Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den,
letos jde syn k zápisu.
Nemáte někdo reference na ZŠ Ke Kateřinkám nebo ZŠ Campanus?
Jak jste na této škole spokojeni/co je zde špatně?
vím, že nejdůležitější je, jak se sejdou děti a třídní, ale i tak by mě zajímaly zkušenosti někoho, kdo tyto školy navštěvuje…
díky –lenka
@lenkaskr
Ahoj, četla jsem, že Campanus získal nějakou cenu za jednu z nejlepších škol, ale o té druhé nevím. Já tam chodila před 20-ti lety a syna to čeká až za 2roky.
@lenkaskr Pokud není Campanus tvoje spádová škola, tak máš asi malou šanci - je to spádová škola i pro Vestec.
Osobně bych dala dítě do nejbližší školy, aby mělo kamarády v místě bydliště, stejně předem nevíš jakou bude mít učitelku, takže na pověsti školy zas až tak moc na prvním stupni nezáleží..
--jj, jsem na ZS Campanus spádově pouze Prahou 11 (ne ulici), dnes jsem se byla podivat na den otevřených dveří. Budou otevirat 5× první třídu, cca po 30 žácích, což je masakr.
dotaz na Sibyla0: a jak se ti tam libilo? na ZS Campanus?
dotaz na valkil: je strašně těžké poznat úroveň školy (ke katerinkam) z jedné krátké navštěvy, bylo tam děsně lidí, děti si zkoušely, jaké to ve škole je, učitelky celkem ok, ale viděla jsem jen 3 a pak šup domu
…dnes jsem na tom ZS Campanusu byli provedeni po škole, ředitelka si s námi v klidu pohovořila, je tam systém ohledně zápisu (časově, aby se nemuselo pak čekat), tak to bylo pěkné. Na to, že je to státní škola, tak na mě působila dobře. Kamarádka chce dát děti do soukromé ZS Klíček. Slyšela jsem na ně špatné reference, ale už je to také 2 roky zpět, tak se to možná zlepšilo…navíc já bych musela platit 2 děti a na to už prostě není.
A je nějaká ZŠ na Praze 11 o které byste řekli: ANO, to je ta NEJLEPŠÍ, SPRÁVNÁ, málo dětí ve třídě a jsem s ní nadmíru spokojená? ![]()
@lenkaskr
Campanus musí mít na tolik tříd kapacitu. Když jsem tam chodila od r. 1987 - byly to 2 školy a každá měla 5prvních tříd, takže bylo 10prvních tříd. Takže třídy musí být. Jinak pak měla 8druhých tříd apod. až do osmičky (vždy 2*4třídy v každém ročníku), jmenovalo se to dřív ZŠ Jírovcovo nám. I a ZŠ Jírovcovo nám. II.
.
S touto školou mám smíšené zkušenosti… největší problém je že ty dobré a kvalitní učitelky jako paní Žižková nebo Veselá už brzo ( bohužel ) odejdou.
Jídelna…
![]()
Hospodářky (až na jednu
)…
Ředitelka…
![]()
Rozvrhy jsou vražedné - už i prvňáci mají odpoledky
a to že do školy přidaly Wi-Fi a počítače
![]()
děti se na to navalí kazdou přestávku a vzhledem k tomu že wi-fi zasahuje i do tříd tak děti používají mobily o hodinách. úcta 2-5 tříd k 9… je naprosto nulová
to že 9.ročníky maji šatní skříně na prvním stupni nepůsobí dobře ani na mladší děti ani na jejich rodiče a už vůbec na pospíchající deváťáky kteří se ráno musí prorvat skrz haldu rodičů
Na výukový plán mám sice taky svůj
názor ale s tím my nic neuděláme
+školy jsou opravdu jen ty dobré učitelky (které stejně odchází
)
navíc střední školy občas děti z této školy nechtějí brát vzhledem k jejich omezeným znalostem.
rád bych slyšel váš názor děkuji ![]()
V ZŠ Campanus máme dvě děti (2. a 7. třída), se školou jsme maximálně spokojeni
.
Základní školu Campanus mohu maximálně doporučit, chodil jsem na ni devět let, s přijetím na střední jsem neměl žádný problém a následně také na VŠ jsem se dostal tam, kam jsem chtěl. A Campanus na tom měl určitě svůj podíl. Z vlastních zkušeností i ze zkušeností spolužáků a dalších žáků školy vím, že základy dostanete více než kvalitní. Na rozdíl od jiných škol zde sice nedostanete jedničky zadarmo, ale dostanete opravdu velkou spoustu znalostí, z kterých pak těžíte v průběhu dalšího studia. Vím o velkém počtu absolventů, kteří se vrací učitelům děkovat, když vidí v prváku úroveň ostatních žáků z jiných škol. Škola je známá obrovskými úspěchy v oblasti sportu, na čemž bude škola stavět snad i do budoucna. Vaše děti tedy dostanou možnost vyzkoušet si různé sporty a dosahovat úspěchů, které by třeba jindy nezažili. Škola se umístila velmi vysoko v soutěži o nejlepší školu, a to zaslouženě. Neustále se snaží pracovat na zlepšení a opravdu ji jen doporučuji. Tedy pouze v případě, že máte zájem o kvalitní vzdělání. ![]()
@ditedoskoly jsi si vědoma toho, že je to podvod? Není ti trapně?
@Kakachna Víš, není. Když chceš dneska dobrou dostupnou školu pro děti, moc možností není ![]()
@ditedoskoly Myslíš dobrou dostupnou školu na úkor dětí, co jejich rodiče nejsou podvodníci? A vždycky jsou jiné možnosti. Můžeš dítě vozit jinam, můžeš ho přihlásit na školu, kam se dělají přijímačky, můžeš ho dát na školu soukromou, můžeš počkat dva roky a zkusit přijímačky na jazykovku, co je spádová pro celou vaši městskou část, můžeš se přestěhovat atd.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.