Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím ![]()
Potřebovala bych poradit. V sobotu jsem někde ztratila občanský průkaz. Nevíte někdo jestli jde udělat nový na počkání? V úterý totiž odjíždím do ciziny tak ho nutně potřebuji.
Děkuji ![]()
Myslim ze na pockani urcite ne, me nabizeli za priplatek asi do tydne, ale ze by to udelali hned na miste sem este neslysela…
@Petra.Pe myslím, že u nás bylo vydání nejkratší lhůta 15 dní bez strojově čitelných údajů, s čitelnými 30 dní.
Jinak vydají papír/náhradní doklad, ale s tím si nejsem jistá, že by šlo cestovat… ![]()
@Petra.Pe stihneš maximálně expresní pas, a to si nejsem jistá, jestli to vydávají do 24 hodin. A určitě to stojí balík. Hlavně ohlásila jsi ztrátu? Aby ses nedivila, až po tobě začnou chtít nebankovky vracet poskytnuté úvěry…
@Halamka píše:
@Petra.Pe myslím, že u nás bylo vydání nejkratší lhůta 15 dní bez strojově čitelných údajů, s čitelnými 30 dní.
Jinak vydají papír/náhradní doklad, ale s tím si nejsem jistá, že by šlo cestovat…
na náhradním dokladu není fotka. s tím určitě nepůjde cestovat do zahraničí.
@Halamka píše:
Jinak vydají papír/náhradní doklad, ale s tím si nejsem jistá, že by šlo cestovat…
na náhradním dokladu není fotka. s tím určitě nepůjde cestovat do zahraničí.
@Petra.Pe píše:
Zdravím
Potřebovala bych poradit. V sobotu jsem někde ztratila občanský průkaz. Nevíte někdo jestli jde udělat nový na počkání? V úterý totiž odjíždím do ciziny tak ho nutně potřebuji.
Děkuji
hlavně nahlaš ztrátu od soboty, ať třeba někdo si na tebe nebere půjčky a ty pak nemáš problémy.
To je dost problém bohužel
. Občanku nijak neurychlíš. Za prvé ztrátu nahlaš, dají ti takový papírový náhradní průkaz, ale nevím, jestli se s ním dá cestovat, podle mě ne. Můžeš si zažádat o průkaz bez strojově čitelných údajů, vydají do 15 dnů.
Urychlit jde vydání pasu (do 6 dnů, dost to stojí), ale ten ti myslím bez OP nevydají.
Spíš přemýšlej, jestli jde cesta do zahraničí odložit.
http://www.mvcr.cz/…-642319.aspx?…
Op ti na počkání neudělají. pas nemáš, ten jde udělat na počkání, za asi 4000. ale nevím, jestli jde udělat, když nemáš op, jestli k vystavení pasu stačí ten náhradní papír
![]()
Možná tak pas.
Hlavně okamžitě naklusej na policii. Už dneska je pozdě, nebo budeš muset platit úvěry, které si na tvůj průkaz může nabrat kdekdo.
Dobrý den, zítra jsme dědicové pozvaní na dědické řízení. Bohužel jsem v místě svého bydliště zapomněla občanský průkaz. Řidičák nemám, tak se nemám jak prokázat. Nevíte někdo, zda se tak dědické jednání konat nebude a přesune se na jiný termín? Jdeme tam já a maminka.
Moc děkuji
jana