Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den chtěla bych se poptat mám plánovanou operaci žlučníku v Kadaňi mám docela velký ztrach z toho neměla jsem ešťe žádnou operaci minimálně potrat. Čtu si po netu dizkuze kde tam píšou ze během operace vše cejtili 😫a nemohli to nějak dát znát takže celej ten proces cejtili toho se bojím nejvíc 🥺máte nějaký zkušenosti prosím děkuji
Já byla před měsícem, jeden den po operaci mi bylo trošku divně, všechno bolelo a celý den jsme spali, ale operaci jsem měla v poledne a večer už jsem dolezla do jídelny na večeři
doma jsem po 3 dnech už docela fungovala. Já bych se toho nebála, mě to třeba ulevilo fakt hodně.
Jak dlouho vám trvala operace
Já mám spis ztrach z toho jak tam píšou že anaztezii vše vnímal ten člověk toho se bojim nejvíc
@Katarina 20 píše:
Jak dlouho vám trvala operace
Já mám spis ztrach z toho jak tam píšou že anaztezii vše vnímal ten člověk toho se bojim nejvíc
Asi 30min. Rozhodně jsem nic nevnímala. Zavřela jsem oči na stole a pak se probudila na tom pokoji kam vozí lidi dospat.
Také jsem si říkala ze to je blbost ale sou tady situace kde píšou lidé z CZ ze tohle přímo mneli ze celou operaci vnímali a mám jít do Kadaně nevym zda sem jsi vybrala dobrou nemocici
@Katarina 20 píše:
Také jsem si říkala ze to je blbost ale sou tady situace kde píšou lidé z CZ ze tohle přímo mneli ze celou operaci vnímali a mám jít do Kadaně nevym zda sem jsi vybrala dobrou nemocici
S tím neporadím kam jít. Kolik ti je?
Při jakékoli operaci můžou nastat komplikace.ale probuzení nebo nedostatečného uspani bych se opravdu nebála.
Ono i když člověk má zánět žlučníku nebo kameny, můžou nastat velké trable…
A jinak samozřejmě vše je o lidech a šikovnosti chirurgu.
A nemocnice za mě lepší větší, ideálně fakultní nemocnice..vybavení, možnosti, prostředí, znalosti..právě i pro pripad komplikací apod. Okres je prostě okres. Tak to prostě je.
Byla jsem a nic jsem necítila jeden den operace a druhý den domů spíš po operaci dlouho problémy se zažíváním, pravý žlučníkový záchvat jsem zažila až po operaci bez žlučníku a dlouho jsem zvažovala jestli jsem udělala dobře, protože před operací problémy minimální, ale byli kameny
Na operaci jsem byla několikrát, fakt jsem nikdy nic necítila.
@Katarina 20 Zajímalo by mě, kde všude píší o tom, že se lidi budí či cítí bolest během operace.
Co jsem kdysi zahlédla, tak s největší pravděpodobností toto může nastat, když lidé řeknou jinou váhu, než ve skutečnosti je a dle toho se pak vypočítávají léky i na narkozu.
@Katarina 20 píše:
Kde to píšou? Nechte si napsat něco na uklidnění a negooglete blbosti. Já jsem byla na operaci už 7 x a z žádné nevím nic.
Viděla jsem o tom kdysi dokument. Lidé dostali zřejmě nesprávně namíchanou anestezii a během operace byli vzhůru, ale nemohli se pohnout a dát vědět. Nevim, jaká je pravděpodobnost, ze se to stane. Podle mě malinká. Ale pokud se tak moc bojíš, tak se o tom zmin anesteziologovi, třeba to vysvětlí a uklidní tě.
@Katarina 20 píše:
Dobrý den chtěla bych se poptat mám plánovanou operaci žlučníku v Kadaňi mám docela velký ztrach z toho neměla jsem ešťe žádnou operaci minimálně potrat. Čtu si po netu dizkuze kde tam píšou ze během operace vše cejtili 😫a nemohli to nějak dát znát takže celej ten proces cejtili toho se bojím nejvíc 🥺máte nějaký zkušenosti prosím děkuji
Pokud budeš operována v celkové anestezii, kdy ti před zákrokem podle tvé váhy a jiných hodnot včetně interního vyšetření, které bude mít vliv na celkovém posouzení a rozhodnutí anesteziologem o vhodné míře anestezie, tak aby jsi to vše zvládla bez předčasného probuzení i vnímání… nemáš se
vůbec ničeho obávat.
Opravdu, neboj, oni už si poradí.
Zbytečně se tím nestresuj… věřím, že to dopadne dobře. ![]()