Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vis o co si myslim ze jde? Ukazala jsi mu,ze spoustu veci zvladnes sama a ze ho vlastne ani tak moc nepotrebujes.Nekdy je fakt lepsi ze sebe udelat chudinku,taky neumim,ale zabira to.Podivej se na ty blby,neschopny, vypatlany pipky,kvuli kterym se chlapi pretrhnou.Zvykl si proste na tvou silu a vyhovuje mu to,jsi schopna,chytra,tak co.Zvladnes vsechno,jenomze si neuvedomuje,ze chces byt taky sem tam tou princeznou o kterou se bude starat.
Víš co, chlapi mají prostě jinej svět, mě přijde, že oni prostě ve vztahu nebo manželství časem přestanou používat mozek. Hlavně ve vztahu po dlouhých letech. Ten můj je nekonfliktní, celkem v pohodě, ale taky ho netrkne lautr nic, prostě vše je na mě,úklid, přiběhnu s malou z kroužku, kdyby aspon sklidil prádlo, zametl, malej stojí u krbu a on kouká na fotbal. Věřím, že ho má rád a nechce aby si ublížil, ale prostě nemyslí…Taky máme spoustu věcí společných, ale někdy přemýšlím, jestli to má vlastně smysl a co nás ještě čeká. Říkám si, že kdyby nebyly děti, tak už spolu nejsme.
kdyby třeba něčím překvapil, ale bohužel ne.
Neporadím, ale chápu tě
Můj se naštěstí zajímá o to, co děláme, komunikace je naše silná stránka.
Ale všechny výlety, večeře, procházky, koupi koberce, teď dokonce asi přestavbu patra, to všechno musím organizovat já (u přestavby snad půjde jen o ten prvotní impuls). Člověk má pocit, že je na všechny úkoly sám.
Další věc je to, že je tak příjemné opřít se o široká mužská ramena a nechat se trochu rozmazlit. Nestarat se při výletě, kdy jede autobus zpátky, kde se najíme, kudy se jde na hrad.
A do třetice, chlap bez plánů a bez životního elánu není zrovna imponující…
@chuanitka píše:
Neporadím, ale chápu těMůj se naštěstí zajímá o to, co děláme, komunikace je naše silná stránka.
Ale všechny výlety, večeře, procházky, koupi koberce, teď dokonce asi přestavbu patra, to všechno musím organizovat já (u přestavby snad půjde jen o ten prvotní impuls). Člověk má pocit, že je na všechny úkoly sám.
Další věc je to, že je tak příjemné opřít se o široká mužská ramena a nechat se trochu rozmazlit. Nestarat se při výletě, kdy jede autobus zpátky, kde se najíme, kudy se jde na hrad.
A do třetice, chlap bez plánů a bez životního elánu není zrovna imponující…
Stokrát nic umořilo osla.. chápu to.
Nic neřeší, nic ho nenapadne ,nikde se neangažuje - tak bud je tak pohodlný a ignorující nebo to opravdu prostě nevidí a neslyší..
Může to být stejné, jako by sis dokola stěžovala na věci, které on tak necítí - jasně, že k tomu nemá co dodat, jasně, že nemá jak to řešit - on vlastně neví kde je problém..Proč ti má vadit, že si s ním nemůžeš popovídat, když jeho nic takového netrápí - on si povídat nechce.
Proč ti vadí, že jemu nezáleží na tvých zájmech či starostech - když jemu nevadí, když se o to samé nestaráš ty u něj..a tak dále..
Bud to nechápe a nebo to schválně nechápe..To je důležité vědět přesně jak to je.
Myslím ,že pro tebe to pocitově znamená jedno jediné - přestáváš si myslet, že jsi pro něj důležitá= tedy že tě nemiluje= tedy je čas jít dál..
Je sice hezké, že nechlastá a nehraje automaty, ale pokud tě přehlíží jak lány a ty fyz. i psych. tvoříš celou rodinu, do které se on chodí ukazovat jak na hotel, tak je to prostě špatně.
Anonymní: Já bych řekla, že tvůj manžel je hodný a má tě rád, ale nejspíš nebyl ve své rodině sám dostatečně obklopován pozorností a neumí ji projevit ani tobě. A zřejmě spadá do skupinky typu muže, který si hledá ženu typu matky, která se bude o spoustu věcí starat a nahradí některé jeho povinnosti.
Jsem asi podobný typ jako ty, zakladatelko, nesnesu chlapa, který je méně „schopný“ jako já…a proto jsem nechala své hodné milé andělské přítele, kteří byli pro mě i druhé ve své podstatě „boží“ ale nikdy mi nedaly podporu a já je táhla jak malé děcka…výhoda byla, že jsem nebyla vdaná a ani s jedním neměla dítě. Nedokáži ti proto poradit, protože já jsem byla svobodná, když jsem si našla chlapa s velkým CH a pořídila si s ním rodinu a vím, že teď mám tu oporu a táhneme vše spolu (ne já sama vyřídit zařídit, naplánovat, ale společně) a jsem spokojená.
Každopádně řešit tvoji situaci nějakou rozlukou apod.do toho bych se skrz děti nějak rychle nehnala…ale kde najít řešení
poradna?? zkusit ještě sama pro to něco udělat?? vzít to za opačný konec??? babo raď! ![]()
@Anonymní píše:
Uvedu příklad syna čeká operace srdcea kdybych ho nepožádala at jede do brna se mnou tak si automaticky myslí, že tam pojedu sama
Jenže já nechci at mu v takových chvíli něco říkala, já bych si přála at automaticky řekne, že tam bude čekat před sálem semnou
no holka, a toto ti začalo vadit až teď, nebo byl takový, i když jste se poznali, prostě vadí ti na něm něco, s čím jsi ho dříve přijala.....
prostě někdo potřebuje říct, co po něm ostatní chtějí, nedovtípí se co ty si přeješ.
představ si, že tvůj manžel má červený balonek, a ty od něj chceš zelený, on ale zelený nemá…!!!!
rozumíš, tomu příkladu, chceš po něm něco co on nemá.....
chápu, že tě to bolí, že automaticky něco neudělá, ale on je prostě takový a opravdu by sis měla vážit toho, že když mu řekneš, pojeď, pojede.
a i těch dalších věcí… jak jsi psala, miluje vás, nechodí do hospody atd. a jak se chová po citové a sexuální stránce, tam je vše ok?
Přiznám se, že mě co dost zarazilo, když jsi mu řekla, že Ti bude asi lépe bez něj, že ti řekl"ať jdeš". Tohle není dobré znamení.
Zeptám se, jak to u vás probíhá co se týče sexuální stránky? Předpokládám, že v situaci v které jste o sexu nemůže být moc řeči (ale tojen hádám, jelikož běžně to tak je)
Vřele doporučuji přečíst knihy od Alana a Barbary Peasových -
A stejně nakonec zjistíš, že tvůj muž je prostě chlap, stejný jako všichni.
Ahoj zakladatelko,
ani nevíš, jak Tě chápu.. s rozdílem, že kde jsi Ty po osmi letech jsme my ještě dřív.. taky slýchám, že mi dává, co může, že víc dát neumí, že jen „brblám“ a mám taky pocit, že se na to kouká stylem „tak se vykecej“..
a on mlčí.. a když se Ti nelíbí a jsi se mnou tak nespokojená, běž, držet Tě nemůžu.. pro něj je tohle prostě normální vztah, normální život, jen ty hledáš „mouchy“ a problémy tam, kde nejsou.. jak u nás doma..
s rozdílem, že momentálně jako Ty nepracuju, ale jsem na RD. Myslím si, že i kdyby sis našla tisíc koníčků, jak radí holky, tak nepomůžou.. protože strádáš citově.. a ano, „ztrácíš samu sebe“.. Myslím, že jiné to bohužel nebude ani po x poradnách, on totiž nechápe, o co jde.. asi v tom vyrůstal a přijde mu to zcela běžné.. Každý jste „jinde“. Co s tím, nevím.. ![]()