Ztracený hlas – co s tím?

99
19.11.10 22:29

ztracený hlas

Zdravím všechny, kdo by mi mohly poradit. Nestalo se mi to poprvé, ale poprvé to trvá tak dlouho a podivně. Před pěti dny jsem začala chraptět a pak přestala mluvit úplně. Za dva dny jsem mluvila téměř normálně a za další dva dny zase vůbec. Jsem doma s malým chlapečkem, je to pro mě dost stres. Cucám Mullerovy pastilky, snažím se nezvyšovat hlas (i když syn je v období vzdoru, takže je to dost náročnej úkol), ale stejně mluvím na sílu, přeskakuje mi hlas, a večer už mě z toho úplně bolí v krku. Díky za rady a zkušenosti.j

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50725
19.11.10 22:33

Kámoška mívala problém s hlasem a utkvělo mi akorát dodržovat hlasový klid (čili nemluvit) a hlavně nešeptat :mrgreen:

Sbormistryně kdysi říkala, že jí na hlasivky pomohlo sníst na noc hlavičku česneku :poblion: Třeba bude mít někdo použitelnější zkušenosti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
19.11.10 22:38

jééje, tak po tom česneku ztratím nejen hlas, ale i obsah žaludku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lenka_ neprihlasena
19.11.10 22:39

Skvely je Homeovox, kombinovany arnicou. Pracuju ve skolce a o hlas prijdu kazde jaro klidne i 4×. Vzdycky je to na palici, protoze hlasovyk lid nehrozi.
Kdysi mi v lekarne doporucili panthenol v tabletkach a trvalo tak tyden nez jsem zase mohla mluvit. S homeovoxem a arnicou po trech dnech zase mluvim. V nejvetsi krizi beru tabletku kazdou hodinu.

• Citovat
  • Upravit
lenka_ neprihlasena
19.11.10 22:40

Jeste me napadlo, ze Vincentka taky nejake dela pastilky. Uz je nekupuju, protoze mi chutnaji a cucala jsme je casteji nez bonbony :-)

• Citovat
  • Upravit
50725
19.11.10 22:40

No prý to bylo hrozné, hlavně ten dech po ránu, ale pomohlo jí to a šla dokonce kamsi zpívat :lol: Ale je to bez záruky - pro případ nejvyššího zoufalství :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
19.11.10 22:47

zkus ten homeovox mě to taky pomáhá za 2 až 3 dny je to v pohodě.Ze záčátku cucám skoro co hodinu anebo si dávám dva prášky na víc hodin.Pokaždé když omarodím tak ztratím hlas a ještě k tomu když křičím občas na syna tak jsem total úplně ,že ze mě nevyleze nic :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
19.11.10 22:49

Já znám na chrapot ohřátou Vincentku s mlékem nebo horké mléko s medem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
19.11.10 22:54

jitul asi bych navstivila foniatra bacha na uzliky na hlasivkach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
19.11.10 22:54

moooc díky všem za rady. Pro homeovox zajdu do lékárny, když to tak funguje. Zkusím i pastilky od Vincentky. Jsem lajdák a spoléhám se na to, že organismus si s tím poradí, tak jsem otálela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
19.11.10 22:55

a co vlastně znamenají ty uzlíky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
19.11.10 22:58

Jitul ale na me nedej, to je uchylka kazdeho vystudovaneho zpevaka:D

vazivové ztluštění nejvíce namáhaného místa hlasivek. Uzlík vznikne po nadměrném zatěžování oslabených hlasivek u pacientů se zvýšenou hlasovou námahou, ať už u hlasových profesionálů, nebo u běžné populace. Zřídka postihuje i mladistvé.
Toto onemocnění není nebezpečné, ale projevuje se chrapotem, který už může znamenat i závažné nádorové onemocnění. Při déletrvajícím chrapotu (více než tři týdny), je důležité zjistit jeho příčinu. Je nutné především vyloučit jiné postižení hlasivek, zvláště možnost zhoubných nádorů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
19.11.10 23:05

Aha. Já vím, že je vždycky dobře zajít za doktorama, ale jsem fakt hrozně „uhýbavá“. Pokaždé, když nejde fakt do tuhýho, mám tisíc důležitějších věcí, než jsou doktoři. A to mám z vážných nemocí vážně hrůzu, ne, že bych na to kašlala… Ale když přemýšlím o těch hlasivkách: stalo se mi to třikrát: 2krát nachlazení + pedagogická profese a tentokrát nachlazení + stres (dlouho doma s nemocným synem) + samozřejmě nástrahy mateřství: mluvit mluvit mluvit, však víte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
19.11.10 23:08

jitul mozna bych zasla na tu foniatrii, nasadi lecbu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
19.11.10 23:32

Ahoj,
já měla nedávno podobný problém amě rychle zabraly Panthenový(snad to píšu dobře)tablety na cucání doporučila mi je i lékárnice.Je to teda hnus,jako bys cucala omítku… :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex