Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, nejspíše nám pošta ztratila balíček.
Posilala jsem balík. Je to uz vice jak tyden a u majitelky stále není. Bohužel manžel mi vyhodil podací lístek. Je možné na poště kde jsem balik posilala poridit nějaký duplikat podaciho lístku? Mam nějakou šanci balíček najít?
Moc děkuji za rady.
@Minnies asi bych radila, aby se ta pani co má balik dostat zeptala na poště, protože u nás je na poště balík, a lístek ve schránce neni.. Mám ale známou na poště, tak mi řekla, že je tam týden balík..
Po týdnu ještě nemusí být ztracený, může ležet někde na poště
jak to je s podacím lístkem nevím, nemáš zákaznickoou kartu? To by pak asi zjistit šlo, pokud ne tak se asi jen tak nedohledá ![]()
Ledaže na přepážce budou tak ochotný, že se podívají do seznamu, kdy a pod jakým číslem se ten balík podával. Je to ale služba sakra navíc, takže nemusí vyhovět.
Jinak stalo se mi, že jsem posílala kamarádce a lístek si nechala, takže relativně dohledávání by mělo být snadnější. Nebylo. Systém mi hlásil, že balík byl předán, proto to pátrání, a vono houby houby, slavný soude. Ležel ve skladu na nějaké roztřiďovací poště.
@Minnies no nějak se to určitě dohledat dá, ale budou mít z tebe na poště radost, ať si prijemkyne na poštu zavolá, jestli pro ni náhodou na poště něco nemají.
Dohledat se to dá ale pošta to bez lístku dohledávat nebude. První krok je podání reklamace s podacím lístkem.
Radost z tebe sice mit nemusi, ale urcite sluzby ti poskytnout musi. Kdyz vis na ktere prepazce jsi byla, vis datum, priblizny cas a napr. vahu, dohledat podaci cislo neni takovy problem. Pro kontrolu reknes adresata a jeho adresu (v apostu je myslim ulozeno). Vystaveni duplikatu podaciho listku uz asi neco stoji. A pak uz muzes reklamovat. ![]()
Já bych ještě počkala - mě sledování zásilky hlásí, že už 4 dny to jde z centrálního skladu na doručovací poštu (balíček na poštu).. ![]()
Všechno je o ochotě a konkrétní situaci, i bez podacího lístku se to může dát řešit - samozřejmě, pokud jsi podávala balíček třeba na hlavní poště v Praze, budeš mít problém, protože v takovéhle „fabrice“ se s Tebou asi moc vybavovat nebudou.
Ale pokud jde o menší poštu a natrefíš na vstřícnou pracovnici (plus, nenakráčíš tam jako „mistr světa amoleta“ s tím, že „vy jste mi to ztratili“), určitě Ti poradí a pomůže. Víc než jméno a adresu příjemce, datum a přibližnou hodinu odeslání k tomu, aby se pro začátek aspoň podívala a navrhla postup, nepotřebuje.
Včera jsem psala, že ještě nemám balíček na poště a večer mi přišlo, že už se blíží konec úložné doby.. Takže ČP v tom má zase bordel ![]()
Takže, ať si dotyčná určitě najde na poštu..
Díky za rady ta pošta je neskutečna!!! ![]()
Příjemce tam dneska šel a balíček byl uloženy na poště bez lístku ve schránce a bez jakehokoli kontaktováni!!! ![]()
Hlavně ze se neztratil ale bylo to naposledy co jsem přes poštu něco posílala!
@Minnies
já to psala hned.. mě se stalo, že jsem čekala na balíček a nic a on si ležel na poště a končila mu uložná doba, ještě že tam mám známou, ta mě potkala a ptala se, jestli ho chci, nechci.. jeden se dokonce stalo, že mi ho vrátili a odesilatel byl pěkně naštvaný, že jsme si ho nevyzvedla