Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Katarina 20 píše:
Dobrý den chtěla bych se poptat mám plánovanou operaci žlučníku v Kadaňi mám docela velký ztrach z toho neměla jsem ešťe žádnou operaci minimálně potrat. Čtu si po netu dizkuze kde tam píšou ze během operace vše cejtili 😫a nemohli to nějak dát znát takže celej ten proces cejtili toho se bojím nejvíc 🥺máte nějaký zkušenosti prosím děkuji
prosím tě, nehledej nic na netu před zákrokem, to je nejvěší blbost jakou můžeš udělat. Když pojedeš k moři, taky hledáš na netu jestli je voda slaná? A někteří zaručeně psali, že není
@Evkad píše:
@Katarina 20 Zajímalo by mě, kde všude píší o tom, že se lidi budí či cítí bolest během operace.Co jsem kdysi zahlédla, tak s největší pravděpodobností toto může nastat, když lidé řeknou jinou váhu, než ve skutečnosti je a dle toho se pak vypočítávají léky i na narkozu.
nesmysl, který je zažitý asi jako to probuzení při operaci. Při vyšetření anesteziologem každý hlásí vyssí váhu kvůli tomuto nesmyslu
Narkózu jsem měla celkem třináctkrát, a nikdy jsem nevěděla o ničem. Ani žádné počítání při usínání. Prostě - a jdeme na to a blik.
@Divná Bára píše:
nesmysl, který je zažitý asi jako to probuzení při operaci. Při vyšetření anesteziologem každý hlásí vyssí váhu kvůli tomuto nesmyslu
Operací mám 23,a stalo se mi to jedinkrát, když mi mohlo být tak 11,12? (takže před víc než 40 lety) Nemohla jsem nic, jen si pamatuju, že jsem viděla ten zelený „závěs“ přede mnou a asi i slyšela cinkání nástrojů, ale člověk je tak paralyzovaný a nadopovaný vším možným + anesteziolog to okamžitě uvidí, že mi něco asi připíchli (možná trvala operace dýl, než měla
),že mě hned zas uspali. Ale to se stává fakt jen zřídka.
Zakladatelko, vše bude ok, neboj se! ![]()
@inkakřivák píše:
Narkózu jsem měla celkem třináctkrát, a nikdy jsem nevěděla o ničem. Ani žádné počítání při usínání. Prostě - a jdeme na to a blik.
To jsem taky nikdy nestihla.
V posl. letech spíš chvíli bolelo v žíle to, co mi tam píchli, jako by to tam natlačili rychlostí blesku. Stihla jsem si na to jen postěžovat a bum, byla jsem v limbu.
@nick mandarinka píše:
@Nikkiska a hlavně bych před operací nečetla takový příběhy
Tak to by bylo úplně nejlepší, ale spousta lidí, hlavně uzkostnych, si bohužel nemůže pomoc a sjíždí celý internet. Pak jsou zbytečne ještě víc vystresovany.
@Žirafa 69 píše:
Operací mám 23,a stalo se mi to jedinkrát, když mi mohlo být tak 11,12? (takže před víc než 40 lety) Nemohla jsem nic, jen si pamatuju, že jsem viděla ten zelený „závěs“ přede mnou a asi i slyšela cinkání nástrojů, ale člověk je tak paralyzovaný a nadopovaný vším možným + anesteziolog to okamžitě uvidí, že mi něco asi připíchli (možná trvala operace dýl, než měla),že mě hned zas uspali. Ale to se stává fakt jen zřídka.Zakladatelko, vše bude ok, neboj se!
to je nesmysl co tady píšeš, kdyby ses probrala nebudeš i tak nic vnímat, jistě si po tolika operacích pamatuješ jak se probouzí. Nějak nechápu proč to sem píšeš a hned uklidnuješ, že to téměř není možné🫤
@blanka_voko píše:
Při jakékoli operaci můžou nastat komplikace.ale probuzení nebo nedostatečného uspani bych se opravdu nebála.
Ono i když člověk má zánět žlučníku nebo kameny, můžou nastat velké trable…
A jinak samozřejmě vše je o lidech a šikovnosti chirurgu.A nemocnice za mě lepší větší, ideálně fakultní nemocnice..vybavení, možnosti, prostředí, znalosti..právě i pro pripad komplikací apod. Okres je prostě okres. Tak to prostě je.
jako že v okresním špitále je doktor méně vzdělaný? To je hrozný číst takový nesmysly, pak se všichni s tímto názorem cpou do fakultek, kde už není lidská ani místní kapacita. Personál ztahaný jak cigánské hračky. Když ti zavřou tvoji malou nemocnici, zase budete ječet jak jí nutně všichni potřebujete, protože se bez ní neobejdete.
@Divná Bára píše:
to je nesmysl co tady píšeš, kdyby ses probrala nebudeš i tak nic vnímat, jistě si po tolika operacích pamatuješ jak se probouzí. Nějak nechápu proč to sem píšeš a hned uklidnuješ, že to téměř není možné🫤
Tak byla to reakce na někoho, kdo psal o možném probuzení, nevím přesně (já to vlákno znova teď nečtu),a že se možná i domnívám, že je to dnes méně pravděpodobné. A promiň, děsit jsem Tě nechtěla.
Jinak si to prostě pamatuju. A docela přesně. Víčka prostě zvednou můžeš.
Ovšem mohla bys být míň startovací, i když tě ten strach omlouvá, ale koukám, že se to netýká jen mě…