i když je tu nedostatek místa, tak my jsme měli štěstí..mám se jen stavit do školky pro žádost a potvrzení pro doktora, a to malou ani neviděli. ale umí říct své jméno a příjmení, ví adresu kde bydlí, jakými trolejbusy a autobusy jezdí aa ta čísla pozná, počítá do 10česky a anglicky, kreslí už normálně, vybarvuje, hraje si s plastelínou, umí vystřihovat, básničky, písničky, pohádky, barvy pozná jako že zelená je podle nápovědy..př. pastelka je jako tráva a ona řekne zelená, apod.,ale semafor zvládá i ví kdy na něj jít, je samostatná, obleče se a obuje, nají i s příborem…a tak. Mám štěstí hodně pochytí od té starší, hrajou si na školu..jo umí napsat 1s hvězdičkou, aby měla hezké známky…tak snad se ve školce neztratí…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Tak zápis se ná už pomalu blíží…jen nevím jak to probíhá, co si mám sebou vzít, co má dítě umět, jestli tam bude muset něco předvádět a tak…mě končí mateřská příští rok 25.září a kluka chci dát normálně od 1. září… k zápisu mám přinést potvrzení o zaměstnání obou rodičů, že budeme pracovat, když bude kluk ve školce, ale jak to mám udělat, když jsem otěhotněla na střední škole, tudíž mám rodičák a nevím kam půjdu v září do práce
nějaký rady na všechno? A Zkušenosti s těma papírama a tak??
díky!!!